ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»: ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ…ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ!

«H κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, οι εργαζόμενοι είναι στον «αέρα». Δεν υπάρχει ενημέρωση από πουθενά. Ό,τι μαθαίνουμε το πληροφορούμαστε από τα…sites. O Mαρινόπουλος άλλωστε ήθελε να την φτάσει την εταιρεία σε αυτό το σημείο. Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Από το 2009 «πολεμά» προκειμένου να υπαχθεί στο άρθρο 99. Για αυτό άλλωστε αποχώρησε και η Carrefour από το σχήμα και τον άφησε να κάνει ότι νομίζει. Οι συνάδελφοι μου πάντως είναι αγανακτισμένοι. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχουμε και την τρομοκρατία από την διοίκηση. Από τους διευθυντές και τους περιφερειακούς. Ο ψυχολογικός πόλεμος στον οποίο επιδίδονται είναι ανελέητος. Μας απειλούν εμμέσως με ατάκες του στυλ, «και εσύ θα πάρεις μέρος στην απεργία;», «γιατί συμμετέχεις στην απεργία;», «να ξέρεις πως αν αναλάβει άλλος, εσύ είσαι σταμπαρισμένος/η και δεν πρόκειται να έχεις δουλειά» και πολλά άλλα…Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι, πως και αυτοί υποτίθεται ότι είναι εργαζόμενοι σαν και εμάς… Εγώ πιστεύω πως δεν έπαψε να «τρέχει» η δική τους μισθοδοσία, αν κρίνει κανείς από τις αντιδράσεις τους. Στην πραγματικότητα εκτελούν «σχέδιο», «συμβόλαιο» κατά των εργαζόμενων. Ο Μαρινόπουλος βέβαια δεν ήθελε όλα αυτά να βγαίνουν στην επιφάνεια, για αυτό πλήρωνε τόσα πολλά λεφτά στα κανάλια για διαφημίσεις, για αυτό και ήταν χορηγός σε τόσα σήριαλ. Τα ΜΜΕ «σιωπούσαν» γιατί τα βόλευε. Μας πλήρωνε λίγα λίγα για να αποφύγει την επίσχεση. Ο Μαρινόπουλος από την πλευρά του είναι μια χαρά, τα προβλήματα λόγω των άδειων πορτοφολιών τους, τα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Καλά που έχω την μάνα μου και πληρώνει τις υποχρεώσεις μου. Μένω μαζί της. Με τι…φόντα να ενοικιάσω σπίτι μόνη μου; Υπάρχουν ζευγάρια που δουλεύουν στον Μαρινόπουλο και είναι και οι δύο απλήρωτοι. Αυτοί να δεις σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκονται…Το ενδεχόμενο της ανεργίας με φοβίζει πάρα πολύ» υποστηρίζει στο bangladeshnews.gr, η Κουτσουρά Σαββίνα, εργαζόμενη στο σούπερ μάρκετ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» στην οδό Δελφών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ.

Την ίδια ώρα πάντως, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στα οποία στεγάζονται τα σούπερ μάρκετ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» προσεγγίζονται από ανταγωνίστριες εταιρείες οι οποίες προσφέρουν «γη και ύδωρ» ζητώντας να ενεργοποιηθεί η διαδιακασία της εξώσεως. Στόχος τους, να αποκτήσουν οι ίδιες τα καταστήματα – «φιλέτα», πετυχαίνοντας παράλληλα καλύτερο πλασάρισμα στην αγορά τροφίμων. Χαρακτηριστική η περίπτωση των Γιαννιτσών. Χθες δικαστικός επιμελητής σφράγισε το κατάστημα και τα εμπορεύματα καταγράφηκαν από υπαλλήλους αντίπαλης εταιρείας που δραστηριοποιείται στην πόλη μέσω λιανεμπορικού καταστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες το κατάστημα έχει περάσει στην ιδιοκτησία της αντίπαλης εταιρείας η οποία εκμεταλλεύτηκε την δυσαρέσκεια των ιδιοκτήτων ακινήτων οι οποίοι είχαν να εισπράξουν ενοίκια από τον Μαρινόπουλο εδώ και πολλούς μήνες. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ιδιαίτερη δυσάρεστη για τον Μαρινόπουλο, αφού προϋπόθεση για να μπει στο «παιχνίδι» ο Σκλαβενίτης, είναι «η διατήρηση των υφιστάμενων λειτουργιών και δικτύου καταστημάτων του ομίλου» με τους δικηγόρους του Μαρινόπουλου να «τρέχουν και να μην φτάνουν»…

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ…

«Oι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες. Ιούνιο και Ιούλιο. Λάβαμε πάντως το επίδομα αδείας. Οι συζητήσεις περί εμπλοκής πιθανών επενδυτών παραμένουν «θολές». Είναι στον «αέρα». Οι εργαζόμενοι πάντως και σήμερα δίνουν την δική τους δυναμική απάντηση στην κοροϊδία της εταιρείας. Το μέτωπο του αγώνα αρχίζει να εξαπλώνεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας που δραστηριοποιείται ο Μαρινόπουλος. Οι συνάδελφοι σε Αθήνα, Λάρισα, Βόλο, Ηράκλειο Κρήτης, μέσα από το κλαδικό τους σωματείο, απεργούν. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι όλα κινούνται στο «σκοτάδι». Το ενδεχόμενο να βρεθούμε στον δρόμο χωρίς δουλειά. Με χρέη προς τις τράπεζες, με ανεξόφλητους λογαριασμούς, αδυνατώντας να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες. Παράλληλα, δεν βλέπουμε καμιά προοπτική αποπληρωμής των δεδουλευμένων μας. Φοβάμαι ότι και ο Αύγουστος θα περάσει «έτσι, με τους εργαζόμενους δηλαδή απλήρωτους, αλλά τις υποχρεώσεις να «τρέχουν» και να «πιέζουν» ασφυκτικά. Σήμερα ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους του Καρυπίδη. Μας ενώνουν πολλά, δεν μας χωρίζει τίποτα» δηλώνει στο bangladeshnews.gr, o Ηλίας Τζιώνας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» Β. Ελλάδας.

Hλίας Τζιώνας, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» Β. Ελλάδας: «Επικρατεί μεγάλη ανησυχία ανάμεσα στους εργαζόμενους σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι. Ήδη έχουν συσσωρευτεί οφειλές δύο μήνων. Το τι θα συμβεί κανείς δεν το γνωρίζει. Αυτό που ζητάμε εμείς από την πλευρά μας είναι, πέρα από την καταβολή των δεδουλευμένων μας, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και ένα ξεκάθαρο, ειλικρινές πλάνο για το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων…».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *