ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΞΕΣΠΑ: ΧΡΩΣΤΑΩ 40.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ. ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ; ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ «ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ»…

«Η δουλειά είναι κάτω 60%, ειδικότερα από τότε που ξεκίνησαν τα capital controls…έχουμε «βουλιάξει». Τα πράγματα χειροτερεύουν μέρα με την μέρα. Οι υποχρεώσεις δεν «βγαίνουν» με τίποτα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς την «τρελή» φορολογία που μας έχει «πλακώσει». Μόνο η αυξημένη προκαταβολή φόρου που πρέπει να καταβάλλουμε φτάνει. Είναι ασφυκτικά τα πράγματα για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ψέματα. Είμαστε «τελειωμένοι». Έχουμε «τελειώσει». Με τους τζίρους αυτούς, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Θεωρώ πολύ πιθανό το σενάριο του λουκέτου στην επιχείρηση μου. Και πολύ φοβάμαι πως δεν θα είμαι ο μόνος. Έχω και μια γυναίκα η οποία εργάζεται σε μια επιχείρηση χωρίς να πληρώνεται. Παντρεμένος με 4 παιδιά. Στην επιχείρηση αυτή, στο συγκεκριμένο μέρος, είμαι 13 χρόνια. Δεν θυμάμαι ποτέ χειρότερη χρονιά από αυτή που ζούμε. Ούτε το 2010, τότε που μπήκαμε στο Μνημόνιο, δεν ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα. Είναι μακράν, επαναλαμβάνω, η χειρότερη χρονιά. Η σχέση μου με τον ΟΑΕΕ; Έχω να τον πληρώσω από το 2012. Πρέπει να έχουν μαζευτεί περίπου…40.000 ευρώ. Είναι αυτονόητο ότι τα χρήματα αυτά δεν μπορώ να τα δώσω. Δεν έχω να τα δώσω. Υπάρχει κανείς που να θέλει να χρωστάει; Όχι βέβαια! Αν όμως έχει δεν έχει το πορτοφόλι του, πως θα πληρώσει τις οφειλές του; Όσον αφορά το ύψος των εισφορών, το θεωρώ απλά…απερίγραπτο. Αν τα χρήματα αυτά τα έδινες για ιδιωτική ασφάλιση, θα σου έκαναν «τεμενάδες». Θα σου πονούσε το πόδι και θα σου άλλαζαν…το σώμα ολόκληρο. Και να πεις ότι ο ΟΑΕΕ προσφέρει και τίποτα υπηρεσίες της προκοπής; Μου χρεώνει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την οποία όμως δεν μου παρέχει, καθότι ανασφάλιστος. Προστίθενται τα ποσά αυτά διαρκώς στις ληξιπρόθεσμες οφειλές μου. Μεγαλύτερη μαλακία από αυτήν δεν υπάρχει. Μόνο στην Ελλάδα, γίνονται αυτά. Από την άλλη βέβαια, δεν μπορεί να συμβεί κάτι δραστικό για να αλλάξει η κατάσταση, να αισθανθούμε ξανά αισιοδοξία. Δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις εκτελούν δουλικά τις εντολές των ξένων. Και η αβάσταχτη φορολόγηση από έξω μας έρχεται. Κατευθυνόμενα είναι όλα» υποστηρίζει στο bangladeshnews.gr με παράπονο ο Γιάννης Συμεωνίδης, ελεύθερος επαγγελματίας, ιδιοκτήτης καταστήματος με είδη σπιτιού.

Γιάννης Συμεωνίδης, ελεύθερος επαγγελματίας, ιδιοκτήτης καταστήματος με είδη σπιτιού. Παντρεμένος με 4 παιδιά: «Αν νομίζουν κάποιοι πως η ανάπτυξη θα έρθει με αυτήν την φορολογία, τα capital controls και τους καταναλωτές τρομοκρατημένους, κάνουν τεράστιο λάθος. Έτσι απλά θα μεγαλώσει η ύφεση και θα πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα. Αυτό δυστυχώς είναι το μέλλον για όσους ελεύθερους επαγγελματίες δεν έχουν ακόμη κλείσει. Δεν είναι δυνατόν να βγάζεις 3 και να σου ζητούν να πληρώσεις τα 5…σε φόρους. Μαζί μας όμως θα «βουλιάξουν» και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε εμάς. Ακόμη μεγαλύτερη ανεργία δηλαδή…».
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΑΣ «ΓΟΝΑΤΙΣΕ». ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΟΝΟ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ…

«H αριστερή κυβέρνηση «ρήμαξε» τους ελεύθερους επαγγελματίες. Πότε τα πήγαν καλά άλλωστε οι αριστεροί με τον ιδιωτικό τομέα; Δεν βλέπεις τα βάρη που του έχουν «φορτώσει»; Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν λεφτά για να πληρώνουν τους κομματικούς τους στρατούς, τους δημόσιους υπαλλήλους και τις συντάξεις. Αυτό που με εξοργίζει όμως πραγματικά, και μαζί με εμένα, και άλλους συναδέλφους ελεύθερους επαγγελματίες, είναι το γεγονός πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φροντίζουν καλύτερα τους υπαλλήλους τους, απ’ότι μια μεγάλη και απρόσωπη επιχείρηση. Σε εμάς, επειδή αναπτύσσονται σχέσεις δυνατές με τους υπαλλήλους μας, είμαστε φίλοι καλοί, τόσα χρόνια δίπλα ο ένας στον άλλο, δεν θα ακούσεις για 300 και 400 ευρώ μηνιάτικο, ούτε τους κολλάμε μισά ένσημα, ούτε δίνουμε 2 ευρώ και 2,60 την ώρα για όσους εργάζονται με μερική απασχόληση. Δεν είμαστε οι μεγάλες επιχειρήσεις όπου το αφεντικό δεν γνωρίζει και δεν νοιάζεται για τους υπαλλήλους του. Και όπου υπήρξαν απολύσεις, ήταν η έσχατη λύση. Δεν μπορούσε να τους κρατήσει άλλο ο επιχειρηματίας. Επομένως, αν κλείσουν και άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουμε φαινόμενα κανιβαλισμού. Όχι πως δεν έχουμε ήδη. Αυτές θα είναι δυστυχώς οι συνέπειες αν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και το προσωπικό τους μείνει στους δρόμους. Ας τα σκεφτούν αυτά επιτέλους όσοι παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον της χώρας…».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

One thought on “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΞΕΣΠΑ: ΧΡΩΣΤΑΩ 40.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ. ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ; ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ «ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ»…

  • 20 Ιουλίου 2016 at 21:04
    Permalink

    Για να χρωστά 40.000 ευρώ σημαίνει ότι δεν πληρώνει εδω και μια εξαετία τουλάχιστον.
    Τι αριστερά και άσχετα σχόλια παραπληροφόρησης και προπαγάνδας μας λέτε.
    Ο άνθρωπός έχει πρόβλημα από Καραμανλή και Παπανδρέου όπως όλοι άλλωστε.
    Και δεν τον σκέφτηκαν ούτε οι επόμενοι Σαμαροβενιζέλοι.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *