ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ

Αιφνιδιαστική «επίσκεψη» στο ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολακης, το πρωί της Τετάρτης. Αιτία οι πίνακες κατάταξης των υποψηφίων γιατρών για τη στελέχωση των ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολακης εισέβαλε στην σύσκεψη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, που συνεδρίαζε για το θέμα, με σκοπό να ζητήσει εξηγήσεις για τον τρόπο κατάρτισης του πίνακα που εξέδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εξερχόμενος από το κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ ο κ. Πολάκης απαντώντας σε ερώτηση που του ετέθη για το ενδεχόμενο παραίτησής του προτίμησε να απαντήσει με μια κρητική μαντινάδα: «Ό,τι έχει η γριά στο πεθυμιό της, το θωρεί και στ’ όνειρό της».

Αναφερόμενους στους πίνακες προσωρινής κατάταξης των γιατρών για τη στελέχωση των ΜΕΘ τόνισε ότι ισχύει ό,τι αναφερόταν στο χτεσινό δελτίο Τύπου για τις 88 παρατυπίες στις αιτήσεις.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, το ΚΕΕΛΠΝΟ θα αναλάβει να εξετάσει όλες τις ενστάσεις που θα γίνουν ή που έχουν ήδη υποβληθεί, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει με ταχύτατο ρυθμό και να βγουν άμεσα οι οριστικοί πίνακες για ταχύτερη στελέχωση των ΜΕΘ.

Ως γνωστόν ο κ. Πολακης ποτέ δεν είδε με καλό μάτι την ανάθεση της προεδρίας του ΚΕΕΛΠΝΟ στον Αθανάσιο Γιαννόπουλο, καθώς αποτελεί επιλογή του Πάνου Καμμένου.

Πίσω λοιπόν, από την διχογνωμία επί των προσωρινών αποτελεσμάτων κατάταξης των υποψηφίων γιατρών για τις 100 θέσεις των ΜΕΘ υποβόσκει μια πολιτική κόντρα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Βέβαια, η σημερινή πρωινή συνάντηση Πολακη-Γιαννόπουλου διεξήχθη σε «φιλικό» κλίμα, με τους δύο άνδρες να προσπαθούν να βρουν κοινό σημείο επαφής.

Πάντως, άνθρωποι του χώρου εξηγούν ότι ήταν αναμενόμενη η διαφοροποίηση μεταξύ υπουργείου Υγείας και ΚΕΕΛΠΝΟ, αφού στο παρελθόν το Κέντρο έχει αποτελέσει όχημα πολιτικών εξυπηρετήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *