ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» : «ΧΟΡΤΑΣΑΝ» ΑΠΟ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΥΠΕΣΤΗ…ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ!

«Tο μόνο πράγμα που κάνει ο Καρυπίδης σαν εργοδότης, είναι να «ταϊζει» τους εργαζόμενους με ψεύτικες υποσχέσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Μας δίνει μια ημερομηνία πληρωμής, την οποία όμως αργότερα…αναβάλλει. Εμείς πάντως από την πλευρά μας, επειδή έχουμε απογοητευτεί και κουραστεί, απαντάμε με απεργίες, επισχέσεις εργασίας και ασφαλιστικά μέτρα. Είμαι αρραβωνιασμένος. Η αρραβωνιαστικιά μου δεν εργάζεται, άρα πρέπει να ζήσουμε με ένα εισόδημα…το οποίο όμως, αν και το έχω δουλέψει, δεν το εισπράττω. Ζω μαζί με την μητέρα μου και τον αδελφό μου. Θέλω να νοικιάσω ένα σπίτι, θέλω να παντρευτώ, αλλά πως να τα κάνω όλα αυτά χωρίς χρήματα; Από την στιγμή που δεν πληρώνομαι, πως μπορώ να σχεδιάσω την ζωή μου; Το παν είναι να έχεις ένα πρόγραμμα έτσι ώστε να προχωρήσεις μπροστά, όταν όμως δεν πληρώνεσαι πως είναι δυνατόν να υλοποιήσεις αυτά που επιθυμείς; Είμαι εξοργισμένος, είμαστε «βουτηγμένοι» στην ανασφάλεια και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης. Τα πράγματα οφείλουν να είναι απλά: Όταν κάποιος εργάζεται πρέπει να πληρώνεται. Αυτό δυστυχώς δεν ισχύει στην δική μας περίπτωση.Όσον αφορά την στάση του Καρυπίδη, την κρίνω απλά…ως απαράδεκτη. Αναβάλλει διαρκώς τις ημερομηνίες πληρωμής. Πως τα βγάζω πέρα; Με την σύνταξη της μάνας μου και τον μισθό του αδελφού που εργάζεται ως φύλακας. Έχω τα αυτιά μου ανοιχτά για άλλη δουλειά. Η εταιρεία μου χρωστά 5.000 ευρώ περίπου και για αυτόν τον λόγο είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε την ΔΕΗ με έναντι» δηλώνει απογοητευμένος στο bangladeshnews.gr, o εργαζόμενος στα σούπερ-μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» στην Νικόπολη Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαθανασίου.

Νίκος Παπαθανασίου, εργαζόμενος στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»: » Ο απλήρωτος εργαζόμενος είναι «σκλάβος» των υποχρεώσεων και σε καμία περίπτωση κυρίαρχος της ζωής του και των επιθυμιών του».

Οι εργαζόμενοι των σούπερ-μάρκετ «Καρυπίδη» συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για να συζητήσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους. Στους υπαλλήλους οφείλονται τα δεδουλευμένα των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου Ιουνίου, το φετινό δώρο Πάσχα καθώς το επίδομα αδείας. Θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα τους καταβληθεί ούτε ο μισθός Ιουλίου. Υπενθυμίζουμε ότι ο επιχειρηματίας είχε δεσμευθεί ότι στο τέλος Ιουνίου θα τους καταβάλλονταν δύο μισθοί. Η υπόσχεση του δεν υλοποιήθηκε, με τους εργαζόμενους να έχουν λάβει μόνο τον μισθό Ιανουαρίου, και αυτό έπειτα από την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Σήμερα πάντως, αποφασίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων, να προχωρήσουν σε κατασχέσεις, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων που βγήκαν υπέρ τους…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΚΘ…

ΕΠΑΘΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑ. ΟΤΑΝ ΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ…ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.

«Οι γιατροί λένε πως έβαλε το «χεράκι» του και το κάπνισμα, αλλά ο κύριος υπεύθυνος για το έμφραγμα μου είναι το άγχος που «τραβάω» στην δουλειά. Θα μας πληρώσουν, δεν θα μας πληρώσουν; Θα μας κρατήσουν στην δουλειά, δεν θα μας κρατήσουν; Δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος. Στις οικογενειακές μου υποχρεώσεις βοηθούν οι γονείς μου και ο πεθερός μου με την σύνταξη του, για να τα βγάλουμε πέρα. Η σύζυγος μου δουλεύει ως μερικώς απασχολούμενη, 4ώρη στον «Μαρινόπουλο» για 250 ευρώ μηνιάτικο. Και εκεί είναι απλήρωτοι. Οι συνέπειες; Η κόρη μου έδινε πανελλήνιες και ο πεθερός μου πλήρωσε…τα φροντιστήρια της. Οι ανεξόφλητοι μου λογαριασμοί αφορούν ρεύμα και τηλέφωνο. Αν δεν έπαιρνα από το ΙΚΑ το επίδομα ασθενείας, η κατάσταση μας θα ήταν…απερίγραπτη. Από τα χρήματα αυτά καταφέρνω και πληρώνω ένα μέρος των λογαριασμών μου. Αυτό που ζούμε δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Είναι μεγάλο βάσανο. Είμαι σίγουρος πως η υπόθεση μας θα έχει άσχημη κατάληξη, δεν αντικρίζουμε τίποτα με αισιοδοξία. Για άτομα σαν και εμένα δεν υπάρχει προοπτική, είμαι 49 χρονών, ποιος θα με πάρει στην δουλειά του; Και αν κατά τύχη βρω εργασία, θα πρόκεται για καμιά δουλειά σαν της γυναίκας μου. Λίγες ώρες, ελάχιστα χρήματα» υποστηρίζει ο εργαζόμενος στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» στην οδό Καισαρείας 8, Αντώνης Ζαφειρόπουλος.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ…

«Δεν μπορώ να δικαιολογήσω με τίποτα την απληρωσιά σε επιχείρηση τροφίμων, στον χώρο τον δικό μας, όπου οι επιχειρηματίες αγοράζουν επί πιστώσει και πουλούν τοις μετρητοίς. Δεν δικαιολογείται οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι σε καμία περίπτωση. Και μιλάμε για επιχειρηματίες που ξεκίνησαν με ένα…μπακάλικο και σήμερα διαθέτουν δεκάδες, εκατοντάδες σούπερ μάρκετ. Αυτό σημαίνει ότι έχουν συσσωρεύσει τεράστια κέρδη συν την εύνοια του κράτους που στήριζε τις επιχειρηματικές τους κινήσεις. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρωθούν πάση θυσία. Ευτυχώς που ο σύζυγος μου είναι συνταξιούχος με σύνταξη…από το εξωτερικό. Ευτυχώς. Και μια απορία ακόμη: Πως είναι δυνατόν οι περισσότερες επιχειρήσεις στον τομέα των τροφίμων να είναι κερδοφόρες και η δική μας να «κατρακυλά» διαρκώς; Πως γίνεται αυτό το πράγμα; Άρα είναι θέμα κακοδιαχείρισης και την «νύφη» την πληρώνουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι» παραδέχεται η εργαζόμενη στα σούπερ-μάρκετ «Καρυπίδη» στην οδό Καισαρείας 8, Ευφροσύνη Γιωρτζόγλου.

Ευφροσύνη Γιωρτζόγλου, εργαζόμενη στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»: «Ευτυχώς που υπάρχει η σύνταξη του άνδρα μου. Αλλιώς θα είχαμε βουλιάξει…».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

One thought on “ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» : «ΧΟΡΤΑΣΑΝ» ΑΠΟ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΥΠΕΣΤΗ…ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ!

  • 6 Ιουλίου 2016 at 13:45
    Permalink

    ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΒΑΛΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΡΗ? ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΙΟΛΑΣ.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *