ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΗ ΒΙΟ.ΜΕ.
Από τις 20 Ιανουαρίου του 2016, το Εργατικό Ιατρείο ξεκινά τη λειτουργία του μέσα στο χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ. Δημιουργήθηκε από τη συνάντηση και συνεργασία των εργαζόμενων της ΒΙΟ.ΜΕ και του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης της Θεσσαλονίκης και παρέχει δωρεάν φροντίδα υγείας και πρόληψη στους εργαζόμενους, στους άνεργους και στους ανασφάλιστους κατοίκους της περιοχής του Πατριαρχικού Πυλαίας. Είναι αυτόνομο, αυτοδιαχειριζόμενο και δεν χρηματοδοτείται από το κράτος, τα κόμματα, την αγορά και την εκκλησία. Λειτουργεί χωρίς ιεραρχία, με γενική συνέλευση στην οποία παίρνονται όλες οι αποφάσεις.
Το Εργατικό Ιατρείο παρέχει πρωτοβάθμια περίθαλψη καθώς και φροντίδα σωματικής και ψυχικής υγείας για ανάγκες που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας, την οικογένεια και το κοινωνικό περιβάλλον. Προσβλέπει σε μία ολιστική φροντίδα (σωματική- ψυχική- κοινωνική) που αφορά το σύνολο των αναγκών των ανθρώπων σε όλο το πλαίσιο της ζωής τους. Για αυτό και στοχεύει στην θεραπεία και την παρακολούθηση των ασθενειών και των θεμάτων υγείας γενικά, αλλά στοχεύει επίσης και στην πρόληψη τους.
Στο Εργατικό Ιατρείο υπάρχει:
– ομάδα υγείας που αποτελείται από νοσηλευτή, γενικό γιατρό-παθολόγο, ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή, κοινωνικό λειτουργό, ορθοπεδικό
– φαρμακευτική κάλυψη
– γραμματειακή υποστήριξη
Οι μέρες λειτουργίας: από τις 20/1/2016 έως τις 29/2/2016, είναι κάθε Τετάρτη από τις 12μμ-3μμ και κάθε Πέμπτη από τις 2μμ-6μμ.
Το κλείσιμο των ραντεβού: γίνεται Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή, από τις 3μμ έως τις 6μμ στο τηλ: 2313 03 154.
Μπορείτε να βοηθήσετε προσφέροντας φάρμακα, οικονομική ενίσχυση ή λίγες ώρες ελεύθερης εθελοντικής εργασίας.
Στο Εργατικό Ιατρείο μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα ΟΛΟΙ. Επαγγελματίες υγείας και μη, κάτοικοι της περιοχής και της Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας τη λειτουργία του, συν-διαμορφώνοντας τη φυσιογνωμία του, αποκτώντας γνώμη και λόγο και δίνοντας έτσι έμπρακτη απάντηση στη διάλυση του συστήματος υγείας.
Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Είναι κοινωνικό αγαθό και η φροντίδα της δικαίωμα ΟΛΩΝ.
Δεν μπορούν αυτοί; Μπορούμε εμείς! Γι’ αυτούς η ζωή κοστίζει, για μας αξίζει!