ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΜΙΣΘΟΣ…ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

«14  χρόνια «παλεύω» με την σκλήρυνση κατά πλάκας. Αν και δεν πληρώνω από την τσέπη μου τα φάρμακα για την δύσκολη αυτή ασθένεια, αναγκάζομαι να πληρώνω τα…αντικαταθλιπτικά, τα υπερτασικά, τα φάρμακα για την μέση μου αλλά και για το στομάχι μου, πάθηση που σχετίζεται άμεσα με τα «ζόρια» και τις αγωνίες που τραβάω εξαιτίας του Καρυπίδη. Ποτέ δεν χρωστούσα και τώρα χρωστάω. Τους λογαριασμούς να φανταστείτε τους πληρώνει…η μητέρα μου με 500 ευρώ σύνταξη. Δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο, σε κανέναν εργαζόμενο, να περνάει το «λούκι» που περνάμε εμείς. Ζούμε έναν εργασιακό «μεσαίωνα». Είμαστε όλοι άνθρωποι σοβαροί, αξιοπρεπείς. Προσωπικά, οι περιπέτειες αυτές επιβαρύνουν δραματικά την υγεία μου, με πάνε πίσω. Η υγεία μας δεν «αγοράζεται». Τόσο καιρό υποστηρίξαμε την επιχείρηση και αυτή ως αντάλλαγμα μας «γέμισε»…με ασύστολα ψέματα και υποσχέσεις. Δεν απεργούμε γιατί ξαφνικά ξυπνήσαμε στα 50 μας και είπαμε να κάνουμε…τους επαναστάτες. Η απεργία προκλήθηκε γιατί έχουμε πέσει επανειλημμένα θύματα κοροϊδίας. Δεν είμαι απλά απογοητευμένη, το «απογοητευμένη» είναι μια πολύ μικρή λέξη για να περιγράψει το πως αισθάνομαι. Είμαι απελπισμένη. Βρίσκομαι σε ένα αδιέξοδο. Αν φύγω από εδώ, θα καταφέρω να βρω δουλειά στην ηλικία μου; Να ξέρετε πάντως το εξής: Εμάς, τους εργαζόμενους, δεν μας ενδιαφέρει το κλείσιμο της επιχείρησης όπως άδικα μας κατηγορούν, αλλά η διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας. Μας ενδιαφέρει το μεροκάματο σε μια σωστή, υγιής επιχείρηση» δηλώνει απογοητευμένη στο bangladeshnews.gr, η Μαρία Στεφανίδου, μονογονέας με 2 παιδιά.

Μαρία Στεφανίδου, εργαζόμενη στο σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης», Βασιλίσσης Όλγας 141: «Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να εμπαίζουν και να κοροϊδεύουν έναν εργαζόμενο που βασίζεται στον μισθό του για να ζήσει ο ίδιος και η οικογένεια του. Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω ποιος θα μου τα πληρώσει; Η επιδείνωση της κατάστασης μου σχετίζεται άμεσα με την «φρίκη» που βιώνω ως εργαζόμενη στα σούπερ-μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ».

Στις 15 Ιουνίου, ημέρα δικαστηρίου για την υπαγωγή των σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» στο άρθρο 106β για την διαδικασία εξυγίανσης, πληρώθηκε ο μισθός Ιανουαρίου για τους εργαζόμενους του νομού Θεσσαλονίκης. Οι οφειλές όμως παραμένουν: Δεν τους έχουν καταβληθεί οι μισθοί Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου, Ιουνίου καθώς…και το δώρο Πάσχα. Την ίδια ώρα, αρκετοί συνάδελφοι τους σε Πέλλα, Χαλκιδική και Θεσσαλία δεν πληρώθηκαν τον μισθό Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Καρυπίδης προβλέπει πως μέχρι τέλη Ιουνίου θα μπουν στους λογαριασμούς των εργαζόμενων άλλοι δύο μισθοί, άλλοι δύο στα τέλη Ιουλίου, και άλλοι δύο τον Αύγουστο, ώστε μετά να ξεκινήσει κανονικά και χωρίς άλλες καθυστερήσεις, η καταβολή της μισθοδοσίας για το σύνολο των εργαζομένων. Εντύπωση πάντως προκαλεί η χθεσινή κατάσχεση προϊόντων στο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» στο εμπορικό κέντρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στην Πυλαία, για χρέη όπως φημολογείται, της εταιρείας προς τον Καρυπίδη. Στην δικογραφία της υπόθεσης αναφέρεται ότι ο Καρυπίδης οφείλει στον Μαρινόπουλο 100 εκ. ευρώ, μετά όμως από διαβουλεύσεις και συμβιβασμούς, ο Μαρινόπουλος δέχθηκε στο δικαστήριο «κούρεμα» των οφειλών…κατά 80 εκ. ευρώ. Ο Μαρινόπουλος όμως…χρωστά 20 εκ. ευρώ στον Καρυπίδη, και έτσι δόθηκε το πράσινο φως για κατασχέσεις προϊόντων στο σούπερ μάρκετ…Μύλος!

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»…

«Mας κοροϊδεύουν. Δεν πιστεύουμε τίποτα από όσα μας λένε. Για την ακρίβεια δεν τους πιστεύουμε εδώ και καιρό. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Μέσα στο σπίτι υπάρχει γκρίνια. Οι λογαριασμοί είναι απλήρωτοι, το δάνειο «τρέχει»…Ο σύζυγος ευτυχώς δουλεύει και πληρώνεται, κάτι που δεν μπορώ να πω ότι ισχύει για εμένα, καθώς δουλεύω…αλλά δεν πληρώνομαι. Με βοηθάει η μητέρα μου με τις υποχρεώσεις, αλλά σπανίως, γιατί η δική της σύνταξη είναι πολύ μικρή. Πληρώνει αυτή και όποτε μπορώ της τα δίνω πισώ. Εγώ πάντως δεν βλέπω φως στο τούνελ. Πιστεύω ότι ο Καρυπίδης «αγοράζει» χρόνο προκειμένου να ξεπουλήσει ότι μπορεί. Θέλει να πτωχεύσει την επιχείρηση με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για τον ίδιο. Εμείς οι εργαζόμενοι θα πληρώσουμε «πάλι την νύφη…» υποστηρίζει στο bangladeshnews.gr, η 42χρόνη Σοφία Μαντζαφλέρη, παντρεμένη με 1 παιδί.

Σοφία Μαντζαφλέρη, εργαζόμενη στα σούπερ-μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»: «Έχει χαθεί κάθε ίχνος εμπιστοσύνης μεταξύ εταιρείας και εργαζόμενων και δεν νομίζω να φταίνε οι υπάλληλοι για την εξέλιξη αυτή. Εμείς ούτε υποσχέσεις δώσαμε, ούτε ψέματα είπαμε. Θέλουμε απλά σταθερότητα και ασφάλεια. Να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας. Φαίνεται όμως πως κάποιοι δεν το επιθυμούν αυτό…».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *