ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «STER CINEMAS» : 3,5 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ…ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΓΡΑΦΕΙ

Είναι ίσως οι μοναδικοί άνθρωποι εντός του κινηματογράφου που δεν συμμερίζονται τον ενθουσιασμό των επισκεπτών, όταν αυτοί βγαίνουν από τις αίθουσες προβολής, αναλύοντας ξαναμμένοι το περιεχόμενο της ταινίας που είδαν. Η αιτία της…δυσθυμίας τους είναι ότι γνωρίζουν πως μέρος από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στα ταμεία της επιχείρησης δεν πρόκειται να καταλήξουν στις τσέπες τους, παρά το γεγονός ότι τα έχουν δουλέψει και τα δικαιούνται. Ο λόγος για τους εργαζόμενους στα STER CINEMAS  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στην Πυλαία οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Συγκεκριμένα, τους έχει εξοφληθεί μόνο μέρος των δεδουλευμένων του Νοεμβρίου, δεν είδαν ούτε…λεπτό από την μισθοδοσία Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου, ενώ όπως όλα δείχνουν, και ο Φεβρουάριος θα κυλήσει με παρόμοιο τρόπο. Τα μηδενικά στον λογαριασμό τους να παραμείνουν αμετάβλητα. Τα «STER CINEMAS» τα οποία ανήκουν στην εταιρεία «ΑUDIO VISUAL ENTERTAINMENT» αναγνωρίζουν το πρόβλημα, καθησυχάζοντας παράλληλα τους εργαζόμενους πως δεν πρόκειται να χάσουν τα λεφτά τους. Υπενθυμίζουμε πάντως ότι το περασμένο καλοκαίρι η Επιθεώρηση Εργασίας είχε ασκήσει μήνυση στην εταιρεία για την μη-καταβολή οφειλών, καθώς οι εργαζόμενοι παρέμειναν απλήρωτοι για σχεδόν 5 μήνες. Όπως καταγγέλουν, πέρα από την διαχρονικότητα της «επώδυνης» αυτής κατάστασης, το e-mail που τους απέστειλε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας τον περασμένο Σεπτέμβριο, και στο οποίο αναγραφόταν ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την άμεση εξόφληση των χρεών…ουδέν αντίκρισμα είχε στην πραγματικότητα, όπως αναπάντητες άλλωστε έμειναν και οι προτάσεις των υπαλλήλων για τους τρόπους αποπληρωμής.

Μεταξύ άλλων, τα «STER CINEMAS»  έχουν υπογράψει συμφωνητικό για την σύσταση κοινής εταιρείας με «Οdeon» και «Creta Cinemas» με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο το ποσό των 60.000 ευρώ. Σκοπός, η εκμετάλλευση των κινηματογραφικών αίθουσων και  η συμμετοχή 50%-50% για κάθε συμβαλλόμενο σε αυτήν μέρος. Η υλοποίηση της συμφωνίας τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

DSC7382_1

 

DSC7353_1
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥΣ…

«Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Το περασμένο καλοκαίρι είχαμε φτάσει και τους 5 μήνες απλήρωτοι. Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι όταν αδειάζει η πόλη, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ανοίγει περισσότερο και η ψαλίδα της καθυστέρησης στην καταβολή των μισθών. Ξεκινήσαμε από 2 μήνες, και σταδιακά το καλοκαίρι φτάσαμε έως και μισό χρόνο περίπου απλήρωτοι. Πριν τα Χριστούγεννα, είχαν προσλάβει 4 εργαζόμενους. Με την νέα σύμβαση εννοείται. Δύο από αυτούς αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν καθώς είχαν «χορτάσει» από υποσχέσεις για καταβολή των δεδουλευμένων τους που ποτέ όμως δεν υλοποιήθηκαν» δηλώνει στο bangladeshnews.gr o εργαζόμενος στα «STER CINEMAS» στην Πυλαία και μέλος του Δ.Σ Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής Γιάννης Μανουσαρίδης.

20160223_165637
Γιάννης Μανουσαρίδης, εργαζόμενος STER CINEMAS «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» – Πυλαία: «Την ζούμε αυτή την κατάσταση εδώ και χρόνια. Η εταιρεία δεν έχει κατορθώσει ακόμη να μας πει πότε και πως θα μας πληρώνει».
EMEIΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ…ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ «ΚΟΒΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ

«Τα τελευταία 4 χρόνια η κατάσταση είναι ίδια. Η καθυστέρηση των πληρωμών ξεκίνησε σιγά σιγά, και στην συνέχεια ξέφυγε. Οι δικαιολογίες που δίδονται για την μη-καταβολή των μισθών είναι ότι τα χρήματα μας ουσιαστικά διοχετεύονται για την κάλυψη άλλων, πιεστικότερων, αναγκών. Εξίσου βασανιστικό είναι όμως και το γεγονός ότι η εταιρεία ουδέποτε παρουσίασε ένα συγκεκριμένο, ξεκάθαρο πλαίσιο αποπληρωμής των οφειλών της απέναντι στους εργαζόμενους. Το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι να μένουμε διαρκώς ξεκρέμαστοι. Η προσφιλής τακτική τους είναι να αφήνουν να αιωρείται η υπόσχεση καταβολής των δεδουλευμένων μόνο στην περίπτωση αθρόας προσέλευσης πελατών, δηλαδή θα πληρωθούμε μόνο αν κόψουμε ικανοποιητικό αριθμό εισιτηρίων. Αυτό μεταφράζεται ως πληρωμή από τον Σεπτέμβριο και μετά, αφού, κατά γενική ομολογία, οι καλοκαιρινοί μήνες είναι νεκροί. Πάντως εμείς και κόσμο είχαμε, και εισιτήρια κόψαμε, αλλά λεφτά δεν είδαμε» παραδέχεται υπάλληλος της εταιρείας.

1093984

«Φτάσαμε στο σημείο να κόψουμε μέχρι και 2.000 εισιτήρια, περιμέναμε να μας πληρώσουν, αλλά τελικά μείναμε…με την προσδοκία. Πως λέγεται αυτό; Εκμετάλλευση; Τι να πω; Από την στιγμή που δεν πληρωνόμαστε όμως πέφτει και η ποιότητα ζωής μας. Έχουμε ενοίκια, πιεστικές υποχρεώσεις και απλήρωτους λογαριασμούς. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι ως εργαζόμενοι πάσχουμε και από μία…ιδρυματοποίηση. Όταν δουλεύεις πολλά χρόνια σε μια εταιρεία όπως εμείς, υπάρχουν μάλιστα εργαζόμενοι που έχουν κλείσει 15ετία στη συγκεκριμένη επιχείρηση, τείνεις να ταυτίζεσαι με την δουλειά αυτή, να την θεωρείς κάτι σαν οικογενειακή επιχείρηση. Εχουμε δηλαδή μια συναισθηματική σύνδεση που οφείλεται καθαρά στα χρόνια παρουσίας και προσφοράς μας, ίσως για αυτό και δεν… επαναστατούμε τόσο συχνά όσο πρέπει. Αυτό όμως δεν πρέπει να το εκμετάλλευεται η εταιρεία. Είναι υποχρεωμένη να μας πληρώσει».

OI EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ

«Σαφώς και υπάρχει προγραμματισμός αποπληρωμής όλων των δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο. Έτσι και αλλιώς έχουν συμπαρασταθεί όλα αυτά τα χρόνια στην εταιρεία κάνοντας υπομονή. Εμείς πάντως από την πλευρά μας προχωρούμε κανονικά, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στην καταβολή των οφειλών. Προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς παρά το άσχημο οικονομικό κλίμα που επικρατεί. Κανένας εργαζόμενος, και αυτό το λέω κατηγορηματικά, δεν πρόκειται να χάσει τα λεφτά του. Θα λάβει κανονικά τους μισθούς που του οφείλονται. Πιστεύω ότι αυτό το γνωρίζουν και οι υπάλληλοι μας. Πολύ σύντομα η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί. Να σημειώσω επίσης ότι δεν υπήρξε ποτέ η παραμικρή υπόνοια ότι απειλούνται εργαζόμενοι που τυγχάνει να δραστηριοποιούνται και συνδικαλιστικά» υποστηρίζει μιλώντας στο bangladeshnews.gr o Νίκος Γεωργόπουλος, Υπεύθυνος Λειτουργίας στα «STER CINEMAS».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *