Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ»

Κριτική στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, από το βήμα του συνεδρίου της «Ναυτεμπορικής», με θέμα «Ασφαλιστικό: Η επόμενη μέρα».

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι στο διάστημα των 17 μηνών, «δεν έχει μπει ούτε ένα λιθαράκι εξορθολογισμού και νοικοκυρέματος». «Όλα είναι στον αυτόματο πιλότο. Αν η κυβέρνηση συνέχιζε τις μεταρρυθμίσεις και τις πολιτικές που είχαμε χαράξει, τίποτα δεν θα ήταν αναγκαίο. Θα πήγαιναν όλα ρολόι. Δυστυχώς, όλα γκρεμίστηκαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση παίρνει μέτρα, για να κλείσει το κενό το οποίο δημιούργησε η ίδια της η πολιτική. «Έτσι, λοιπόν, αναγκάστηκε να μειώσει εφάπαξ, επικουρικές σε ένα επίπεδο πολύ μεγαλύτερο από αυτό που προβλεπόταν με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, να μειώσει τις κύριες συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους από 10% έως 40% και να καταργήσει το ΕΚΑΣ» διευκρίνισε.

«Δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση. Μεταρρύθμιση είναι να κάνεις κάτι καινούργιο και καινοτόμο. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μία αντιγραφή ενός συστήματος που ήταν έτοιμο να λειτουργήσει» τόνισε ο κ. Βρούτσης και συνέχισε: «Την 1η Ιανουαρίου του 2015, θα εφαρμόζαμε τη βασική σύνταξη, τη ρήτρα ανάπτυξης και τους ενιαίους κανόνες. Ήταν στην κατεύθυνση της υλοποίησης. Είχαμε, όμως και δύο μεγάλες διαφορές, που είναι το δημοσιονομικό και η φιλοσοφία του συστήματος».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *