ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ: «Ο ΟΑΕΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΣΕ»

«Έχω 2 πτυχία πανεπιστημίου (Οικονομικά και Φυσικοθεραπεία), 1 από ΤΕΕ (Μηχανικός) και 1 απο ΕΠΑΛ (Ιατρικά Εργαστήρια), όλα σε διαφορετικούς τομείς.

Γνωρίζω άπταιστα 2 ξένες γλώσσες.

Είμαι ομόρρυθμος εταίρος σε ένα συνεργείο με 3 υπαλλήλους. Πληρωμένους κάθε μήνα. Με μισθούς διπλάσιους και τριπλάσιους από τον μέσο όρο που απολαμβάνω.

Τα χρήματα δεν φτάνουν για να ζήσω, πόσο μάλλον να κάνω οικογένεια.

Η επιλογή μου πλέον στο έτερο ήμισυ θα συμπεριλάβει…και το εκκαθαριστικό του.

Πήγα στην εφορία για να ανοίξω ατομική, παράλληλα με την ΟΕ, για να μπορέσω να δουλέψω νόμιμα τα απογεύματα μου με το δεύτερο πτυχίο πανεπιστημίου που έχω.

Μου είπαν… «κανένα πρόβλημα» αρκεί να πάρω από τον ΟΑΕΕ μία βεβαίωση για παράλληλη έναρξη και ξεκινάω. Για την εφορία δεν χρειαζόμουν τίποτα παραπάνω. Πήγα λοιπόν στον ΟΑΕΕ να ζητήσω την βεβαίωση για παράλληλη έναρξη. Το ταμείο μου συνολικά τότε, ήταν γύρω στα 600 ευρώ. Αυτά που χρωστούσα στον ΟΑΕΕ ανέρχονταν στις 4000 ευρώ. Μου ζήτησαν λοιπόν να πληρώσω το δίμηνο που μας έρχεται, δηλαδή 600 ευρώ και την πρώτη δόση από τις 12 δόσεις των 4000 ευρώ. Τουτέστιν 333 ευρώ + 600 = 933 ευρώ. Τους εξήγησα ότι ένας από τους λόγους που θέλω να κάνω δεύτερη δουλειά και είναι ο σημαντικότερος, είναι να καταφέρω να ορθοποδήσω, και να μπορώ έτσι να πληρώνω και τον ΟΑΕΕ. Το βλέμμα τους…συγκαταβατικό. Η διαδικασία όμως είναι «απόλυτη» για όλους. Λίγα χρόνια μετά και ακόμα δεν έχω πληρώσει. Έφτασα πλέον στις…15000 ευρώ χρέος στον ΟΑΕΕ και τις τελευταίες 5 μέρες είμαι με 1,5 ευρώ στην τσέπη.

Περιμένω και εγώ σαν ρομαντικός τις καλύτερες μέρες…».

Παραθέσαμε αυτολεξεί την μαρτυρία του κ. Γιώργου, που εστάλη στο e-mail του bangladeshnews.gr

One thought on “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ: «Ο ΟΑΕΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΣΕ»

  • 13 Ιουνίου 2016 at 17:56
    Permalink

    Όλοι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το εγκληματικό ΤΕΒΕ ΑΠΟ ΤΟ 1967 διοικεί μέχρι σήμερα με καταστροφικά αποτελέσματα. Το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανάπτυξης, η ένταξη όλων των καταστημάτων, σε όλη την επικράτεια, στον ΟΑΕΕ. Η ΕΦΕΎΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟΎ είναι κλοπή του ελαχίστου εισοδήματος, προς επιβίωση, 700.000 επαγγελματιών. Τώρα ετοιμάστε 400.000 λουκέτα. Το ΤΕΒΕ ή ΟΑΕΕ έρχεται σε όλα τα χωριουδάκια και ζητάει τετραπλάσιες εισφορές.
    Διαγραφή τώρα σε όλα τα ταμεία αυτασφάλισης – και 80 € το μήνα, ΟΓΑ & ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ ΕΤΑΑ, όσο στην Ε.Ε, θα έχουμε πολλαπλάσια ισοδύναμα, από νέες επιχειρήσεις, θέσεις εργασίας και κύκλο εργασιών. Τα ταμεία αυτά είναι αυτασφάλισης και δεν είναι στο σύνταγμα, η αυτασφάλιση. Αυθαίρετα νομοθετούν, χωρίς λογικά κριτήρια. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εθνική σύνταξη, με 80 € το μήνα υποχρεωτική εισφορά.https://www.youtube.com/watch?v=4-ShknczeZQ

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *