HOLY BEAT – ΤΟ ΟΥΡΛΙΑΧΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΝ ΓΚΙΝΣΜΠΕΡΓΚ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΑΡ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μια παράσταση με τρεις ηθοποιούς και δύο μουσικούς, η οποία βασίζεται το ποίημα-ορόσημο των beatnik που γράφτηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1950.

Οι τρεις ηθοποιοί, ως τρεις διαφορετικές πτυχές του εμβληματικού ποιητή της αμερικανικής beat generation, Αλεν Γκίνσμπεργκ, συναντιούνται στο σκηνικό ενός μπαρ και επιχειρούν να ανακαλύψουν τη μικρή στιγμή έκλαμψης, που μας φανερώνει πως ακόμη και μέσα στην Κόλαση μπορεί να υπάρξει Παράδεισος.

Σκηνοθετικό Σημείωμα: «Το Ουρλιαχτό, το ποιητικό αυτό μανιφέστο της beat generation συναντά τα industrial ηχητικά τοπία και αναζητά τα υπολείμματα της ανθρώπινης υπόστασης και τον ορισμό του «άγιου» στο σήμερα.

»Το Ουρλιαχτό γράφτηκε το 1955 και έγινε το μανιφέστο των beat, της πρώτης γενιάς της μεταπολεμικής Αμερικής, του baby boom και του μακαρθισμού, του rock ‘n’ roll και της κομμουνιστικής απειλής. Η γενιά αυτή έβλεπε κάθε ανθρώπινη αξία να θυσιάζεται στον βωμό της οικονομικής ανάπτυξης και να αντικαθίσταται από ακραίο συντηρητισμό.

»Σήμερα, που ο κόσμος όπως τον ξέρουμε δείχνει να βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ριζικής ανατροπής, εν μέσω οικονομικής κρίσης, πολιτικής αστάθειας και επιστροφής στις “παραδοσιακές” συντηρητικές ιδέες, το Ουρλιαχτό, μας υπενθυμίζει ποια είναι εκείνα τα υλικά, τα οποία δίνουν πραγματική αξία στην ανθρώπινη υπόσταση».

Η παράσταση βασίζεται σε αποσπάσματα της μετάφρασης του Αρη Μπερλή

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Γιαννοπούλου. Eρμηνεύουν: Χρηστίνα Γαρμπή, Γιώργος Κισσανδράκης και Βασίλης Σαφός. Live μουσική: Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου και Πάνος Τσεκούρας

Η παράσταση
Holy Beat, της Κατερίνας Γιαννοπούλου
BIOS.TESLA Main: Πειραιώς 84, Αθήνα, τηλ. 210 3425335
Πρεμιέρα: Τρίτη, 15 Μαρτίου
Ημέρες & ώρες: Δευτέρα & Τρίτη, έως 19 Απριλίου
Ωρα: 20.30
Διάρκεια: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Πηγή: Holy Beat – Το Ουρλιαχτό του Αλεν Γκίνσμπεργκ μέσα σε ένα σύγχρονο μπαρ στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/253896/holy-beat-oyrliahto-toy-alen-gkinsmpergk-mesa-se-ena-syghrono-mpar-sto-kentro-tis#ixzz41eUxzhMa

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *