ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σε συμφωνία κατέληξαν τα ξημερώματα οι αρχηγοί των κομμάτων του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού για μέτρα που αφορούν την ενσωμάτωση προσφύγων αλλά και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η Γερμανία υποδέχθηκε πέρυσι πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Η διατύπωση μέτρων για ενσωμάτωσή τους στη γερμανική κοινωνία και αγορά εργασίας ήταν τους τελευταίους μήνες πεδίο διαφωνιών μεταξύ των συγκυβερνώντων CDU, του βαυαρικού CSU και του σοσιαλδημοκρατικού SPD.

Οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, όμως συγκλίνουσες αναφορές σε γερμανικά ΜΜΕ και Reuters αναφέρουν πως στα βασικά του σημεία θα είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης προσφύγων και αιτούντων άσυλο σε θέσεις εργασίας και σε μαθητεία.

Οι πρόσφυγες θα πρέπει επίσης να δραστηριοποιούνται στην περιοχή της μόνιμης έδρας τους, ειδάλλως, θα υπάρχουν συνέπειες κυρίως στην παροχή επιδομάτων -συνέπειες στα οποία θα προβλέπονται και για άλλες περιπτώσης μη τήρησης προβλέψεων.

Όσον αφορά τα μέτρα για καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ο γερμανικός κυβερνητικός συνασπισμός κατέληξε επίσης σε μέτρα για μεγαλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών των γερμανικών υπηρεσιών με ξένες υπηρεσίες «υπό αυστηρά καθορισμένα πλαίσια», όπως τονίζεται, αλλά και σε επέκταση του χρόνου κατά τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν νομικά πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί (στα πέντε χρόνια).

Επίσης καταδικασθέντες για υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων θα υποβάλλονται σε «επιτήρηση» ενώ μεταξύ άλλων επεκτείνεται σε όλες τις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας (και στις προπληρωμένες κάρτες) η υποχρέωση σύνδεσης με ισχύουσα ταυτότητα και πλήρη διεύθυνση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *