ΚΑΠΝΟΠΩΛΕΣ: ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ

Την άμεση επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές ζητούν οι καπνοπώλες, με επιστολή τους προς τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Σύμφωνα με την επιστολή, οι καπνοπώλες δηλώνουν ανοιχτά την αδυναμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ αλλά το κυριότερο, όπως τονίζουν, είναι ότι δεν μπορούν να μπουν στη ρύθμιση των 12 μηνιαίων δόσεων που ισχύει σήμερα. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, «το καθεστώς των δώδεκα δόσεων είναι ανεφάρμοστο».

Αναλυτικά η επιστολή

Αξιότιμε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε –αν και τη γνωρίζετε- την τραγική οικονομική κατάσταση την οποία βιώνουν οι επιχειρήσεις μας. Αποτέλεσμα των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων, της πτώσης του τζίρου, των αδιάκοπων προσπαθειών επιβίωσης και των υπέρογκων φόρων είναι –και αυτονόητα- στο να οδηγηθούμε στην μη έγκαιρη καταβολή των ασφαλιστικών μας εισφορών.

Υπουργέ,

Βρισκόμαστε στην πιεστική κατάσταση από την πλειονότητα των συναδέρφων μας και στη γνωστοποίηση προς εσάς της δυσάρεστης οικονομικής θέσης που βρίσκονται, να ζητήσουμε την επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων προς τον ασφαλιστικό μας φορέα. Οι συνάδελφοι μας, δηλώνουν ανοιχτά την αδυναμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ αλλά το κυριότερο ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 12 ΜΗΝΑΙΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Αλήθεια Υπουργέ,

Πως μπορεί σήμερα κάποιος που οφείλει από 12.000€ και πάνω στον ασφαλιστικό του φορέα, να κατανέμει το ποσό αυτό σε δώδεκα ισόποσες δόσεις;
Πως είναι δυνατόν με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες να βγουν αυτά τα χρήματα κάθε μήνα;
Πως μπορούν να βρεθούν αυτά τα χρήματα το έχετε σκεφθεί ποτέ, καθώς, μιλάμε για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Πως είναι δυνατόν να θέλουν οι συνάδελφοι να υπαχθούν σε ρυθμίσεις των ασφαλιστικών εισφορών τους και το κράτος να μη στέκεται αρωγός στην ενέργειά τους αυτή;
Πως είναι δυνατόν να μη βλέπει κάποιος ξεκάθαρα την κατάσταση στο ασφαλιστικό σύστημα, με την ραγδαία αύξηση μη καταβολής –για να μην πούμε σχεδόν μηδενικής καταβολής ασφαλιστικών εισφορών;
Κι εσείς ο ίδιος ξέρετε πως δεν μπορεί να υπάρξει ευρωστία και βιωσιμότητα ενός ασφαλιστικού φορέα, όταν δεν υπάρχουν έσοδα

Σας ζητούμε λοιπόν να επαναφέρετε άμεσα τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Ήδη δεχόμαστε πάρα πολλά τηλεφωνήματα και Email από συναδέλφους που είχαν μπει αρχικά στη ρύθμιση αλλά την έχασαν λόγω οικονομικών δυσκολιών και οι οποίοι επιθυμούν να επανενταχθούν σε καθεστώς ρύθμισης.

Ταυτόχρονα είναι πάρα πολλά και τα αιτήματα μελών μας, που ενδιαφέρονται άμεσα να μπουν σε καινούρια ρύθμιση των ασφαλιστικών τους οφειλών. Αντιλαμβάνεστε όμως, πως οι δώδεκα (12) ισόποσες δόσεις της ρύθμισης που έχετε βάλλει είναι «αποτρεπτικές» για να μην πούμε «οικονομικά απαγορευτικές». Μη λησμονείτε Υπουργέ, πως το εν λόγο ταμείο στηρίζεται αποκλειστικά από τις δικές μας εισφορές. Το καθεστώς των δώδεκα δόσεων είναι ανεφάρμοστο.

Εν αναμονή της θετικής σας απάντησής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *