ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» ΞΕΣΠΟΥΝ: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΒΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ…

«H σύζυγος μου είναι άνεργη, το παιδί μου 23 χρονών…επίσης άνεργο. Είμαστε μια οικογένεια ανέργων, γιατί αν το καλοσκεφτείς και εγώ άνεργος είμαι. Ποια είναι η ονομασία για αυτόν που δουλεύει και δεν πληρώνεται; Η γνώμη μου για τον Καρυπίδη; Μας δουλεύει εν ψυχρώ, μας λέει διαρκώς ψέματα, «παίζει» με τις «ψυχές» 1.200 εργαζομένων. Η ΔΕΗ είναι απλήρωτη. Χρωστάω 600 ευρώ, ζούμε με δανεικά από τους γονείς μου, τους ηλικιωμένους συνταξιούχους. Το ενοίκιο είναι επίσης απλήρωτο εδώ και 4 μήνες και τον Καρυπίδη τον ενδιαφέρει η ομάδα του Άρη και τα ταξίδια στην Αμερική με τα δικά μας λεφτά. Τι μπορεί να πει κανείς; Δεν νοιάζεται για τους εργαζόμενους του, τον νοιάζει μόνο η Porsche του και τα γούστα του. Με δύο λόγια, δεν του «καίγεται καρφί» για τους υπόλοιπους. Για το πως ζουν και για το πως τα βγάζουν πέρα. Αν τα βγάζουν πέρα. Το αίσθημα πάντως του άδειου πορτοφολιού είναι απερίγραπτο. Να μην έχεις λεφτά για τίποτα, να μην μπορείς να δώσεις ένα χαρτζιλίκι στο παιδί σου, να είσαι διαρκώς κλεισμένος στο σπίτι. Μέσα σε 2 μήνες περίπου, δανείστηκα 1.000 ευρώ από τους γονείς μου για να ζήσει η οικογένεια μου. Για το μέλλον της επιχείρησης δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος. Επιδίδεται σε «κολπάκια» για να αποφύγει τις υποχρεώσεις του. Ψάχνω παράλληλα για δουλειά, αλλά είμαι 52 χρονών, ποιος θα με πάρει; Έχω στείλει βιογραφικά σε αρκετές επιχειρήσεις, όταν όμως αντικρίζουν την ηλικία μου στο χαρτί, είμαι σίγουρος πως το βιογραφικό μου καταλήγει στον κάλαθο των αχρήστων. Η κατάσταση αυτή με έχει εξαντλήσει, όλους μας έχει εξαντλήσει. Εύχομαι καλό κουράγιο σε όλα τα παιδιά. Μακάρι και ο Καρυπίδης να κάνει αυτό που πρέπει. Το σωστό…» δηλώνει απογοητευμένος στο bangladeshnews.gr, ο Παρασκευάς Σαββίδης, εργαζόμενος στο…κλειστό σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» στην Ευρυσθέως.

Σαββίδης Παρασκευάς, εργαζόμενος στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ». Του οφείλονται τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου, Ιουνίου καθώς και το επίδομα Πάσχα. Το κατάστημα στην οδο Ευρυσθέως όπου εργαζόταν έκλεισε. «Απλήρωτοι. Απελπισμένοι. Εξοργισμένοι. Αυτό είναι το τρίπτυχο για τους εργαζόμενους του επιχειρηματία Καρυπίδη. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Έχουμε φτάσει…και ξεπεράσει τα όρια των αντοχών μας. Πρέπει να μας δώσει ό,τι μας οφείλει. Οι οικογένειες μας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης. Ζούσαν νοικοκυριά από τον μισθό αυτό και τώρα τίποτα…Ακούει ο κ. Καρυπίδης;».

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κλείσει ήδη 2 σούπερ μάρκετ της εταιρείας «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» στην πόλη της Βέροιας και ένα ακόμη στα Καβάσιλα Ημαθίας. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι ο επιχειρηματίας έχει σκοπό να αδειάσει από προϊόντα τα καταστήματα στα οποία οι υπάλληλοι πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, όπως λένε όμως οι ίδιοι, θα επαγρυπνούν, με ανοιχτά μάτια και αυτιά, προσέχοντας και αξιολογώντας τις κινήσεις του εργοδότη τους. Το προσωπικό των σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» σε Γιάννενα, Χαλκιδική και Πτολεμαϊδα έχει θορυβηθεί ιδιαιτέρως με τις τελευταίες εξελίξεις. Λίγοι είναι οι εργαζόμενοι εκείνοι που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Στην χειρότερη μοίρα όλων, το προσωπικό στην Πέλλα στο οποίο δεν καταβλήθηκε ούτε ο μισθός Ιανουαρίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ 141

20160715_094923

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ, ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟ. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΦΟΡΗΤΕΣ…

«H κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και όσο πάει χειροτερεύει. Μάθαμε ότι άρχισαν να κλείνουν μαγαζιά και αυτό, σε καμία περίπτωση δεν είναι ευχάριστη εξέλιξη. Σίγουρα δεν θα μας «βγει» σε καλό. Να πω οτι θα μείνουμε όλοι άνεργοι; Μα και τώρα, ανεπίσημα, άνεργοι είμαστε. Ο Καρυπίδης κάνει την δουλειά του, όπως και όλοι οι άλλοι σαν τον Καρυπίδη. Οι κρατικοί μηχανισμοί είναι υπέρ του, υποστηρίζουν τους εργοδότες και όχι τους εργαζόμενους. Η επιβίωση μας έχει καταστεί μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Οι λογαριασμοί μου είναι απλήρωτοι. Χρωστάω στην ΔΕΗ 480 ευρώ, χρωστάω τους λογαριασμούς του νερού, τον περσινό ΕΝΦΙΑ…Τελειωμό δεν έχουν οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις. Στο τέλος, ελάχιστες επιχειρήσεις του δικού μας κλάδου θα παραμείνουν ανοιχτές, χιλιάδες εργαζόμενοι θα χάσουν οριστικά τις δουλειές και τα εισοδήματα τους. Αμφιβάλλω αν θα καταφερει ο ΟΑΕΔ να βρει επιδόματα για όλους μας! Για αυτό και όσες επιχειρήσεις έχουν απομείνει εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους με μισθούς πείνας και εξαντλητικά ωράρια. Ο γιος μου δουλεύει 6ώρο σε γυμναστήριο και παίρνει 350 ευρώ τον μήνα!. Όσον αφορά τους συναδέλφους μου, κάποιοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, άλλοι έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα. Ελπίζουμε, αλλά δεν είμαστε και πολύ αισιόδοξοι. Είμαι σε ηλικία που κανείς δεν πρόκειται να με πάρει στην δουλειά του. Όπως άλλωστε και οι περισσότεροι συνάδελφοι μου. Έχω στείλει μερικά βιογραφικά και περιμένω. Εμπειρία υπάρχει, αλλά τα χρόνια που κουβαλάω στην πλάτη μου, είναι μεγάλο μειονέκτημα. Θέλουν μικρούς και μικρές σε ηλικία για να μπορούν να τους «ξεζουμίζουν» ανενόχλητοι και πάνω από όλα νόμιμα»…υποστηρίζει στο bangladeshnews.gr, η Τσάτσου Δήμητρα, εργαζόμενη στα καταστήματα «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» στην οδό Υμηττού.

Δήμητρα Τσάτσου, εργαζόμενη στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ». Της οφείλονται επίσης τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου, Ιουνίου και το επίδομα Πάσχα: «Αυτός κάνει την δουλειά του. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Συνεχίζουμε βέβαια τις κινητοποιήσεις αλλά οι απλήρωτοι λογαριασμοί κοντεύουν να μας «πνίξουν». Τώρα μάλιστα που κλείνουν και τα μαγαζιά του, η κατάσταση που βιώνουμε θα γίνει ακόμη πιο ασφυκτική. Είναι ένας πόλεμος χαρακωμάτων και όποιος αντέξει…».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *