ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»: ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ» ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ…

«Mας κοροϊδεύει κατάμουτρα. Έχουν περάσει τόσοι μήνες στους οποίους ακούμε μόνο λόγια, λόγια και από πράξεις…τίποτα. Έχουμε βαρεθεί να μας υπόσχεται πως από την…Δευτέρα θα ανοίξουν και θα λειτουργήσουν κανονικά τα σούπερ μάρκετ, μέχρι την Παρασκευή θα γεμίσουν με προϊόντα και μετά θα πληρωθούμε. Όλα αυτά δυστυχώς έχουν αποδειχθεί λόγια του αέρα, υποσχέσεις που δόθηκαν αλλά δεν τηρήθηκαν ποτέ. Καταφεύγει διαρκώς σε νομικά «κολπάκια» εις βάρος των εργαζόμενων για να αποφύγει τις υποχρεώσεις του. Τι προσπαθεί να κάνει αλήθεια; Να κερδίσει απλά χρόνο μέχρι να κλείσει όλα τα μαγαζιά και να διώξει τους εργαζόμενους; Θα διατηρήσει κάποια καταστήματα ή θα τα δώσει κάτω από…το τραπέζι σε κάποιον άλλον επιχειρηματία του κλάδου, χωρίς όμως τους υφιστάμενους εργαζόμενους; Εμείς που είμαστε σε όλη αυτήν την υπόθεση; Μην ξεχνάτε και το μαγαζί στην οδό Παπαφλέσσα, στον Εύοσμο, το οποίο έκλεισε…μια Παρασκευή, μετακίνησε τους εργαζόμενους σε άλλα καταστήματα γιατί προφανώς δεν μπορούσε να τους απολύσει και να τους δώσει τις αποζημιώσεις τους, και την Δευτέρα το άνοιξε…ο Βασίλαγας. Και φτάσαμε στο σημείο να έχουμε σούπερ μάρκετ με 15 υπαλλήλους μέσα, αλλά χωρίς προϊόντα. Κοιτούσε ο ένας τον άλλον και δεν μπορούσαν να δουλέψουν. Είναι ξεκάθαρο πως δεν νοιάζεται για τους εργαζόμενους του, γιατί αν ενδιαφερόνταν θα μας έδινε τα δεδουλευμένα μας για να σταματήσει και η δική μας ταλαιπωρία αλλά και των οικογενειών μας. Τέλη Ιουνίου κανονικά θα λαμβάναμε δύο μισθούς, μέρος των οφειλών. Φτάσαμε όμως 18 Ιουλίου και ακόμη τίποτα. Δεν έχουμε βάλει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη μας. Αν δεν είναι αυτό κοροϊδία, τότε τι είναι; Ο μόνος λόγος που δεν είμαι «πνιγμένος» στα χρέη, είναι γιατί δουλεύει η γυναίκα μου στο τμήμα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Η σύμβαση της όμως τελειώνει στα τέλη του χρόνου. Τι γίνεται μετά; Θα ανανεωθεί η σύμβαση της; Έχω και ένα ανήλικο παιδί. Mε εξοργίζει η κοροϊδία. Δούλευα στην επιχείρηση 13 χρόνια με σκυμμένο κεφάλι. Προσέφερα και εγώ με απλήρωτες υπερωρίες, με ρεπό που δεν μας έδωσαν στις ανακαινίσεις και πολλά άλλα…Έδωσα αλλά αυτοί δεν μου δίνουν αυτά που μου οφείλουν. Αυτά που πρέπει δηλαδή…» δηλώνει απογοητευμένος στο bangladeshnews.gr, ο Αντώνης Νικηφόρου, εργαζόμενος στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ». Παντρεμένος με ένα ανήλικο παιδί.

Αντώνης Νικηφόρου, εργαζόμενος στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»: Του οφείλονται τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου, Ιουνίου και το επίδομα Πάσχα. «Δουλεύω στην επιχείρηση εδώ και 13 χρόνια. Τέρμα πια το σκυμμένο κεφάλι. Θέλω τα λεφτά μου. Τέρμα η εξαπάτηση. Τα δούλεψα και τα δικαιούμαι».

Σύμφωνα με την δικηγόρο που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους, κα. Αναστασία Καραπίτσα, εκδόθηκαν δύο αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων για πάνω από 300 εργαζόμενους και αφού εκδόθηκαν, στην συνέχεια επιδόθηκε επιταγή προς εκτέλεση εις βάρος του επιχειρηματία. Σε αυτήν την επιταγή, ο κ. Καρυπίδης άσκησε αναστολή και ανακοπή ενώ κατέθεσε και αίτημα προσωρινής διαταγής. Το αίτημα της προσωρινής διαταγής απορρίφθηκε και μέχρι να βγει η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα, οι εργαζόμενοι, όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά η κα. Καραπίτσα, μπορούν να προχωρήσουν σε κατασχέσεις, αρκεί να βρουν…κάτι. Για τις 27 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση της αναστολής, ενώ την ίδια ημερομηνία θα εκδικαστεί και μια ακόμη αίτηση που κατέθεσε η δικηγόρος και αφορά την επιδίκαση των δεδουλευμένων για άλλους 45 εργαζόμενους. Στις 26 Σεπτεμβρίου θα εκδικαστεί η ανακοπή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

20160718_105110

Ο ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΣΧΕΔΙΟ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ «ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ» ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ…

«Μεγάλη απογοήτευση. Έχω αφιερώσει 21 χρόνια στην επιχείρηση αυτή. Τα περισσότερα μάλιστα ως υπεύθυνη καταστήματος. Έχουμε ξαναπεράσει «φουρτούνες», αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε μια τόσο άσχημη όσο και αδιέξοδη κατάσταση. Η γνώμη μου για τον Καρυπίδη; Είναι κάποιος που ήρθε προκειμένου να εκτελέσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Να «τελειώσει» την εταιρεία και μαζί με αυτήν, τους εργαζόμενους. Να μας βγάλει στην ανεργία, να μπούμε και εμείς στις ουρές του ΟΑΕΔ. Να μην έχουμε κανένα μέλλον. 2 χρόνια τώρα δεν μας παρουσίασε κάποια χειροπιαστή απόδειξη, ένα βιώσιμο σχέδιο, για το τι σκοπεύει να κάνει με την επιχείρηση, πως θα την διαχειριστεί και που σκοπεύει. Και αν κάποιος δεν έχει σχέδιο για την επιχείρηση του, για ποιο λόγο να έχει για τους εργαζόμενους της; Προσπαθώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, μπροστά μας είναι το φάσμα της ανεργίας και γενικότερα στον κλάδο μας, δεν βλέπω κάποια προοπτική, μια θετική εξέλιξη. Βλέπετε τι γίνεται στον Μαρινόπουλο και σε πολλούς ακόμη μεγάλους «παίκτες». Τους λογαριασμούς τους πληρώνει ο άνδρας μου και η…σύνταξη της μητέρας μου. Εγώ…δεν πληρώνομαι. Δούλεψα αλλά δεν πληρώθηκα για την εργασία μου! Αν έλειπαν αυτοί, θα υπήρχε τεράστιο πρόβλημα. Με «τρελαίνουν» τα ψέματα και η αδιαφορία της επιχείρησης. Συμπεριφέρονται λες και δεν υπήρξαμε ποτέ, λες και δεν εργαστήκαμε ποτέ για αυτούς. Προσωπικά δεν βλέπω κάτι καλό, δυσοίωνο το μέλλον. Ακόμη και αν γυρίζαμε πίσω στις δουλειές μας, τα πράγματα δεν θα ήταν καλύτερα…» υποστηρίζει στο bangladeshnews.gr, η Ελένη Καπίταγλη, εργαζόμενη στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ». Παντρεμένη με ένα παιδί.

Ελένη Καπίταγλη, εργαζόμενη στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»: Της οφείλονται τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου, Ιουνίου, και το επίδομα Πάσχα. «Πλέον ξέρουμε τι θέλει. Να κλείσει τα καταστήματα και να «καταδικάσει» τους εργαζόμενους στην ανεργία. Μας κούρασαν τα ψέματα και οι κενές του υποσχέσεις. Το δικό μας μέλλον πάντως το βλέπω πολύ σκοτεινό. Δεν είμαστε 20 χρονών για να μπορούμε να βρούμε αλλού δουλειά».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Αρέσει σε %d bloggers: