Ερώτηση Ντόρας Μπακογιάννη για την απουσία Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή με αφορμή την απουσία Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Η συγκεκριμένη απουσία δυσχεραίνει την λειτουργία των υπηρεσιών είσπραξης φόρων και των μηχανισμών πάταξης της φοροδιαφυγής.

Η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι η πλέον νευραλγική θέση του δημόσιου τομέα είναι κενή αφού εκκρεμεί ο διορισμός του Γεωργίου Πιτσιλή για τον οποίο είχε εισηγηθεί ο Υπουργός Οικονομικών στα τέλη Δεκεμβρίου.

Η βουλευτής της Ν.Δ. προσθέτει πως αυτη τη διαδικασία ξεκίνησε ξαφνικά στις 11 Ιανουαρίου 2016 ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Μπάκας (ο οποίος συνταξιοδοτείται στο άμεσο προσεχές διάστημα) γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά

Συγκεκριμένα οι ερωτήσεις ήταν:

«Πότε θα διοριστεί ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων; Μήπως η οριστική επιλογή του αποτελεί προϊόν παρασκηνιακών μεθοδεύσεων

«Η σπουδή να αντικατασταθούν άρον-άρον οι Γενικοί Διευθυντές της Γενικής Γραμματείας προάγει την αξιοκρατία; Είναι συμβατή προς τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού περί ακομμάτιστης δημόσιας διοίκησης;»

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *