ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» : «ΕΛΙΓΜΟΙ» ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ, «ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟΙ» ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!

«Τι ωραία…που περνάμε. Μας συντηρεί η μητέρα μου. Ο σύζυγος μου είναι άνεργος. Έχουμε έναν σκληρό, ανάλγητο εργοδότη που δεν ενδιαφέρεται, ούτε σκύβει πάνω από τα προβλήματα μας για να βρει μια λύση. Δεν σέβεται τις αποφάσεις των εργαζομένων. Φαίνεται πως για τον Καρυπίδη, δεν ισχύουν οι νόμοι. Εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δίκιο μας. Την ίδια ώρα πάντως, η κατάσταση έχει γίνει ασφυκτική για τις οικογένειες των εργαζομένων. Τι προβλήματα αντιμετωπίζει η δική μου; Το δάνειο στην τράπεζα είναι απλήρωτο, την ΔΕΗ την πληρώνει η μητέρα μου, όπως και τον ΟΤΕ άλλωστε. Μια ολόκληρη οικογένεια εξαρτάται από την σύνταξη της μητέρας μου. Και είμαι…53 χρονών. Δεν θέλω να σκέφτομαι πως θα είμασταν, αν δεν υπήρχε αυτή η σύνταξη, πως θα τα βγάζαμε πέρα με τόσες δυσκολίες. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να συννενοηθούμε με τον Καρυπίδη. Αν μπορούσαμε, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Δεν μπορώ να τρέχω πίσω από την μητέρα μου ζητώντας πότε 10 ευρώ, πότε 5 ευρώ για τις ανάγκες της οικογένειας μου. Έχω συναδέλφισσα που είναι στο ίδιο χάλι με εμένα. Και ο δικός της σύζυγος είναι άνεργος και η οικογένεια της συντηρείται από την σύνταξη της μητέρα της. Τι κάνει ο Καρυπίδης; Όλο δήθεν γεμίζει τα μαγαζιά και όλο άδεια μένουν, όλο μας πληρώνει και διαρκώς είμαστε απλήρωτοι. Γενικά, δεν τηρεί τις υποσχέσεις του. Όλη αυτή η κατάσταση μας έχει κουράσει. «Γονατίσει». Έχω κατεβεί ήδη τρεις φορές στην Αθήνα με το σωματείο. Είμαστε διαρκώς στους δρόμους και δεν μπορούμε να βρούμε ησυχία. Έχουμε όλοι μας κουραστεί. Και πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τους λογαριασμούς που καταφθάνουν ασταμάτητα. Με το που πληρώνουμε τον έναν…εμφανίζεται ο άλλος. ΕΝΦΙΑ, εφορία, σταματημό δεν έχουν. Ο άνθρωπος μας έχει οδηγήσει στην τρέλα» δηλώνει εξοργισμένη στο bangladeshnews.gr, η εργαζόμενη στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ», Μαρία Τσάπα.

20160713_111511
Μαρία Τσάπα, εργαζόμενη στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»: Της οφείλονται οι μισθοί Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Ιουνίου μαζί με το επίδομα Πάσχα. Παντρεμένη με δύο παιδιά και άνεργο σύζυγο: «Όταν είσαι 53 χρονών και η οικογένεια σου εξαρτάται από την σύνταξη της μητέρας σου, τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Πόσο πρέπει να περιμένουμε έως ότου ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας; Έχουμε κουραστεί. Στον Χορτιάτη που εργάζομαι, όλοι οι υπάλληλοι κουβαλούν τον δικό τους σταυρό. Ας δοθεί επιτέλους μια λύση για να ησυχάσουμε και εμείς. Θέλουμε τους μισθούς μας, τους οποίους δουλέψαμε και κανείς δεν μας χάρισε…».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ»

«Στο δικαστήριο, που εξέτασε την αίτησή της για υπαγωγή στο άρθρο 106Β (της εταιρείας ΚΑΡΥΠΙΔΗ), δήλωσε με έμφαση, για την επιτυχή προφανώς υπαγωγή της, ότι θα εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι από την απαγόρευση εκτέλεσης εναντίον της. Παρ’ όλα αυτά, άσκησε αίτηση ανακοπής σε αίτημα προσωρινής διαταγής κατά των αποφάσεων που εκδόθηκαν και μας δικαίωναν για τα δεδουλευμένα 4,5 μηνών.
Στη συμφωνία που κατέθεσε στο δικαστήριο (στις 15 Ιούνη) δεσμευόταν για την εξόφληση του Γενάρη μέχρι τέλος Μάη και για μισθοδοσία δύο τουλάχιστον μηνών, που θα γινόταν μέσα στον Ιούνη. Και ενώ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την καταβολή του Γενάρη, με περίσσιο θράσος καταθέτει αίτημα ανακοπής, έτσι ώστε να μην μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Ο κ. Καρυπίδης πριν από λίγες μέρες πάντως βρήκε…1.200.000 ευρώ για να «επενδύσει» στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η εργοδοσία δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της. Και στο παρελθόν έδινε υποσχέσεις και ημερομηνίες για την καταβολή της μισθοδοσίας, δεσμευόταν στο υπουργείο Εργασίας και στα κατά τόπους τμήματα του ΣΕΠΕ, χωρίς ποτέ να ανταποκρίνεται. Με κάθε μέσο και τρόπο φροντίζει για τα δικά της συμφέροντα. Και σ’ αυτή την περίπτωση επιβεβαιωθήκαμε όταν λέγαμε στους συναδέλφους ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να τηρήσει το παραμικρό…».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

20160713_105048(0)

20160713_105027

20160713_105234

ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ. ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΩΣ «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ» ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ…

«Πως ζούμε; Με δανεικά. Βοηθούν οι κοντινοί συγγενείς. Εδώ και ένα μήνα περίπου την «βγάζουμε» με δανεικά. Οι αποταμιεύσεις μας «φαγώθηκαν». Περιμένουμε να βγει η σύνταξη του συζύγου μου. Βέβαια…εδώ και 1,5 χρόνο περιμένουμε. Ο Καρυπίδης «παίζει» με τα νεύρα μας, εξαντλεί κάθε νομική δυνατότητα που του δίνει το κράτος για να αποφύγει την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. Ούτε και μας απολύει, έτσι ώστε να μας δώσει τις αποζημιώσεις μας. Είμαστε «αιχμάλωτοι». Η ιστορία αυτή μας έχει εξαντλήσει, αλλά δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, όσο και αν «τραβήξει το σχοινί». Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Κοντεύω τα 9 χρόνια εργαζόμενη στην επιχείρηση. Είχαν προηγηθεί και οι περιπέτειες με τον Αρβανιτίδη. Ο «παππούς» Αρβανιτίδης όπως τον λέγαμε, δεν μας προξένησε ποτέ πρόβλημα. Υπήρχε μια σχετική ομαλότητα. Μετά όμως ξεκίνησαν τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Ανέλαβε ο γιος του, τότε που μείναμε επί ένα εξάμηνο απλήρωτοι και στην συνέχεια περάσαμε στον Καρυπίδη. Έκτοτε, το παραμύθι συνεχίζεται. Πολλά με εξοργίζουν, αλλά πάνω από όλα η αδράνεια και η αποστασιοποίηση των κρατικών υπηρεσιών. Το μαγαζί στην Ευρυσθέως είναι κλειστό, το πήρε πίσω ο ιδιοκτήτης του. Απαίτησε από τον Καρυπίδη να το αδειάσει για να το ενοικιάσει αλλού. Ο Καρυπίδης από την πλευρά του δεν ενδιαφέρθηκε να το αδειάσει ούτε από τα προϊόντα, ούτε από τα ψυγεία. Αναγκάστηκε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης να το «καθαρίσει». Ξέρετε τι είπε μετά ο Καρυπίδης στην Επιθεώρηση Εργασίας; Πως τα 13 άτομα που δουλεύαμε στο συγκεκριμένο μαγαζί, εξακολουθούμε να ανήκουμε ως προσωπικό…στο ίδιο μαγαζί, παρά το γεγονός πως αυτό δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό του επιχειρηματία. Αυτό νομίζω πως αρκεί. Ως εργαζόμενοι ζούμε τρελά, αστεία πράγματα» υποστηρίζει προβληματισμένη στο bangladeshnews.gr, η Δέσποινα Ναλμπαντίδου, εργαζόμενη στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ».

20160713_110539(0)
Δέσποινα Ναλμπαντίδου, εργαζόμενη στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ». Της οφείλονται τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου, Ιουνίου καθώς και το επίδομα Πάσχα. Παντρεμένη με δύο παιδιά: » Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας, γιατί ξέρουμε πως το δίκιο είναι με το μέρος. Δεν θα τα παρατήσουμε έτσι εύκολα, ούτε θα υποταχθούμε. Θέλουμε τα χρήματα μας, έτσι ώστε οι ζωές μας να αποκτήσουν ξανά την κανονικότητα και την αξιοπρέπεια τους. Όσο «πολεμάει» ο Καρυπίδης για να αποφύγει τις υποχρεώσεις του, άλλο τόσο θα πολεμάμε και εμείς μέχρι να τις εφαρμόσει…».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *