ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Τη συγκρότηση εθνικού μετώπου για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος επιχειρεί η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας ότι η απειλή αποπομπής της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν δεν αφήνει περιθώριο για καθυστερήσεις.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας εντάσσεται η συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης. Παράλληλα, υπέρ της χάραξης κοινής εθνικής γραμμής για το προσφυγικό λειτουργούν οι χαμηλοί αντιπολιτευτικοί τόνοι που επέλεξε να τηρήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και ότι δεν είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αντιθέτως πρέπει να διεκδικήσει να ανταποκριθούν και οι άλλοι στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει» σχολίασε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι αυτή η απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιηθεί και το κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων για την κατασκευή των hotspots είναι πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη, ενώ αναγνώρισε πως τα τελεσίγραφα προς τη χώρα στηρίζονται σε στοιχεία του Νοεμβρίου και ότι από τότε τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο.

«Όπως πολύ σωστά είπατε, αυτό που αναλογεί αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι πάρα πολύ σημαντικό, αλλά πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η Ελλάδα είναι κάτω από ασφυκτική πίεση, κι ότι δεν είναι εύκολα τα πράγματα» πρόσθεσε.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τόνισε πως το προσφυγικό είναι μείζον ανθρωπιστικό πρόβλημα, αλλά και πρόβλημα ασφάλειας, για την πατρίδα μας και είναι εξαιρετικά κρίσιμο για να γίνεται πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης.

«Η πρόκληση του προσφυγικού – μεταναστευτικού είναι πολύ μεγάλη. Η κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη και τον πρώτο λόγο. Προσωπικά δεσμεύομαι να συμβάλλω ενεργά, και το πράττω ήδη, ώστε να καταστεί το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών διαχειρίσιμο και να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα απομόνωσης της χώρας μας από τη Συνθήκη Σένγκεν» υπογράμμισε, διαπιστώνοντας παράλληλα μεγάλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος και από την ΕΕ.

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *