Η ΝΕΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ GUCCI ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ

Η νέα καμπάνια για τη συλλογή Cruise 16 του οίκου Gucci απαγορεύτηκε εξ’αιτίας της συμμετοχής ενός 17χρονου μοντέλου που, σύμφωνα με την ASA (Advertising Standards Authority), φαίνεται να είναι ανθυγιεινά αδύνατη και αποστεωμένη, με αποτέλεσμα να προωθείται μία “ανεύθυνη” μορφή διαφήμισης. Σε μία από τις φωτογραφίες της καμπάνιας, η Avery Blanchard παρουσιάζεται με ανυσηχητικά αδύνατο σώμα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν έντονες αντιδράσεις.

averyinsta copy

“Θεωρήσαμε ότι ο κορμός και τα χέρια της είναι αρκετά αδύνατα και φαίνονταν να είναι δυσανάλογα με το κεφάλι και το υπόλοιπο σώμα. Η πόζα της έκανε τη μορφή του κορμού της να επιμηκύνεται και τη μέση της να τονίζεται, κάνοντας τη να φαίνεται πολύ μικρή. Επίσης, πιστεύουμε πως η σκοτεινή έκφραση του προσώπου της και το σκουρόχρωμο της μακιγιαζ, ιδιαίτερα στην περιοχή των ματιών, έκαναν το μοντέλο να φαίνεται ισχνό. Γι’αυτούς τους λόγους, θεωρούμε ότι το μοντέλο που ακουμπάει στον τοίχο δίνει την εικόνα ενός ανθυγιεινά αδύνατου σώματος και καταλήξαμε στο ότι η διαφήμιση αυτή είναι ανεύθυνη”, δήλωσαν οι εκπρόσωποι της διαφημιστικής Αρχής στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο οίκος απάντησε σε αυτές τις κατηγορίες λέγοντας πως το αν το μοντέλο δείχνει νοσηρό ή όχι είναι ένα υποκειμενικό ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι τα επιλεγμένα μοντέλα ήταν όλα αδύνατα αλλά όχι σε ανθυγιεινό σημείο. “Σε κανένα σημείο του βίντεο δε φαίνονται τα κόκκαλα κανενός μοντέλου, και ο φωτισμός ήταν ειδικά σχεδιασμένος ώστε να μη δίνεται η λάθος εικόνα από τις σκιές”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *