ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: ΣΤΑ 10,8 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ

Στα 10,8 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι άμεσες και έμμεσες απαιτήσεις της «Καραμολέγκος Α.Ε.» από τον Όμιλο «Μαρινόπουλος», όπως γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή της η αρτοβιομηχανία.

Η «Καραμολέγκος Α.Ε.» σημειώνει ότι διενεργούσε σημαντικές πωλήσεις μέσω της εταιρείας Μαρινόπουλος Α.Ε. αλλά και άλλων συνδεδεμένων εταιρειών του Ομίλου (EXPRESS, ΞΥΝΟΣ, ΠΕΙΡΑΙΚΟΝ).

Όπως τονίζει, τα σχετικά ποσοστά επί του συνολικού κύκλου εργασιών της ανέρχονταν σε 18.8% για το 2014 και 16.35% για το 2015, ενώ για τη χρήση του 2016 οι σχετικές πωλήσεις έχουν μειωθεί στο 4,9% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας, για το πρώτο πεντάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με την «Καραμολέγκος Α.Ε.», το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών των πωλήσεων μέσω των εταιρειών του ομίλου «Μαρινόπουλος» έχει ανακτηθεί μέσω άλλων αλυσίδων και συνεργατών της εταιρείας, ενώ παράλληλα η εταιρεία έχει προετοιμάσει σειρά ενεργειών που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με την διασφάλιση του κύκλου εργασιών της στην αγορά.

Κατά το μεταβατικό διάστημα, η εταιρεία αναμένει μικρή σχετικά μείωση του κύκλου εργασιών, χωρίς ωστόσο να μπορεί να εκτιμηθεί με ακρίβεια ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την εξομάλυνση της τροφοδοσίας της κατανάλωσης, χρόνος που –όπως σημειώνει η αρτοβιομηχανία- σχετίζεται με την νομική χρηματοδοτική και επιχειρηματική λύση που θα επιλεγεί για τον Όμιλο των εταιρειών της Μαρινόπουλος Α.Ε.

Οι συνολικές άμεσες και έμμεσες (ABC Factors και αντιπρόσωποι) απαιτήσεις της εταιρείας «Καραμολέγκος Α.Ε.» στις 31/5/2016 ανέρχονταν σε 10,82 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίζει η αρτοβιομηχανία, σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα διενεργεί για κάθε χρήση πρόβλεψη για ενδεχόμενες επισφαλείς απαιτήσεις. Με ημερομηνία 31/5/2016 οι συσσωρευμένες προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων της εταιρείας ανέρχονταν στο ποσό των 2,98 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον με το ιδιωτικό συμφωνητικό υπαγωγής σε διαμεσολάβηση της 22.6.2016 η «Καραμολέγκος» έχει προχωρήσει σε διακανονισμό οφειλής με τη «Μαρινόπουλος» για ποσό 10,3 εκατ. ευρώ,

«Επειδή το ζήτημα της εταιρείας Μαρινόπουλος Α.Ε. βρίσκεται σε εξέλιξη και υπάρχει ασάφεια ως προς τη λύση που θα επιλεγεί για το συγκεκριμένο θέμα, η εταιρεία Καραμολέγκος ΑΕ δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει με ασφάλεια τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή την επίπτωση επί των αποτελεσμάτων χρήσης της αλλά και της καθαρής της θέσης. Επειδή οι όποιες εκτιμήσεις μας θα εξαρτηθούν από τη λύση που θα υπάρξει για το ζήτημα των εταιρειών του Ομίλου Μαρινόπουλος Α.Ε., η εταιρεία μας θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση της», καταλήγει η αρτοβιομηχανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *