ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»: ΚΑΙ ΟΜΩΣ…ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ…

«Ανάξιος εμπιστοστοσύνης. Άνανδρος. Αυτή είναι η γνώμη μου για τον Καρυπίδη. Έχουμε καταντήσει τα «παιχνιδάκια» του. Έχω συμπληρώσει 21 χρόνια εργασίας στην επιχείρηση. Έχω δώσει τον εαυτό μου στην δουλειά αυτή. Ποτέ όμως οι συνθήκες δεν ήταν ρόδινες, έστω ικανοποιητικές για τους εργαζόμενους. Και αυτό ισχύει και για την εποχή που τα σούπερ-μάρκετ τα είχε ο Αρβανιτίδης. Ο Καρυπίδης κάνει ότι θα έκανε κάθε εργοδότης στην θέση του. Κοιτά να εξυπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς, να προστατέψει την δική του τσέπη. Εμείς από την πλευρά μας διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας. Πάντως, δεν τον σέβομαι καθόλου ως άνθρωπο, ως άνδρα, ως έλληνα επιχειρηματία. Είναι η απόλυτη ξεφτίλα. Οφείλει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους που τόσο καιρό μοχθούσαν μέσα στα καταστήματα του. Αν θέλει να τον θεωρούμε…κύριο, καλά θα κάνει να αρχίσει να συμπεριφέρεται σαν κύριος. Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στα νοικοκυριά των εργαζομένων είναι πολλά. Στο δικό μου, εγώ και ο σύζυγος μου «παλεύουμε» για την πληρωμή του στεγαστικού δανείου, γιατί αν το αφήσεις και οι δόσεις ξεφύγουν, μετά δεν υπάρχει σωτηρία…Και πιστέψτε με, 550 ευρώ τον μήνα για δόση δανείου, όταν υπάρχει μόνο ένα εισόδημα στο σπίτι, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο σύζυγος μου δουλεύει από το πρωϊ μέχρι το βράδυ για να τα βγάλουμε πέρα. Αυτό όμως έχει και τις συνέπειες του: Ούτε παιχνίδια, ούτε διακοπές για τα παιδιά μου. Αισθάνομαι άσχημα, αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Και έρχεται και ο χειμώνας με τον ΕΝΦΙΑ, με το αέριο και με άλλους τόσους λογαριασμούς. Τι θα κάνω με το φροντιστήριο αγγλικών για το παιδί μου; Και προσέξτε: Δεν υπάρχει καμία βοήθεια από πουθενά. Ούτε παππούδες, ούτε γιαγιάδες για να πάρουμε έστω και ένα ευρώ. Το δηλώνω όμως απερίφραστα: Δεν πρόκειται να πέσω αμαχητί, να καταθέσω έτσι τα όπλα. Θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για να μπορώ τουλάχιστον να κοιτώ τα παιδιά μου στα μάτια…» δηλώνει στο bangladeshnews.gr, η Ανθή Γκιντάκου, εργαζόμενη στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ». Παντρεμένη με δύο παιδιά.

20160728_112600(0)
Ανθή Γκιντάκου, εργαζόμενη στο σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» στην περιοχή της Ξηροκρήνης, το οποίο εκκενώθηκε λόγω έξωσης από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Εργάζεται στην επιχείρηση 21 χρόνια. 41 ετών. Της οφείλονται τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου, Ιουνίου, Ιουλίου, επίδομα Πάσχα. Παντρεμένη με δύο παιδιά και εργαζόμενο σύζυγο: » Όσο σίγουρο είναι, ότι η κατάσταση που βιώνουμε ως εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» μας έχει κουράσει, τόσο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε. Ο Καρυπίδης είναι ένας άνανδρος, ανέντιμος επιχειρηματίας που αθετεί διαρκώς τις υποσχέσεις του. Η απάντηση μας στην δική του ασυνέπεια είναι ότι θα αγωνιστούμε ακόμη σκληρότερα».

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η προσωρινή διαταγή που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Καρυπίδης προκειμένου να εμποδίσει τις κατασχέσεις απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Χθες εκδικάστηκαν νέα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε μερίδα εργαζομένων από Θάσο, Ασπροβάλτα, Σταυρό, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη. Αναμένεται η απόφαση, η οποία θα εκδοθεί σύντομα όπως εκτιμά δικαστικός. Παράλληλα, χθες στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του σωματείου εργαζομένων με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη ο οποίος ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τις τρέχουσες εξελίξεις. Δεσμεύτηκε να συγκαλέσει τριμερή συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχει και εκπρόσωπος του επιχειρηματία Καρυπίδη για την επόμενη Τρίτη. Εκεί, μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί για ποιο λόγο ο επιχειρηματίας δεν τήρησε τις υποσχέσεις του για την καταβολή των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους.

20160728_104248

20160728_104456

20160728_104523

20160728_104608

ΞΕΡΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ…ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ…

«H στάση του Καρυπίδη απέναντι μας είναι απαράδεκτη. Τα ίδια ζήσαμε επί Αρβανιτίδη, τα ίδια και χειρότερα ζούμε και επί Καρυπίδη. Το χειρότερο είναι ότι δεν γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει. Η αλήθεια είναι πως δεν περιμένω τίποτα πλέον, ούτε ελπίζω σε τίποτα. Το μέλλον, όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον, επιφυλάσσει λουκέτο για τα σούπερ μάρκετ και ανεργία. Οι εργαζόμενοι θα βρεθούν στον δρόμο. Ούτε τα χρήματα που διεκδικούμε πιστεύω ότι θα τα πάρουμε. Τα παιδιά από το σωματείο προσπαθούν, αλλά βρίσκουν πάντα μπροστά τους μεγάλα εμπόδια και εμείς δεν βλέπουμε αποτελέσματα. Ευτυχώς εργάζεται ο σύζυγος μου και η κατάσταση είναι ακόμη υποφερτή. Λαμβάνω και το επίδομα επίσχεσης, επομένως είμαι σε κάπως καλύτερη κατάσταση από ό,τι η πλειονότητα των συναδέλφων μου. Οι περισσότεροι «τραβούν» μεγάλα «ζόρια». Ξέρω για περιπτώσεις που έφτασαν στο σημείο να πουλήσουν…μέχρι και τα χρυσαφικά τους για να επιβιώσουν. Έχουμε πέσει όλοι μας…θύματα κοροϊδίας του εν λόγω επιχειρηματία. Ψυχολογικά αισθάνομαι πολύ άσχημα. Δεν αντέχουμε άλλο την κοροϊδία. Ας τελειώνουμε για να ησυχάσουμε. Αν και δεν το βλέπω να τελειώνουμε…Όλα αυτά τα χρόνια που πέρασα πάντως στην δουλειά, τα αισθάνομαι σαν να ακροβατούσα πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί. Η εργασιακή μας «ζωή» στην επιχείρηση ήταν πάντα αβέβαιη. Το σίγουρο πάντως είναι ότι μας χρωστάει λεφτά τα οποία έχουμε δουλέψει και πρέπει να τα πάρουμε. Τα δικαιούμαστε. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την πίεση που έχουμε υποστεί στους χώρους δουλειάς και επί Αρβανιτίδη και επί Καρυπίδη…» υποστηρίζει στο bangladeshnews.gr, η Μαρία Παπαδοπούλου, εργαζόμενη στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ». Παντρεμένη με 1 παιδί.

20160728_105945(0)
Μαρία Παπαδοπούλου, εργαζόμενη στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Εργάζεται στην επιχείρηση 12 χρόνια. 40 ετών. Παντρεμένη με ένα παιδί. Της οφείλονται τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου, Ιουνίου, Ιουλίου και το επίδομα Πάσχα: «Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Όταν κάποιος φτάσει στο σημείο να πουλήσει τα οικογενειακά του κειμήλια, τα χρυσαφικά του για να ζήσει η οικογένεια του, η κατάσταση είναι απλά ανυπόφορη. Και όμως, κάτω από τέτοιες συνθήκες επιβιώνουν οι συνάδελφοι μου…».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Αρέσει σε %d bloggers: