EUROLEAGUE: ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Η ΚΙΜΚΙ

H Κίμκι «στραγγάλισε» με την άμυνα της την Μπαρτσελόνα, την οποία υποχρέωσε σε 18 λάθη, και με ρεσιτάλ δημιουργίας (23 ασίστ) υπερασπίστηκε την έδρα της, κάνοντας «άλμα» τετράδας, με το οποίο μπήκε σε τροχιά πρόκρισης για τα πλέι οφ της Euroleague.

Οι Ρώσοι επικράτησαν με 75-61 της Μπαρτσελόνα στη Μόσχα, για την 9η αγωνιστική της φάσης των «16», ενώ έθεσαν εκτός τετράδας τους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι όμως κράτησαν την πολύτιμη διαφορά των +17 πόντων από τη νίκη στη Βαρκελώνη (87-70), που ίσως αποδειχθεί καθοριστική σε πιθανή ισοβαθμία.

Πρώτος σκόρερ της Κίμκι αναδείχθηκε ο Αλεξέι Σβεντ με 16 πόντους, ενώ από την Μπαρτσελόνα ξεχώρισε ο μοναδικός… διψήφιος Ντάστιν Ντόελμαν (14π.). Ο Στράτος Περπέρογλου έμεινε στους 7 πόντους (1/4δ., 1/3τρ., 2/2β., 1κλ., 2ασ.) σε 28 λεπτά συμμετοχής με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ έμεινε άποντος στο μόλις 1 λεπτό που έμεινε στο παρκέ.

Τσεντεβίτα – Νταρουσάφακα 77-83

Η Νταρουσάφακα έφυγε με το «διπλό» από το Ζάγκρεμπ, επικρατώντας της Τσεντεβίτα με 83-77. Έτσι διατήρησε -τις λιγοστές- ελπίδες που έχει για πρόκριση στα πλέι οφ, ενώ παράλληλα άφησε εκτός τους πρωταθλητές Κροατίας, οι οποίοι έπεσαν στο 2-7.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Σλότερ και Μαρκοϊσβίλι με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους Κροάτες ξεχώρισε ο Πούλεν με 26 πόντους.

«Δύο στα δύο» ο Μπαρτζώκας απέναντι στον Ίβκοβιτς

Η Λοκομοτίβ Κούμπαν του Γιώργου Μπαρτζώκα πέρασε νικηφόρα με 76-61 από την Πόλη, απέναντι στην Αναντολού Εφές, και έκανε το «δύο στα δύο» απέναντι στην ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, η οποία με ρεκόρ 3-6 στον 5ο όμιλο της φάσης των «16» της Euroleague «βλέπει» το όνειρο της πρόκρισης στα πλέι οφ να «σβήνει».

Στον αντίποδα, οι Ρώσοι πανηγύρισαν την 7η επιτυχία τους και έκαναν αποφασιστικό βήμα για το πλασάρισμα τους στις δύο πρώτες θέσεις, που χαρίζουν το πλεονέκτημα της έδρας στην επόμενη φάση.

Ντιλέινι (19π., 6ασ.), Ράντολφ (17π.) και Κλαβέρ (14π.) ηγήθηκαν της επίθεσης της Λοκομοτίβ, ενώ από την τουρκική ομάδα ξεχώρισε ο Ερτέλ με 17 πόντους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *