ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κάθε είδους έγγραφα (ταξιδιωτικά, άδειες διαμονής, άδειες οδήγησης, ταυτότητες, υπηρεσιακά σημειώματα κλπ) πλαστογραφούσαν και πωλούσαν έναντι 30-500 ευρώ το καθένα οι τρεις αλλοδαποί που λειτουργούσαν πλήρως εξειδικευμένο εργαστήριο σε κατάστημα στην Κυψέλη.

Το εντόπισαν το απόγευμα της Τετάρτης αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, που συνέλαβαν δύο Πακιστανούς, ηλικίας 21 και 29 ετών, κι έναν 29χρονο από τη Γουινέα. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται άλλος ένας συνεργός τους.

Σε έρευνες σε σπίτια τους και λοιπούς χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος φωτοαντιγράφων διαβατηρίων, φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου, κενών εγγράφων και χαρτικών υλικών για την κατάρτιση των πλαστών, έγγραφα σε ψηφιακή μορφή έτοιμα προς επεξεργασία, δύο φωτογραφικές μηχανές, τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ισάριθμοι εκτυπωτές, φωτοτυπικό μηχάνημα, 12 κινητά τηλέφωνα και 565 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με δικογραφία σε βάρος τους για πλαστογραφία πιστοποιητικών, παράβαση των Νόμων περί διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου στο ελληνικό έδαφος, παράνομη κατοχή εγγράφου άλλου προσώπου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *