ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΕΖΙΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Οι Γιαζίντι είναι μια φυλή Κούρδων που ζει στο βόρειο Ιράκ με πανάρχαιες ρίζες και μια ιδιαίτερη θρησκεία που συνδέεται απευθείας με τις πανάρχαιες λατρείες της Μεσοποταμίας. Η θρησκευτική τους πίστη και τα συχνά ξανθά χαρακτηριστικά τους, στοίχισαν στους Γιαζίντι έναν ανελέητο διωγμό από τους φανατικούς τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους, οι οποίοι εξαπέλυσαν απηνή διωγμό στα όρια της γενοκτονίας εις βάρος τους.

Το καλοκαίρι του 2014 περίπου 30.000 χιλιάδες Γιαζίντι εγκατέλειψαν πανικόβλητοι τα σπίτια τους και έτρεξαν να σωθούν στο όρος Σιντζάρ. Φωτιά και λεπίδι τους περίμενε, ενώ χιλιάδες γυναίκες Γιαζίντι συνελήφθησαν και κρατούνται ακόμη ως σκλάβες των τζιχαντιστών, οι οποίοι μάλιστα διαμόρφωσαν και ειδικό… θρησκευτικής εμπνεύσεως δόγμα για το πόσο δόκιμο είναι το να βιάζεις και να παίρνεις ως σκλάβα μια γυναίκα Γιαζίντι.

Κάποιες δεν έπεσαν από το Ζάλογγο, ονόματι Σιντζάρ, προτιμώντας το θάνατο από την ατίμωση και τα βασανιστήρια. Πήραν τα όπλα και σύμφωνα με την παλιά κουρδική παράδοση που υπαγορεύει οι γυναίκες να βρίσκονται δίπλα στους άντρες μαχητές, πολεμάνε ευθέως τους… αιμοσταγείς «παλικαράδες» που σκλάβωσαν το λαό τους.

Ο φωτογράφος του Reuters Ahmed Jadallah επισκέφτηκε τη βάση τους και τις φωτογράφησε σε διάφορες χαλαρές στιγμές όσο και σε υπηρεσία.

Οι γυναίκες που τρέμει το Ισλαμικό Κράτος - Στην πρώτη γραμμή της μάχης [photos]

Οι γυναίκες αυτές δεν παίζουν απλώς τις στρατιωτίνες. Βρίσκονται στο μέτωπο της Μοσούλης, στην πρώτη γραμμή του πυρός. Πολεμάνε μαζί με τους κούρδους peshmerga, τη μόνη δύναμη που έχει από την πρώτη στιγμή καταφέρει να απωθήσει δυναμικά το Ισλαμικό Κράτος από τα κουρδικής επιρροής εδάφη.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *