ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»: ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΥΜΑΤΑ…ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ – ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ;

«Αυτό που κάνει ο Καρυπίδης είναι αλητεία. Δεν υπάρχει άλλη λέξη για να το περιγράψει κανείς. Έχει αφήσει 1.400 εργαζόμενους χωρίς δουλειά. Η πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών, αδυνατεί να πληρώσει τις δόσεις των δανείων τους, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ακόμη και τα απαραίτητα φάρμακα για την υγεία τους. Η επιβίωση έχει μετατραπεί σε μια πολύ δύσκολη υπόθεση για το προσωπικό των σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ». Εδώ και καιρό έχουμε πάψει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Χάνουμε που χάνουμε την δουλειά μας, ας μας δώσει τουλάχιστον τα χρήματα που μας χρωστά. Τα δουλέψαμε και τα δικαιούμαστε. Υπάρχουν συνάδελφοι που βιώνουν μια καθημερινότητα σκέτη «κόλαση». Ευτυχώς που παίρνει ο σύζυγος μου σύνταξη, γιατί αλλιώς δεν θα ήξερα τι να κάνω. Και έρχεται και ο χειμώνας…Εκεί να δεις υποχρεώσεις και λογαριασμούς που θα κληθούμε να πληρώσουμε. Με τι χρήματα όμως; Το χειρότερο όλων είναι, πως δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να βρούμε δουλειά. Ποιος θα προσλάβει άτομα της δικής μας ηλικίας; Δεν βλέπω κανέναν πάντως να ενδιαφέρεται για τα «λούκια» που τραβάμε. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι τοπικοί βουλευτές. Δεν υπάρχει κανένας φορέας που να έχει εκδηλώσει πραγματικό ενδιαφέρον για εμάς. Αυτό το πράγμα εξακολουθεί να μου κάνει φοβερή εντύπωση. Είμαστε ολομόναχοι. Πολύ φοβάμαι πως οι επιπτώσεις θα γίνουν ακόμη χειρότερες. Τα παιδιά μας από εμάς περιμένουν για να ζήσουν…Είμαστε σε απόγνωση. Ο Καρυπίδης δεν έδωσε ποτέ του σημασία. Δεν ενδιαφέρθηκε. Κοιτούσε απλά να κάνει την δουλειά του. Προσωπικά πιστεύω πως πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο προκειμένου να κλείσει τα καταστήματα και να «ξεφορτωθεί» τους παλιούς εργαζόμενους. Μέσα στην ίδια μας την χώρα καταντήσαμε πολίτες τρίτης κατηγορίας…» δηλώνει απογοητευμένη στο bangladeshnews.gr, η Στέλλα Τζελέπη, εργαζόμενη στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ».

20160825_103049
Στέλλα Τζελέπη, εργαζόμενη στα σούπερ-μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ». 51 ετών, παντρεμένη με δύο παιδιά. Της οφείλονται τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου, Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου, το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας: » Ως  εργαζόμενοι του «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» διανύουμε την χειρότερη περίοδο της ζωής μας. Παραμένουμε απλήρωτοι εδώ και μήνες, οι πιθανότητες να κλείσουν τα καταστήματα και 1.400 εργαζόμενοι να μείνουν στον δρόμο μεγαλώνουν μέρα με την μέρα. Ξέρετε εσείς κάποια επιχείρησηη που θα προσλάβει εργαζόμενους άνω των 50 ετών; Δεν υπάρχει καμία. Δυστυχώς, δεν είναι «εξαφανισμένος» μόνο ο Καρυπίδης αλλά και οι τοπικοί φορείς/βουλευτές. Μας έχουν παρατήσει στην μοίρα μας χωρίς να τους καίγεται… «καρφάκι».
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Oι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» πραγματοποίησαν παρέμβαση, σήμερα το πρωϊ, στις εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης για την μη- καταβολή των δεδουλευμένων τους, για την μη-τήρηση των δικαστικών αποφάσεων των ασφαλιστικών μέτρων, κυρίως όμως, για το που κατευθύνονται οι εισπράξεις των σούπερ μάρκετ, εφόσον δεν καταβάλεται η μισθοδοσία των εργαζομένων. Ένα ακόμη ερώτημα στο οποίο αναμένουν απάντηση, είναι με ποιο τρόπο ο επιχειρηματίας Καρυπίδης εξασφαλίζει χρήματα για την ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη, στην οποία είναι πρόεδρος. Οι εργαζόμενοι φοβούνται πως τα σούπερ μάρκετ οδεύουν προς το λουκέτο, γεγονός που θα σηματοδοτήσει όχι μόνο την απώλεια 1.400 θέσεων εργασίας αλλά και την μη-καταβολή των δεδουλευμένων τους. Όπως καταγγέλουν, τα καταστήματα αδειάζουν καθημερινά από προϊόντα, οι διακοπές ρεύματος από την ΔΕΗ είναι συνεχείς και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων προχωρούν σε εξώσεις…Το ραντεβού των εργαζομένων με τις εισαγγελικές αρχές ανανεώθηκε για την επόμενη Τρίτη…

20160825_101411

20160825_101539(0)

20160825_101618(0)

ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΣ…

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Πάρα πολύ δύσκολη. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας έχει «τρυπώσει», μεταξύ άλλων, και ο φόβος πως στο τέλος δεν θα μπορέσουμε να συμπληρώσουμε ούτε τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων για να βγούμε στην σύνταξη. Όταν ο άνδρας του σπιτιού δεν εργάζεται, η σύζυγος κάνει τρία μεροκάματα όλα και όλα την εβδομάδα και αυτά περιστασιακά, τότε τα προβλήματα  σε «πλακώνουν». Ευτυχώς που δεν έχω δάνειο σε τράπεζα. Το αμάξι μου έχω σταματήσει να το χρησιμοποιώ. Δεν υπάρχουν χρήματα για ασφάλειες και καύσιμα. Μόνο αν προκύψει κάποια έκτακτη ανάγκη θα βάλω το κλειδί στην μίζα του αυτοκινήτου. Μετακινούμαι με το μηχανάκι. Τα βγάζω ίσα ίσα πέρα. Η οικογένεια μου αποτελείται από τρία άτομα. Οι υποχρεώσεις είναι πολλές και «δύσκολες». Η γνώμη μου για τον Καρυπίδη; Δεν ασχολήθηκε ποτέ στα σοβαρά με την επιχείρηση, ούτε βεβαίως με τους εργαζόμενους του. Η αδιαφορία του είναι δεδομένη. Για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω λύση στο πρόβλημα μας. Ούτε δουλειά πρόκειται να βρούμε. Έχω χτυπήσει ήδη 5-10 πόρτες αλλά όταν ακούνε την ηλικία μου, δυστυχώς μου δείχνουν την έξοδο. Οι εργοδότες ενδιαφέρονται να έχουν στην δούλεψη τους νέους, φθηνούς εργαζόμενους για να μπορούν να τους «ξεζουμίζουν…» υποστηρίζει στο bangladeshnews.gr, o Παναγιώτης Παπαθανασίου, εργαζόμενος στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ».

20160825_103758
Παναγιώτης Παπαθανασίου, εργαζόμενος στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ». 54 ετών, παντρεμένος με ένα παιδί. Του οφείλονται τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου, Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου μαζί με το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας: » Προσπαθώ να βρω δουλειά, αλλά η ηλικία μου δυστυχώς αποτελεί απαγορευτική…παράμετρο. Με το που ακούν την ηλικία μου, τοποθετούμαι αυτομάτως εκτός πλαισίου. Η εργασία για τους πενηντάρηδες και βάλε αποτελεί όνειρο…θερινής νυκτός. Οι επιχειρηματίες ψάχνουν πιτσιρικάδες για να τους πληρώνουν «ψίχουλα» και να τους «τρέχουν» από το πρωϊ μέχρι το βράδυ. Παραπάνω από 400 ευρώ δεν δίνουν. Είμαι απαισιόδοξος πάντως σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων μας αλλά και της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης μας…».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *