ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ – ΤΟ ΡΡΚ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του PKK στο Βόρειο Ιράκ την επομένη της αιματηρής βομβιστικής επίθεσης με στόχο τις δυνάμεις της αστυνομίας στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας -την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι μαχητικά εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στο Βόρειο Ιράκ καταστρέφοντας αποθήκες πυρομαχικών και καταφύγια σε περιοχές όπου διατηρεί στρατόπεδα το PKK.

Τέσσερα μαχητικά F-16 κατέστρεψαν στόχους στην περιοχή Ζαπ το πρωί της Παρασκευής. Ακολούθησε δεύτερος γύρος επιδρομών στην περιοχή της Μετίνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.

Το PKK ανέλαβε, εν τω μεταξύ, την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση κατά μικρού φορτηγού στο οποίο επέβαιναν άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας την Πέμπτη στο Ντιγιάρμπακιρ.

Σκοτώθηκαν επτά αστυνομικοί και 27 άτομα τραυματίστηκαν.

Η επίθεση, παραμονές της επίσκεψης του Αχμέτ Νταβούτογλου στα νοτιοανατολικά, είναι μία από τις πλέον αιματηρές επιθέσεις με παγιδευμένο αυτοκίνητο τους τελευταίους μήνες.

Τα περισσότερα θύματα είναι μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που διεξάγουν εδώ και μήνες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στο Ντιγιάρμπακιρ και άλλες πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *