ΓΑΛΛΙΑ: ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ Ή ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Ένα νέο νόμο ψήφισε, και μάλιστα ομόφωνα η Γερουσία της Γαλλίας, την Τετάρτη, ο οποίος θα επιβάλει πρόστιμο σε οποιοδήποτε super market άνω των 400 τετραγωνικών πετά τα τρόφιμα και δεν τα παραχωρεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι τα σούπερ μάρκετ θα υποχρεώνονται να υπογράφουν συμφωνία δωρεάς με φιλανθρωπικά ιδρύματα, κάτι που θα αυξήσει την ποιότητα και την ποικιλία των τροφών που παίρνουμε και διανέμουμε”, δήλωσε στον Guardian ο Jacques Bailey, του δικτύου τραπεζών τροφίμων Banques Αlimentaires.

«Από την άποψη της διατροφικής ισορροπίας, σήμερα έχουμε έλλειμμα σε κρέας, φρούτα και λαχανικά. Αυτό ελπίζουμε να μας επιτρέψει να πιέσουμε για αυτά τα προϊόντα», συμπλήρωσε ακόμη.

«Το επόμενο βήμα είναι να ζητήσω από τον πρόεδρο Ολάντ να ασκήσει πίεση στον Γιούνκερ για να διευρύνει το νόμο σε ολόκληρη την Ε.Ε», τόνισε Γάλλος αξιωματούχος. «Αυτή η μάχη μόλις ξεκίνησε. Τώρα πρέπει να πολεμήσουμε για να μην σπαταλάται το φαγητό σε εστιατόρια, σχολικές καντίνες και καντίνες εταιρειών», κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *