ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: «ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ; ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ…»

«Θέλω να σας περιγράψω μέσα από προσωπικές, οδυνηρές εμπειρίες, πως ακόμη και τώρα, εν έτει 2016, «γράφεται» μία από τις μελανότερες σελίδες του ελληνικού μεταναστευτικού ρεύματος. «Κουβαλώντας» μια 25ετή εμπειρία και μια στοιχειώδη μόρφωση η οποία με βοήθησε να καταστώ…λιγότερο θύμα, αποφάσισα να φύγω από την Ελλάδα. Όχι γιατί δεν είχα δουλειά, αλλά γιατί με ενοχλούσε σφόδρα το «χάος» των τελευταίων 7 ετών. Αυτό ήταν καλό και κακό. Καλό γιατί δεν άφησα να με «πατήσουν» οι έλληνες εργοδότες, κακό γιατί δεν κάνω «βήμα πίσω» στα δικαιώματα μου, με συνέπεια να ξεσπούν συνέχεια συγκρούσεις. Δεν σας μιλάω για αυτονόητα εργασιακά δικαιώματα, αλλά για ζούγκλα. Οι πρώτοι έλληνες μετανάστες που ήρθαν στην Γερμανία «έστησαν» τις επιχειρήσεις τους από το μηδέν. Όλη η οικογένεια ζούσε από το μαγαζί. Η κατάσταση αυτή με το πέρασμα του χρόνου παρέμεινε εν πολλοίς αναλλοίωτη. Έτσι και αλλιώς, οι γερμανοί δεν ενδιαφέρονταν και ιδιαίτερα για την γαστρονομία, επομένως δεν υπήρχε σοβαρός ανταγωνισμός. Ο δρόμος ήταν ανοιχτός. Η έλλειψη ανταγωνισμού οδήγησε όμως και στην εδραίωση αρκετών κακών εστιατορίων, που ουσιαστικά «εξευτέλισαν» την ελληνική κουζίνα. Τα χαρακτηριστικά των ελλήνων εστιατόρων; Διατηρούσαν διπλές «κάσες», δηλαδή διπλά ταμεία. Η απόκλιση μεταξύ των όσων εισέπρατταν και των όσων δήλωναν στην εφορία…ήταν τεράστια. Οι εργαζόμενοι από την άλλη, «βουτηγμένοι» στην άγνοια και στην ανάγκη, ευγνωμονούσαν τους ανθρώπους αυτούς, από την στιγμή που τους παρείχαν στέγη, φαγητό και λίγα μάρκα για να ζήσουν. Στα μάτια τους, οι εστιάτορες φάνταζαν…σωτήρες. Είχαν υποστεί όμως και την απαραίτητη πλύση εγκεφάλου, πως αν φύγουν από εκεί, θα πεθάνουν από την πείνα. Στην Γερμανία της εποχής εκείνης, οι έλεγχοι ήταν σπάνιοι, σπάνιες και οι καταγγελίες που έφταναν στις αρχές. Μια ολόκληρη γενιά δεν πήρε σύνταξη, γιατί οι… «συμπατριώτες» τους, τούς είχαν μόνο με νοσηλευτική κάλυψη. Έτσι, το γερμανικό δημόσιο δεν ήταν υποχρεωμένο να καταβάλλει σύνταξεις. Οι μετανάστες που έγιναν επιχειρηματίες, αποκάλυψαν τον πραγματικό τους εαυτό. Άνθρωποι χαμηλού ή και μηδενικού μορφωτικού επιπέδου, χωρίς καμία ευαισθησία απέναντι στον έλληνα μετανάστη και τις ανάγκες του. Για αυτούς αντιπροσώπευαν το εύκολο χρήμα. Εκμεταλλεύτηκαν όποιον και ότι μπορούσαν και σε 1ο χρόνια πλούτισαν» δηλώνει στο bangladeshnews.gr, o Σ.Κ, έλληνας εργαζόμενος στην Γερμανία

food 1

ΟΙ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ…

«Εργαζόμενοι σε άθλιες συνθήκες, τους πετούσαν έξω στον δρόμο, γιατί είχαν…μεγάλο στόμα. Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες απαγορεύονταν. Έχω μείνει σε πάρκο του Άμστερνταμ…7 μέρες γιατί τόλμησα να μιλήσω. Λίγο το κακό σε σχέση με όσα τράβηξαν οι άλλοι. Πάντα με έσωζε το γεγονός ότι ήμουν δουλευταράς. Τις δύο φορές με…συγχωρούσαν, την τρίτη στο δρόμο. Ήμουν κρίκος σε μια τεράστια αλυσίδα. Ψεύτικα χαρτιά, δηλωμένα χρήματα 400 ευρώ, στο κόλπο βέβαια και ο λογιστής. H έλλειψη γλώσσας μου προκαλούσε στην αρχή σοβαρά προβλήματα. Δεν ήξερα πως να βρω το δίκιο μου. Πάλι στον δρόμο. Έπεφτα σε…θεούσες συζύγους επιχειρηματιών που το βράδυ έκαναν σεξ με όλο το προσωπικό. Ακούστε και αυτό: Αν καταλάβαιναν ότι ήμουν υπερτασικός, μου έριχναν περισσότερο αλάτι στο φαγητό, προκειμένου να μου τονίσουν ότι τα χρήματα που παίρνω είναι…πολλά για άρρωστο άνθρωπο. Ακούγονται ψεύτικα όλα αυτά, το ξέρω. Είναι όμως πέρα για πέρα αληθινά. Αυτοί που «έτρωγαν» το μεγαλύτερο λούκι ήταν οι ανειδίκευτοι. Διαρκώς μέσα στον φόβο και στην αγωνία. Να παίρνουν λιγότερα από αυτά που δικαιούνται. Ειδική μνεία επιφυλάσσω για τους επιχειρηματίες από τα Τρίκαλα και συγκεκριμένα από το Νεοχώρι Τρικάλων. Άκουγα ότι ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν ασχοληθεί με την μάστιγα αυτή, αλλά δεν φανταζόμουν για τι απόστημα μιλάμε. Εργαζόμενοι που δεν ταξίδεψαν ποτέ σε μια μεγάλη πόλη της Ελλάδας, έρχονταν σε μια ξένη χώρα, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. Ζούσαν 5-6 άτομα μαζί. Πολλές φορές μου ζήτησαν να τους δώσω αποφάγια…για οικονομία. Εντολή του επιχειρηματία. Ανασφάλιστοι για μήνες…δουλειά επίσημη, μόνο αν περνούσαν το τεστ. Σου υπενθύμιζαν όλη την ώρα πως εδώ είναι Γερμανία, δεν είναι Ελλάδα να είσαι αραχτός και να πίνεις καφέ. Αν αντέξεις συναισθηματικά, ψυχολογικά και σωματικά, θα σε ασφαλίσουν για…600 ευρώ. Οι τρικαλινοί επιχειρηματίες έχουν «εφεύρει» και ένα άλλο κόλπο: Σε δηλώνουν για 600 ευρώ και σου φτιάχνουν τα χαρτιά για να πας σε κάποιο job center, προκειμένου εκεί να συμπληρώσουν τα υπόλοιπα. Εννοείται πως δεν μπορείς να μείνεις άνεργος. Αν δεν έχεις βάλει κάποια χρήματα στην άκρη, τότε την έχεις πατήσει πολύ άσχημα. Αν ο επιχειρηματίας φοβηθεί μια καταγγελία εκ μέρους ενός μαχητικού και έξυπνου εργαζόμενου, τότε τον πετά στον δρόμο, ώστε να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την χώρα. Υπάρχουν και κάποιοι που επιλέγουν τον δρόμο της καταγγελίας και της αστυνομίας, χωρίς όμως να βάλουν έναν μεταφραστή που θα διευκολύνει την διαδικασία της καταγγελίας. Αποτέλεσμα; Μένουν στους δρόμους μέχρι να βρουν τρόπο να γυρίσουν στην Ελλάδα».

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ, ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ…

«Ακόμη και σήμερα ως μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, «παλεύοντας» με την γλώσσα, εξακολουθώ να αντιμετωπίζω δυσκολίες. Όσο οξύνονται τα προβλήματα στην Ελλάδα, οι «ανθρωποθυσίες» των ελλήνων μεταναστών αυξάνονται. Πρόσφατα, στην περιοχή του Βερολίνου, νέο ζευγάρι με την κοπέλα έγκυο, βρέθηκε πεταμένο στον δρόμο. Ο λόγος; Η κοπέλα βρισκόταν στον τρίτο μήνα κύησης και αιμορραγούσε, όταν την πήρε χαμπάρι η γυναίκα του επιχειρηματία. Ξέρετε τι είπε στον σύντροφο της κοπέλας; «Εδώ ήρθες να γαμήσεις ρε μαλάκα;» … «Είσαι με τα καλά σου;»… «Για γεννητούρια είμαστε τώρα;»…Τους πέταξαν στον δρόμο. Καλά διαβάζετε. Άλλος επιχειρηματίας στην Ολλανδία έβγαλε δάνειο στο όνομα υπαλλήλου του, ενός αμόρφωτου ανθρώπου. Δεν ήξερε καν τι υπέγραφε…Τον σταμάτησε από την επιχείρηση και μετά τον βρήκε η τράπεζα. Του ζήτησαν να πληρώσει τις οφειλές του. Έπαθε σοκ. Τα έχασε. Επέστρεψε στην Ελλάδα…και αυτοκτόνησε. Ο επιχειρηματίας αυτός διατηρεί εστιατόριο στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας. Οι επιχειρηματίες αυτοί κατά κάποιον τρόπο είναι καταδικασμένοι να χρεωκοπούν. Στο μυαλό και στις πρακτικές παραμένουν αθεράπευτα χωριάτες. Τραγικοί, θλιβεροί χωριάτες. Κλέβουν το κράτος και τους συνανθρώπους τους, τζογάρουν, πηγαίνουν με πόρνες. Αδίστακτοι τυχοδιώκτες του χρήματος. Υπάρχουν επιχειρηματίες που παίρνουν επίδομα από job center, γιατί το μαγαζί τους είναι γραμμένο στο όνομα κάποιου παιδιού. Αυτοί όμως είναι τα πραγματικά αφεντικά. Όταν πας για δουλειά δεν σε αφήνουν να ξεδιπλώσεις τα όποια ταλέντα έχεις για πληθώρα λόγων. Ξέρουν ότι επειδή δεν είναι σωστοί μαζί σου, δεν σε πληρώνουν σωστά και δεν φέρονται δίκαια και πολιτισμένα, ο επαγγελματίας της κουζίνας, κάποια στιγμή θα αγανακτήσει και θα φύγει. Αν όμως αλλάξει την κουζίνα προς το καλύτερο, θα μπορέσουν να βρουν κάποιον για να συνεχίσει το έργο του; Ο επαρχιώτης επιχειρηματίας και η οικογένεια του δεν έχουν την παραμικρή επαφή/γνώση με την κουζίνα και το γνωρίζουν αυτό. Αυτή όμως είναι και η συνταγή της επιτυχίας τους: Ανειδίκευτο προσωπικό προς εκμετάλλευση. Όσο πιο δυστυχισμένο, τόσο καλύτερα. Στα μαγαζιά αυτά δεν υπάρχει μόνο ένα αφεντικό. Υπάρχει και η σύζυγος, ο γιος, η κόρη, ο ξάδελφος, άνθρωποι συναισθηματικά διαταραγμένοι και ουσιαστικά αποτυχημένοι, που «βαδίζουν» μπροστά χάρη στην σκληρή εργασία των άλλων».

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ & ΣΥΜΠΟΝΕΤΙΚΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ; ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ…

«Κάτι τελευταίο: Ο διασυρμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε συνδυασμό με την ανάγκη για επιβίωση είναι ένα μείγμα που μας γυρνά σε άλλες εποχές. Ευτυχώς, έχω γνωρίσει και ομογενείς επιχειρηματίες με ήθος και αξιοπρέπεια που δεν «ψαρεύουν» εργαζόμενους στις διάφορες ελληνικές κοινότητες μέσω ιντερνετ. Ακολουθούν ένα διαφορετικό αξιακό κωδικό τον οποίο εκτιμούν οι υπάλληλοι τους και έτσι είναι πρόθυμοι να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να βοηθήσουν την επιχείρηση και τον ιδιοκτήτη της. Αυτοί όμως αποτελούν ένα 10%. Θυμώνω που νέα θύματα «παγιδεύονται» χωρίς να το θέλουν στα γρανάζια αυτού του μηχανισμού. Θυμώνω που οι γερμανικές αρχές, αν και γνωρίζουν τι γίνεται, ακολουθούν άλλες τακτικές. Θυμώνω με τον διπλό ρόλο αρκετών σελίδων στο ιντερνετ. Εύχομαι την επόμενη φορά να διαβάσω καλά νέα από την ομογένεια της Γερμανίας που θα με χαροποιήσουν. Μέχρι τότε…καλή τύχη σε όλους».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

17 thoughts on “ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: «ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ; ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ…»

  • 22 Ιουλίου 2016 at 15:26
    Permalink

    Μόλις βγηκα από αυτή την τραγική κατάσταση. Δεν έμεινα πολύ γιατί έχω φίλη που με φιλοξενεί. Ντρέπομαι που έμεινα έστω και λίγο. Ντρέπομαι που δέχθηκα τέτοιον εξευτελισμό. Είναι παλιοτομαρα.

    Reply
  • 6 Ιουνίου 2016 at 08:50
    Permalink

    ΤΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΔΕ ΛΕΓΕΤΕ!!!! ΕΓΩ ΖΩ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ!!!!!
    ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΑΤΑΤΟΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΙΔΕΣ ΦΙΔΙ ΑΣΤΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ….. ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΡΙΚΑΛΗΝΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΟΥΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΙΟΙ, ΘΗΒΑΙΟΙ, ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΤΛ.
    ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΖΗΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΕ!!! Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ….. ΤΙ ΗΡΘΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΔΩ , ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΗΡΘΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ…. ΑΥΤΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΓΕΛΑΔΙΑ, ΤΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΕΣ.
    ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΘΑ ΤΟΝ ΓΑΜΑΩ ΣΤΟ ΞΥΛΟ……

    Reply
  • 4 Ιουνίου 2016 at 19:04
    Permalink

    ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ.ΠΗΓΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ 1994 ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.ΕΜΕΙΝΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΛΗΨΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ ΜΟΛΣΕΒΙΤΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ.ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΜΕ ΣΕ ΡΗΞΗ ΗΤΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΦΥΓΩ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΞΟΦΛΗΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΜΙΑ ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΙΕΜΑΣΤΑΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΙΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΑΝΑΓΚΗ ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΩ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΛΟΓΟ.ΕΧΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1995.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΧΩΡΙΤΕΣ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ ΑΛΛΗ ΜΑΝΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟΛΕΩ ΑΛΛΑ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ.

    Reply
  • 4 Ιουνίου 2016 at 15:34
    Permalink

    Γεια σας παιδιά..
    Ειμαι 28 χρονων και πριν απο δυο χρονια μετακομισα στην Μελβούρνη..η εκμετάλλευση σε ολο τους το μεγαλείο..Έλληνες εδω ειναι η προδοτες του ελληνικου κρατους.ιδια ρατσα και φαρα με αυτούς που κατεστρεψαν την ελλαδα.για φτυσιμο..τσιγκουνιδες,ζηλιαρηδες,ξερολες και μαλακες..πολυ μικρο ποσοστο διαφερει..ευτυχως επεσα σε περιπου καλα χερια αλλα εδω και ενα χρονο κανω ταξι στην Μελβούρνη και ειδαν τα ματια μου πολλες αποτροπεες συμπεριφορες απο αυτους τους «πατριωτες»
    Γουρούνια ειναι ντροπης τους..μεχρι και οι παπαδες εδω ειναι στο κολπο και εκμεταλλευονται νεαρους συμπατριώτες ζητωντας λεφτα για στεγη και προσφεροντας δουλεια για ενα πιατο φαι…καλη δυναμη σε όλους τους μεταναστες ευχομαι.

    Reply
  • 2 Ιουνίου 2016 at 18:22
    Permalink

    paidia ta idia einai kai sti melvourni pou eimai! eftixos meta apo poli prospathia vrika doulia se afstraleziki eteria kai isixasa!

    Reply
  • Pingback: σκαθάρι » ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: «ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ; ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ…»

  • 2 Ιουνίου 2016 at 11:55
    Permalink

    Φιλε μου που μενεις να ερθω να σε ασπαστω;Οποίος κατάφερει βα γλυτώσει σπο τα ελληνικά εστιατόρια όσο είναι καιρός θα είναι ήρωεας γιατί μετα αν σε παρουν τα χρόνια εγκλωβιζεσε κυριολεκτικά στα εστιατόρια γιατί δεν σε περνοοθν πουθενά αλλού για δουλειά λόγω ηλικίας και τότε είσαι καταδικασμενος ζωντας με την πενιχρη σύνταξη που θα εξασφαλίσεις απο τους Έλληνες εστιατόριες..

    Reply
  • 2 Ιουνίου 2016 at 11:49
    Permalink

    Παντού σε όλων των κόσμο παίζει το ίδιο σκηνικό η μεν και η δεν , εγω δεν θα σταθώ στων καλό εργοδότη και των κακό οι για τους τρικαλινους και το ελληνικό εστιατόριο της Γερμανίας και ούτε στο ποσό καυλιαρες είναι οι γυναίκες των εργοδοτών και των εργαζομένων απλά και λαϊκά ζούμε στων παράδεισο του καπιταλισμού …. Αυτός είναι ο καπιταλισμός και των επιλέγουμε βάση πολιτικής αντίληψης

    Reply
  • 2 Ιουνίου 2016 at 02:13
    Permalink

    Ontos Afti eine h Alithia,kai ego katikos ollandias eime kai edo to idi skiniko.
    afti h ellines tou exoterikou eine pio xiroteri kai apotous kinezous.
    douleia sta Mabra ,asfalia =0 eneikio sto perni apo ton Mhsto sou,
    1x thn evdomada free,kai otan exei doulia se fonazi na katevis kato na voithisis
    (o ipalilos meni epano apo to magazi) sthn douleia dikeouse 1x poto kai 1x fagito telos
    h doulia arxizh giro sths 11/12 eos 00:30/01:30
    alla efti h ellines pou pane se aftos na doulepsoun ftene..
    Kai POOOLa Alla,
    Ta tomaria afta as parou Albanous /Pakistanous /eritreous/kai oti allo theloun na pane sthn LESBO ppou ekei exei kosssmo poli,etc, ktlp..Kai na afisoun tou ellines eisixous

    H Neoxoriths & Pagourades Stekouri & Fotia Sta Tomaria.

    Reply
    • 3 Ιουνίου 2016 at 01:15
      Permalink

      Άμα πάρουν Αλβανό στο τέλος θα φάνε ξυλο γιατί η Αλβανοί ειναι θερμοαιμοι. Και αφτο το ξέρουν καλα.
      Τα λεφτά αλλάζουν πολλή τον ανθροπο που δεν εχει παιδιά.

    • 4 Ιουνίου 2016 at 12:23
      Permalink

      αν κρινω απο την αντιληψη σου για την αξια των ελληνων σε σχεση με αλλους λαους, καταλαβαινω και τι ψηφηζες περιπου ολα τα χρονια. ολοι οι ανθρωποι εχουν το ιδιο δικαιωμα στη αξιοπρεπεια..
      κατι ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ σαν εσενα (και οχι μονο)….. που κατα βαθος μοιαζεις με αυτους που κατηγορεις, το χρειαζεσται το γαμησακι σας……

  • 2 Ιουνίου 2016 at 01:37
    Permalink

    καποτε δουλευα και γω σ ενα μαγαζι στο νταχαου οταν πρωτοηρθα στην γερμανια το 1992 500 μαρκα το μηνα χωρις ασφαληση και με μισα ρεπο και στην κυριολεξια δεν πετουσαμε τιποτα απο φαγητο απο λαντζα ξεκηνισα ητανε τοτε οπως και τωρα οπως τα εγραψες

    Reply
  • 2 Ιουνίου 2016 at 00:22
    Permalink

    Είναι όλα αλήθεια μπράβο σου και συγχαρητήρια και καλή τύχη να έχεις γιατί είπες τόσες πολλές αλήθειες έχω πάθει πλάκα αλλά μέσα σε όλα αυτά είναι κάτι που δεν γνωρίζεις άμα σε έναν έξυπνο και γνωρίζεις πολλά τότε θα προσπαθήσουν να σε βγάλουν κλέφτη όπως έγινε στην περίπτωσή μου και και θα σου κρατήσουν τα λεφτά προφασιζόμενοι ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τώρα και θα σε πληρώσω τις 20 μέρες 20 μέρες γίνονται 30 50 60 και τότε σου λένε και να μας κάνεις μήνυση τι θα πάρεις τετρακόσια ευρώ το μήνα οπότε δεν μπορείς να κάνεις μήνυση δεν μπορείς να φύγεις και κινδυνεύεις να βρεθείς κλέφτες επίσης και στη φυλακή υπάρχουν όμως και χειρότερα από τους νεοχωρίτης είναι οι καθαυτό τρικαλινοι που σου κάνουν τη ζωή κόλαση πολύ κόλαση σε πατάνε μέχρι να πεθάνεις για να καταλάβεις ποιος είναι το αφεντικό ποιος κάνει κουμάντο

    Reply
  • 1 Ιουνίου 2016 at 16:51
    Permalink

    Μπράβο φίλε είσαι ένας άνθρωπος που θα σε θιμουντε και θα σε τιμούν πολύ για αυτό που είπες για τους βρωμιάρηδες Νεοχωρητες που ήρθαν με λάστιχενηα μπότες και τρηπια παπούτσια και μας το πέσουν επιχειρηματίες εδώ στην Γερμανια ξεχνιοντας το παρελθόν τους μπράβο ρε φίλε άλλη μια φορά.Να πάνε να γαμηθουνε όλη ι βρωμιάρηδες και ο Θεως να τους τιμωρήσει αλύπητα.

    Reply
    • 2 Ιουνίου 2016 at 02:34
      Permalink

      einai gegonos oti oi trikaliniotes einai katharmata kai apateones to exo pathei kai ego efteixos to katalaba kai den tin patisa polloi oso ena nero zebgari apo tin kriti meno 40 xronia ollandia ego doulepsa ena sabatokiriako kai mou efage 2 ores amesos stamatisa to zebgari apo tin kriti polloi kala paidia araboniasmeni ta paidia eithelan na mazepsoun ligo xarziliki gia na pantreftoun ena xrono douleban se afto to magazi telios anasfalisti tipota kai den peiran dekara aftei einai oi trikaliniotes to problima einai an den xereis tin glossa asta na pane ego xero tin glosa kala kai ta dikaiomatamou efteixos

    • 3 Ιουνίου 2016 at 20:34
      Permalink

      enas den vrethike re na tous plakosei sto ksylo???

Αρέσει σε %d bloggers: