ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ ΨΑΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ: ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΜΕ «ΣΚΟΤΩΣΑΝ» – ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΕΘΑΜΕΝΟ
Με τη βοήθεια μεταφράστριας και καθισμένος σε μια καρέκλα, καθώς επικαλέστηκε προβλήματα υγείας, ο Αιγύπτιος ψαράς Εμπάρακ Αμπουζίντ που δέχτηκε δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012, στο Πέραμα, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό στο δικαστήριο που εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής πώς μία ομάδα μαυροφορεμένων τον αιφνιδίασε την ώρα που κοιμόταν στην ταράτσα του σπιτιού της οικογένειας που τον φιλοξενούσε.
«Δυο – τρία άτομα με χτυπούσαν με ξύλα και άλλα άτομα με κλωτσούσαν και ένας με χτύπησε στο πρόσωπο με σίδερο και μου έσπασε τα δόντια και το κεφάλι. Με χτύπησαν και στα πόδια … Ήταν σαν να ήρθαν να με σφάξουν. Εφυγαν όταν νόμιζαν οτι με σκότωσαν . Αν ήξεραν πως είμαι ζωντανός δεν θα με άφηναν…» είπε τονίζοντας πως αποχώρησαν από την ταράτσα του σπιτιού όταν κάποιο μέλος της ομάδας φώναξε » πάμε»».
Ο μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθηση πως δέχτηκε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία λειτούργησαν με οργανωμένο σχέδιο.
«Φοβάμαι ακόμη και να περπατήσω στο δρόμο. Είμαι πεθαμένος αφού δεν μπορώ να εργαστώ για να μεγαλώσω τα παιδιά μου . Δεν έχει διαφορά ακόμη και αν με σκοτώσουν έξω από το δικαστήριο» είπε ο μάρτυρας, ο οποίος κατέθεσε πως αποφάσισε να φύγει από την Αίγυπτο γιατί είχε ανάγκη να δουλέψει για να συντηρήσει την οικογένεια του.
«Ήρθα στην Ελλάδα από την Αίγυπτο πριν από περίπου 5 χρόνια μαζί με άλλους συμπατριώτες μου. Ήρθα στην Ελλάδα να δουλέψω για να ταΐσω τα παιδιά μου. Έχω μεγάλη οικογένεια και είναι δική μου ευθύνη να τους ταίζω. Ο πατέρας μου έχει πεθάνει . Μητέρα, αδέλφια και πέντε παιδιά είναι στην Αίγυπτο. Εγώ ήρθα σε δω για να βρω καλύτερη ζωή και να ταΐσω τα παιδια μου και μου συνέβη αυτό» είπε .
Αναφερόμενος σε εκείνο το βράδυ υποστήριξε:
Μάρτυρας : Ξύπνησα από τα χτυπήματα που δέχτηκα .
Πρόεδρος : Θυμάστε να περιγράψετε τα άτομα που σας επιτέθηκαν ;
Μάρτυρας : Ολοι φορούσαν μαύρες μπλούζες . Μόνο ο Άχμετ μπορεί να ξέρει πως ακριβώς ήταν γιατί όταν έσπασαν την πόρτα τους είδε από το παράθυρο. Μετά ο Άχμετ είπε πως ήθελαν να μας σκοτώσουν .
Πρόεδρος : Ύψος , βάρος , χρώμα μαλλιών , οτιδήποτε
Μάρτυρας : Οχι τίποτα
Πρόεδρος : Αν βλέπατε κάποιον μπροστά σας θα μπορούσατε να τον θυμηθείτε;
Μάρτυρας : Ήταν βράδυ και μόνο ο Άχμετ τους είδε.
Πρόεδρος : Γυναίκα ήταν μαζί τους;
Μάρτυρας :Δεν θυμάμαι . Δεν ήμουν σε θέση να αναγνωρίσω κανέναν λόγω των χτυπημάτων που δέχτηκα , ήμουν πεθαμένος . Ήμουν χτυπημένος σε όλο το σώμα μου. Έκανα πολλά ράμματα, ένα δόντι μου έσπασε. Δεν ήξερα αν ήταν βραδυ ή πρωί … Στο νοσοκομείο κατάλαβα τι έγινε. Άκουσα οτι ένας από αυτούς που μου επιτέθηκαν είπε «πάμε» γιατί νόμιζαν ότι πέθανα. Τότε ήξερα 15 λέξεις όλες και όλες στα ελληνικά . Το «πάμε » το άκουσα …. Νόμιζαν ότι πέθανα γιατί ήμουν σαν πεθαμένος από τα χτυπήματα. Στο νοσοκομείο κοιμόμουν και όταν ξύπνησα δεν ήξερα πόσες μέρες πέρασαν. Νοσηλεύτηκα περίπου 17 ημέρες . Ήθελα να ζήσω και τίποτα άλλο…
Όπως είπε ο μάρτυρας όταν βγήκε από το νοσοκομείο για 33 ημέρες έτρωγε με καλαμάκι αφού τα δόντια του είχαν σίδερα γιατί έσπασαν τα κόκαλα… Μάλιστα, πλησίασε την έδρα και έδειξε στο δικαστήριο την τομή απο την εγχείρηση που υποβλήθηκε στην κάτω γνάθο. Λίγο αργότερα, κοιτάζοντας φωτογραφίες που του υπέδειξαν λύγισε και συναισθηματικά φορτισμένος είπε: «Ειναι εκεί όπου κοιμόμουν και αυτό ειναι το δικό μου αίμα».
«Ημουν χτυπημένος παντού, σε όλο το κεφάλι. Ακόμη και τώρα υπάρχουν στιγμές που δεν καταλαβαίνω πράγματα, το μυαλό μου φεύγει . Δεν έχω υγεία για να δουλέψω απο τότε . Πάω την μια ημέρα για δουλειά και την επόμενη φεύγω. Στην Αίγυπτο πούλησα ένα οικόπεδο για να ζήσει η οικογενεια μου» είπε συμπληρώνοντας «δέχτηκα πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και την κοιλιά 20 – 50. Δεν θυμάμαι, με χτύπησαν πολύ ήμουν σαν ναρκωμένος από τα χτυπήματα».
Ο μάρτυρας απάντησε σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής δίνοντας λεπτομέρειες για τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης ο μάρτυρας υποστήριξε πως ο φίλος του Αχμέτ του είπε οτι κατά τη διάρκεια που ο ίδιος νοσηλευόταν τον είχε πλησιάσει κάποιος που σχετιζόταν με τους δράστες της επίθεσης προτείνοντας του να τους δώσουν χρήματα για να μην προχωρήσει η υπόθεση. Ο μάρτυρας, είπε πως σύμφωνα με τον Άχμετ, αρνήθηκε την πρόταση απαντώντας πως ο Εμπάρακ Αμπουζίντ, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και θα αποφασίσουν ,όταν βγει από το νοσοκομείο . Από τότε, υποστήριξε ο μάρτυρας, δεν ξαναέγινε προσέγγιση.
Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.