ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΗΔΙΑΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ…
«Την πρώτη φορά που ήρθα στην Γερμανία ήταν το 2010. Είχαν προηγηθεί βεβαίως πολλές απόπειρες ευρέσεως εργασίας στην Ελλάδα. Όλες αποτυχημένες. Έχω αποφοιτήσει ως μάγειρας από σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, και από το 2007 ασκώ το επάγγελμα. Προορισμός μου λοιπόν, το Μύνστερ, μια πανεπιστημιούπολη δίπλα στο Ντόρτμουντ, με 500.000 κατοίκους. Εκεί θα δούλευα σε ένα ελληνικό εστιατόριο, με εργοδότη…έλληνα. Προσγειώθηκα στο αεροδρόμιο του Ντισελντορφ, όπου κανείς δεν περίμενε για να με παραλάβει. Τότε δεν γνώριζα γερμανικά, επομένως έπρεπε να συννενοηθώ στα αγγλικά, σχετικά με το τρένο που έπρεπε να πάρω για να φτάσω στο Μύνστερ. Τελικά τα κατάφερα. Με το που έφτασα στην πόλη, με περίμενε ο ιδιοκτήτης, ο οποίος με οδήγησε στο σπίτι που θα έμενα. Η κατοικία αυτή απείχε 5 χλμ. από την πόλη και το εστιατόριο, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να ξοδεύω κάθε βράδυ…25 ευρώ σε ταξί για να με πηγαίνει σπίτι, αφού την ώρα που σχολούσα δεν υπήρχε λεωφορείο. Γυρίζω πίσω και του λέω, ότι με έφερε σε ένα σπίτι με μόνο ένα κρεβάτι και χωρίς…θέρμανση. Μου απάντησε ότι όλα αυτά θα φτιαχτούν σιγά σιγά. Μαλακίες. Δεν έγινε ποτέ τίποτα. Σου θυμίζω ότι ήμουν στην Γερμανία, όπου η θερμοκρασία έπεφτε και στους…-17 βαθμούς Κελσίου. Τέλος πάντων. Η συμφωνία μας όριζε ότι θα με πλήρωνε 1.200 ευρώ τον μήνα, θα ήμουν full ασφαλισμένος και οι ώρες εργασίας μου θα ήταν από τις 11:30 έως τις 14:30 και από τις 17:30 έως τις 23:30. Αυτά τα ωράρια δεν ισχύουν στην πραγματικότητα για τα ελληνικά εστιατόρια, καθώς ο φόρτος εργασίας είναι πολύ μεγάλος. Πρέπει κάποιος να δίνει το παρόν από τις 09:30 το πρωϊ περίπου. Την επόμενη ημέρα πήγα να δω το εστιατόριο και αυτό που αντίκρισα…με απογοήτευσε. Τριτοκοσμικές συνθήκες. Μια κουζίνα 3 επί 3 με πολύ βρώμικες αποθήκες και ψυγεία οικιακά που χωρούσαν μόνο τάπερ. Υπήρχαν επίσης κουβάδες γεμάτοι με σάλτσα και λίγδα παντού. Απίστευτη βρωμιά» δηλώνει απογοητευμένος στο bangladeshnews.gr, o Γ.Δ, ο οποίος εργάζεται ως Ά μάγειρας σε εστιατόριο της Γερμανίας. Δυσκολεύτηκε πολύ, όπως μας εξομολογήθηκε, για να βρει μια δουλειά με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας…
ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ…
«Μέσα στο εστιατόριο, δούλευαν άλλοι 3 έλληνες, οι οποίοι, με το που με είδαν, με πήραν με πολύ κακό μάτι. Ο ψήστης, ο πιο παλιός εκεί μέσα (είχε συμπληρώσει ήδη 2 χρόνια στην δουλειά), φοβήθηκε πως θα του πάρω την δουλειά και μαζί με τους άλλους δύο εργαζόμενους…δήθεν «επαναστάτησαν» και έφυγαν από την κουζίνα, αφήνοντας με μόνο. Το μενού ήταν στα γερμανικά, δεν ήξερα πως στήνουν τα πιάτα, δεν ήξερα ουσιαστικά τίποτα για τον τρόπο λειτουργίας. Δεν υπήρχε κανείς να μου δείξει. Χαμός. Πανωλεθρία. Το αποτέλεσμα; Την επόμενη ημέρα, το αφεντικό με απέλυσε και με έβγαλε από το σπίτι. Βρέθηκα να τριγυρνάω μόνος μου, άγνωστος μεταξύ αγνώστων, χωρίς πολλά λεφτά και το κυριότερο; Δεν είχα που να πάω. Για καλή μου τύχη, συνάντησα ένα παλικάρι, έναν έλληνα φοιτητή, στο εμπορικό κέντρο της πόλης, στον οποίο εξήγησα την κατάσταση. Ευτυχώς με φιλοξένησε και μου έδωσε λεφτά για το τρένο. Επόμενος προορισμός: Ντρολτςχάγκεν. Στο μέρος αυτό είχα γνωστούς, οι οποίοι κατάγονταν από το χωριό μου. Τους εντόπισα μέσω facebook, τους εξιστόρησα τα… «παθήματα» μου και εκείνοι μου είπαν, να πάω σε αυτούς, καθώς ένας έλληνας ανοίγει εστιατόριο και ψάχνει μάγειρα. «Ας προσπαθήσω ξανά» σκέφτηκα, και πήρα το τρένο. Όταν έφτασα εκεί, αντίκρισα ένα εστιατόριο το οποίο ήταν ακόμη…γιαπί. Ο ιδιοκτήτης, ένας τύπος ονόματι Νίκος, μου λέει ότι θέλει να του βγάλω το μενού, συμφωνούμε επίσης και σε κάποια άλλα πράγματα, και δίνουμε τα χέρια. Το εστιατόριο θα άνοιγε σε 20 ημέρες. Μου παραχώρησε μάλιστα και σπίτι για να μείνω χωρίς να πληρώνω. Αισθάνθηκα υπόχρεος απέναντι του και έτσι τον βοήθησα με τις εργασίες του εστιατορίου. Κάθε μέρα, έπιανα δουλειά στις 08:00 το πρωϊ. Έβαφα, σκούπιζα, καθάριζα μπάζα, βοηθούσα τους μάστορες, και όλα αυτά μέχρι τις 23:00 το βράδυ. Οι 20 μέρες όμως πέρασαν και το εστιατόριο δεν άνοιξε. «Αφεντικό πότε θα ανοίξουμε;» τον ρωτούσα εγώ, «άλλες 20 ημέρες χρειαζόμαστε» μου απαντούσε. Τα λεφτά τα δικά μου όμως τελείωναν, και αυτός δεν μπήκε καν στην διαδικασία να σκεφθεί ή να φιλοτιμηθεί, για το πως θα τα βγάλω εγώ πέρα. Να πει ρε πούστη μου τουλάχιστον, «είσαι εδώ κάθε μέρα και με βοηθάς. Πάρε αυτά». Τίποτα απολύτως δεν έκανε. Κινέζος. Τελικά το εστιατόριο άνοιξε μετά από 2 μήνες. Την περίοδο αυτή, δανειζόμουν από τους γονείς μου για να επιβιώσω. Με το που ξεκίνησε να λειτουργεί η επιχείρηση, περίμενα να δω πότε θα με δηλώσει ως εργαζόμενο, πότε θα προχωρήσει το θέμα της ασφάλισης μου. Αυτός…την πάπια. Και στην Γερμανία όμως, ακόμη και αυτός που εισπράττει «μαύρα» λεφτά ως εργαζόμενος, διώκεται ποινικά. Όλα αυτά μαζεύτηκαν όμως και έγιναν πολλά. Πάρα πολλά. Δεν μπορούσα να συνεχίσω να δουλεύω ανασφάλιστος. Την ίδια χρονιά γύρισα πίσω Ελλάδα. Ο απολογισμός της πρώτης εργασιακής μου εμπειρίας στην Γερμανία; Θλιβερός».
ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΤΑ… «ΞΕΧΑΣΕ» ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
«Τρίτη προσπάθεια: 17 Αυγούστου 2015. Λιντάου στην Βαυαρία. Ένα νησί πολύ τουριστικό, με πολύ δουλειά. Εργάστηκα πάλι σε έλληνα εργοδότη. Η συμφωνία πανομοιότυπη, με τους όρους που σου περιέγραψα παραπάνω. Ο ιδιοκτήτης εμφανίστηκε σε εμένα με ένα «τσουβάλι» υποσχέσεων: «Έλα σε μένα, τα λεφτά θα είναι καλά, θα είσαι ασφαλισμένος, θα παίρνεις τις άδειες που δικαιούσαι, κτλ». Φτάνοντας λοιπόν, βλέπω μια άθλια κουζίνα, εντός της οποίας ο ένας «κοπανούσε» τον άλλο. Τόσα ασφυκτικά μικρή ήταν. Οι πάγκοι φτιαγμένοι με…ελληνικές πατέντες για να μπορούν να περνούν οι σερβιτόροι και οι προμηθευτές. Μέσα στα ψυγεία, όλα πεταμένα: Λαχανικά, μαγειρευτά, κρέατα μέσα στα αίματα. Πρώτη εντύπωση: Σκατά. Βγαίνοντας από την κουζίνα, πήγα στο δωμάτιο προσωπικού. Δύο κρεβάτια μέσα. Το μπάνιο…κοινό και μάλιστα σε άλλο κτίριο. Έπρεπε δηλαδή να βγεις από το δωμάτιο σου, να κάτσεις μέσα στο κρύο, και να περιμένεις στην ουρά για να κάνεις…ένα μπάνιο. Α!. Ξέχασα να σου πω: Τα δωμάτια που κοιμόμασταν ήταν δίπλα στην αποθήκη σκουπιδιών, μια αποθήκη γεμάτη αποφάγια και σκουλήκια. Ακούγονται υπερβολικά, αλλά όσοι έχουν δουλέψει εκεί, αντιλαμβάνονται ότι λέω την αλήθεια. Και εδώ δυστυχώς, περίμενα μάταια να δηλωθώ, να ασφαλιστώ. Απολύτως τίποτα. Και σαν να μην έφθαναν αυτά, ο τύπος αποδείχθηκε πραγματικός αγροίκος. Μας φώναζε και μας έβριζε με το παραμικρό. Κοπανιόταν μόνος του χωρίς λόγο. Χωρίς να του δώσουμε δικαίωμα, μας υποβίβαζε και μας υποτιμούσε. Κόλαση».
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ…
«Εκεί γνώρισα και μια κοπέλα που δούλευε μέσα στην κουζίνα. Μου εκμυστηρεύθηκε, ότι σε 20 μέρες περίπου θα γυρνούσε πίσω στην Ελλάδα, καθώς αν έμενε και άλλο, θα τρελαινόταν. Οι «άρρωστες» συμπεριφορές του εργοδότη συνεχίζονταν και εγώ είχα σκάσει. Είπα από μέσα μου: «Δεν γαμιέσαι ρε μαλάκα, ψυχασθενή, που θα κάτσω εγώ εδώ;». Με το που αποκάλυψα τα σχέδια μου στην κοπέλα…τρομοκρατήθηκε. Με παρακάλεσε να μην φύγω, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, θα κρατούσε εκείνη και δεν θα μπορούσε να φύγει. Εκείνη δεν ήθελε να κάτσει λεπτό παραπάνω, ήξερε όμως, ότι αν του έλεγε πως θα φύγει, υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να μην την πληρώσει. Μιλάμε για κανονική τρομοκρατία. Ψυχολογικοί εκβιασμοί στο έπακρο. Έτσι λοιπόν, για χατήρι της, έκατσα μέχρι να την πληρώσει και να φύγει. Άλλη ομολογία κοπέλας που δούλευε εκεί: Της είπε αυτός ο μπάσταρδος, να μην σκέπτεται καν το ενδεχόμενο να φύγει από την δουλειά, γιατί δεν πρόκειται να πάρει φράγκο. Μάζεψα τα πραγματάκια μου και εξαφανίστηκα. Αυτές φίλε ήταν οι εργασιακές μου εμπειρίες στην Γερμανία. Πολύ σπάνιο να βοηθήσει έλληνας τον συμπατριώτη του. Κοιτάζει μόνο πως να τον «ξεζουμίσει» και για το μετά…ούτε που νοιάζεται. Αν το ψάξεις περισσότερο, θα βρεις μάγειρες και μαγείρισσες, με πολύ πιο φρικιαστικές ιστορίες από την δική μου. Ανθρώπους που τους είπαν να έρθουν για δουλειά και τους παράτησαν στο αεροδρόμιο σύξυλους, εργαζόμενους που τους έδιναν…300 ευρώ, λέγοντας τους ότι είναι και πολλά, εργαζόμενους που έμειναν στους δρόμους γιατί τους έδιωξαν οι εργοδότες από τα κωλόσπιτα που τους παρείχαν».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ
Δεν μου αρέσει, Γ.Δ., ο τρόπος που τα αντιμετώπισες. Από τη στιγμή που πήγες στη Γερμανία, όπου υπάρχουν σωματία και μηχανισμοί προστασίας εργαζομένων, έπρεπε να απευθυνθείς και σε αυτά, εκτός, ίσως, από την περίπτωση με την κοπέλα που την είχε απλήρωτη… Αλλά και πάλι. Μου κάνει εντύπωση που δεν έχω διαβάσει σε καμία από αυτές τις ιστορίες (δεν αναφέρομαι στη δικιά σου αλλά στο «είδος») για σαφή, ξεκάθαρη καταγγελία. Είχαμε, δυστυχώς, μία παρόμοια περιπέτεια στην Κοπεγχάγη και πήραμε τα λεφτά μας από το εστιατόριο όταν ενημερώσαμε για την πρόθεσή μας να απευθυνθούμε στο αρμόδιο σωματείο.
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ,ΕΓΩ ΠΕΡΑΣΑ ΤΟ 1995,1996 ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΑΝΘ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΕΞΩ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ!!!!!!ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ MÖNCHENGLADBACH ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,ΠΗΓΑΜΕ ΤΗΝ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ!!!!!! ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΜΕΝΑΜΕ ΣΕ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΙΝΕ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ;;;; ΚΙ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ;;;;ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ!!!Ο ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΕΙΣΕ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!!
Άσε τα παραμύθια φίλε…… Η συμφωνία γηνετε » μαύρο σε άσπρο » λέϊ ο Γερμανός… Δηλαδή γραπτός.
Ηπαρχη και μαλάκες αλλά όχει τρις στι σειρά σε σένα….. Κάτι δεν παϊ καλά και στο μυαλό σου !!!
ΕΣΥ ΑΛΒΑΝΕ ΒΟΥΛΩΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΤΣΑ ΣΟΥ ΕΔΩ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩ !!!!!ΤΟΥΜΠΕΚΙΑΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ!!!!!
Ιωάννα,εστιατόριό έχεις? Δεν σού αρέσουν αυτά που ακούς? Κοπελα,αυτή είναι η αλήθεια.
ειναι γεγονος οτι οι ελληνες εργοδοτες ειναι για το πουτσο…ολοι οι ελληνες οταν φευγουν απο μια δουλεια,παρολο που θα μεινουν ανεργοι παλι,το ευχαριστιουνται,χαιρονται….το 80% της χωρας παει για δουλεια χωρις ορεξη,χωρις χαμγελο,και αυτο το κλιμα το δημιουργουν οι εργοδοτες…μισα ενσυμα…καθολου ενσυμα…πληρωμη ποτε στν ωρα τους…δε τη καταλαβα τη καραμελα που λεμε,ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ,ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ….οχι ρε γαμω το μουνι της μανας σου οποιος και αν εισαι…η συμφωνια ειναι συμφωνια…ερχομαι στην ωρα μου?ειμαι κυριος? κανω καλα τη δουλεια μου? ειμαι σεβαστικος ? τοτε γιατι? θα σου πω εγω γιατι….γιατι στην γαμημενη την ελλαδα μπορεις και το κανεις…γιαυτο…..για πες εσυ φιλε μου που λες οτι ειναι παντου στο εξωτερικο ετσι…..δε μιλαω για ελληνες….ο ελληνας εργοδοτης ειναι μαλακας παντου….εγω μιλαω για συνθηκες εξω….πηγες καπου ? εχεις δει? εχεις δουλεψει? γιατι διαφωνω καθετα με την αλλη καραμελα που λεει οποιος ειναι δουλευταρας θα δουλεψει…..ναι οκ εχουμε πολλους τεμπεληδες στη χωρα….αλλα οχι και 8ωρο 20 ευρω ρε….οσο δουλευταρας και νασαι….καποια στιγμη λυγιζεις ,αρρωσταινεις,και πεφτεις μετα….τοχουν καταφερει αψογα αυτο σε αυτη τη χωρα να πεθανουν τον ελληνα…ανακοπες στα 30 και 40 δε ταχαμε ποτε αυτα…..η δυστυχια ειναι μεγαλη….και γιαυτο αναζητανε καποιοι τη τυχη τους στο εξωτερικο…γιατι πλεον εμεις γιναμε ρατσιστες με την ιδια μας τη χωρα
Φίλε έχεις κάνει 3 λάθη.
1ο λάθος, γιατί δεν έκανες καταγγελία στον εργοδότη στον εκεί επόπτη εργασίας?? να του κόψουν τον κώλο να μάθει να φέρετε.
2ο λάθος, γιατί δεν πήγες σε κάποιον να σου πεί τα δικαιώματα σου σαν εργαζόμενος?
3ο λάθος, να κράξεις τα μαγαζιά που δούλεψες να τα ονοματίσεις μπας και σωθεί κανένας χριστιάνος που σκοπέυει να πάει για μια καλύτερη ζωή, να μην πάει σε αυτούς ή αν πάει να πάει υποψιασμένος.
Pingback: Η δική μου ιστορία στη Γερμανία χωρις γερμανικά. Αλήθειες και ψέμματα - Σελίδα 24
Από πότε η Βαυαρία εχεί αποκτήσει νησί ?
Απο πότε οι αγεωγράφητοι κουτοπόνηροι,περνιούνται για εξυπνάκηδες;
oute kan sto kopo na pate sto google maps kai na psa3ete to meros, zwa, amesws na amfhsbithsete ton an8rwpo..
https://goo.gl/maps/YZr7jvPohTD2
kariolia…
Αγαπητε/αγαπητοί εδώ στην Ελλάδα όταν ψάχνατε για εργασία πόσα σας έδιναν? σας πλήρωναν ή όχι , σας έδιναν μισά ένσυμα, οι ώρες ήταν πολλές?Θα απαντήσω γιατί και εγώ είμαι στον ίδιο κλάδο με εσάς. Τα μεροκάματα στην Ελλάδα (για την κουζίνα) ξεκινάνε απο χαμηλά αλλά αναλόγως προσόντων πληρώνεσαι και τα ανάλογα, οι ώρες εργασίας είναι πραγματικά πολλές( αλήθεια δεν γνώριζατε πως ο μάγειρας/ υπάλληλος κουζίνας δουλεύει 10-12 ώρες την ημέρα?) αυτό σίγουρα σας το είπαν στην σχολή απο όπου φοιτήσατε, η ασφάλιση είναι γελοία (μισά ένσυμα), Όσον αφορά τους <> αυτοί αγαπητέ μου υπάρχουν παντού σε Ελλάδα και εξωτερικό και σε όλους τους τομείς εργασίας, αλήθεια πραγματικά πιστεύατε οτι πηγαίνοντας στο εξωτερικό θα υπάρχει κάποια διαφορετική αντιμετώπιση? θα σας έχουν ένα είδος <>???? Αγαπητέ μου ο Έλληνας που πάει για δουλειά στο εξωτερικό δεν πρόκειται να έχει καλύτερη μοίρα απο τους αλλοδαπούς που έχουμε ήδη στην Ελλάδα οι οποίοι δουλέυουν 12-14 ώρες την ημέρα και τους έχουν στην ίδια μοίρα με τους υπολοίπους…. Γιαυτό λοιπόν άδικα κλαίτε και ταξιδεύεται στα ξένα ψάχνωντας μια καλύτερη ζωή όποιος αξίζει και είναι δουλευταράς θα βρεί την δουλειά που του αξίζει …
Αμα σου ταζουν αυτα που σου ταζουν γιατι να μην πας?? που να ξερει ο καθενας οτι τον δουλευουν και οτι οι συμφωνιες των εργοδοτων ειναι λογια του αερα,ε??? εσυ μεγαλε γεννηθηκες με εμπειρια λοιπον και τα ξερεις αυτα πριν ακομα τα ζησεις…ποσο σπουδαιος εισαι λοιπον…
«Oποιος αξίζει και είναι δουλευταράς θα βρεί την δουλειά που του αξίζει …»
Tωρα για πες μου…απ’ τους δυο σας…ποιος πεταει στα συννεφα;!
Ξερεις ποσους ξερω εγω (τουλαχιστον σ’ αυτη την χωρα) οι οποιοι ειναι δουλευταραδες οι ανθρωποι, αλλα επειδη δεν εχουν «Μπαρμπα στην Κορωνη», τους τρωει η μαρμαγκα;! Ξυπνα φιλεεεεε! Ξυπνα! Αν ηταν μονο η σκληρη δουλεια, να εκανε την διαφορα σ’ αυτη την χωρα, τοτε δεν θα ειμασταν σ’ αυτο το χαλι σημερα!
κλασικος ελληνομαλακας.αν ενας σπουδασει γιατρος και ειναι δουλευταρας και βρει αυτο που του αξιζει,θα τον κατηγορεις οτι παιρνει φακελακια.
Γεια σας παρακαλώ πολύ δώστε τα στοιχεία των Επιχειρήσεων