«ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ» ΕΛΛΗΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΜΕ 5 ΠΑΙΔΙΑ!

Έλληνας εστιάτορας γνωστού ρεστοράν στα νότια του Αννόβερου. Είχε προσλάβει έναν υπάλληλο πριν από λίγο καιρό, έλληνα νεομετανάστη, πατέρα ΠΕΝΤΕ παιδιών. Λίγο καιρό αργότερα αποφασίζει να τον απολύσει. ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

Η απόλυση έγινε αρχικά προφορικά. Οπότε ο πολύτεκνος πατέρας του ζητά και την γραπτή του απόλυση για να την καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες. Λίγες μέρες μετά, ο εστιάτορας εμφανίζεται με ένα χαρτί γραμμένο στα γερμανικά, το οποίο και παρουσιάζει στον πολύτεκνο πατέρα ως «Απόλυση» και του ζητά να το υπογράψει.

Ο νεαρός πολύτεκνος πατέρας – που σαφώς δεν γνωρίζει γρι γερμανικά- το υπογράφει και το παίρνει. Πριν τρεις μέρες έτρεξα επειγόντως στην Κοινότητα γιατί φίλοι με ειδοποίησαν ότι ο πολύτεκνος πατέρας έχει πρόβλημα με αυτό το χαρτί.

Ανακαλύπτουμε ότι στο χαρτί αυτό αναφέρεται οτι «ΛΥΕΤΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΡΩΝ»!!!!!!!!
Αυτό είναι σαφέστατα ΨΕΥΔΕΣ και ανυπόστατο, καθώς ο υπάλληλος ουδέποτε συναίνεσε στο να φύγει απο την δουλειά του. Ο υπάλληλος υπέγραψε το χαρτί «καλή τη πίστει» ενώ ο εστιάτορας είναι αυτήν την στιγμή ύποπτος για εξαπάτηση.

Χθές συνόδεψα τον άτυχο πατέρα στο Job Center της περιοχής του, όπου και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση της αίτησης του. Είναι δε ενήμερη και η Ordnungsamt της περιοχής και αναμένονται απαντήσεις από τον εστιάτορα.

Ακόμα και οι υπάλληλοι της υπηρεσίας γελούσαν με την ηλιθιότητα του εν λόγω κουτοπόνηρου εργοδότη!

Το θέμα είναι οτι επισήμως, με αυτό το χαρτί, ο πολύτεκνος πατέρας χάνει κάθε δικαίωμα για οποιοδήποτε κοινωνικό βοήθημα, διακυβεύεται ακόμη και η ελεύθερη παραμονή του στην Γερμανία!!!

Η ενέργεια αυτή του εστιάτορα μόνο ως καθαρή ΚΑΚΙΑ μπορεί να χαρακτηριστεί. Πράξη ΑΝΕΝΤΙΜΗ, ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ, ΥΠΟΥΛΗ και ΑΝΑΝΔΡΗ! Ντρέπομαι και αηδιάζω και μόνο που αυτό το απόβρασμα αναπνέει τον ίδιο αέρα με εμάς!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Εάν αυτό το σκουπίδι δεν έχει μέχρι την Τρίτη ξεκαθαρίσει το θέμα για τον πολύτεκνο φίλο μας, θα έχει να αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη και τον δημόσιο εξευτελισμό. Το έχω πάρει προσωπικά το θέμα και δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι!!!

Την καταγγελία έκανε η Άννα Βερβερίδου, ελληνίδα κάτοικος του Αννόβερου.

2 thoughts on “«ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ» ΕΛΛΗΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΜΕ 5 ΠΑΙΔΙΑ!

  • 20 Αυγούστου 2016 at 17:00
    Permalink

    Ελπίζω οι Γερμανικές αρχές να αντιμετοπίσουν με σοβαρότητα το θέμα και να τιμωρήσουν την αδικεία με όποια μορφή και να παρουσιάζετε. Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο θα έμπαινε στην στίβα του «αργότερα-δεν βαριέσε». μιας και το ίδιο το κράτος έχει φροντίσει για την εύκολη ύπαρξη τέτοιων συνθηκών με αυτό σαν πρώτο διδάξα.

    Reply
  • 13 Αυγούστου 2016 at 19:14
    Permalink

    Δυστυχώς , δεν είναι ο μοναδικός. Πάρα πολλοί Έλληνες εργοδότες στην Γερμανία μεταχειρίζονται τους νεομετανάστες σαν σκουπίδια και με πολλές απατεωνιές…βρε άμα είσαι Έλληνας «αφεντικός» ..κρύβεσαι????

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *