Jada Pinkett-Smith και Spike Lee μποϊκοτάρουν τα Oscar

Η Jada Pinkett-Smith και ο Spike Lee ανακοίνωσαν επίσημα ότι δεν θα παραστούν στην 88η τελετή των Oscars, εξαιτίας της έλλειψης διαφορετικότητας στις υποψηφιότητες.

Η 44χρονη ηθοποιός και ο 58χρονος σκηνοθέτης ανακοίνωσαν την απόφασή τους μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών σε Facebook και Instagram αντίστοιχα.

jada

“Είναι η στιγμή που οι έγχρωμοι άνθρωποι αναγνωρίζουν την δύναμη και την επιρροή που έχουν, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ζητάμε πρόσκληση από κανέναν για να παραστούμε κάπου. Ίσως ήρθε η στιγμή να αναγνωρίσουμε ότι αν αγαπάμε, σεβόμαστε και αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας με τον τρόπο που ζητάμε από άλλους να κάνουν, αυτή είναι πραγματική δύναμη”, ανέφερε η Jada Pinkett-Smith.

“Για πολλά χρόνια, μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Oscar, το τηλέφωνο του γραφείου μου χτυπούσε ασταμάτητα με τα ΜΜΕ να με ρωτούν για την έλλειψη Αφροαμερικανών και φέτος έγινε το ίδιο.Για μία φορά (ίσως), θα ήθελα τα ΜΜΕ να ρωτήσουν όλους τους λευκούς υποψήφιους και τα “κεφάλια” των στούντιο πώς αισθάνονται για άλλη μία ολόλευκη ψηφοφορία. Αν κάποιος έχει ασχοληθεί με αυτό και το έχασα, τότε κάνω λάθος. Όπως ο σπουδαίος ηθοποιός Leslie Odom Jr. τραγουδάει και χορεύει στο μιούζικαλ του Broadway “Hamilton”, “θέλω να είμαι στο δωμάτιο όταν θα συμβεί”. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε στο δωμάτιο και μέχρι να είναι οι μειονότητες, οι υποψηφιότητες των Oscar θα παραμένουν λευκές”, ανέφερε από την πλευρά του ο Spike Lee

Πηγή: ysterografa.gr

 

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *