«ΕΚΛΕΙΣΑΝ» ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

«Κλείνουν» τα σύνορα τους για ακόμη μια φορά οι Σκοπιανοί στους πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη και οι οποίοι προέρχονται από Ιράκ, Συρία και Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο χώρος όπου συγκεντρώνονται τα λεωφορεία που μεταφέρουν πρόσφυγες παραμένει «ανενεργός» με συνέπεια 7 οχήματα με 350 πρόσφυγες να περιμένουν το «πράσινο σήμα» για να ξεκινήσουν.

Οπως ανέφεραν από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, οι Αρχές της χώρας δεν επιτρέπουν τη διέλευση λόγω συμφόρησης στην διεθνή σιδηροδρομική γραμμή της Σλοβενίας, η οποία προκλήθηκε από βλάβη τρένου.

Από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ πρόσθεσαν ότι οι Αρχές της Σλοβενίας ενημέρωσαν για το πρόβλημα και ζήτησαν από τα Σκόπια να διακόψουν τη διέλευση προσφύγων μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος.

Από την Ελληνική Αστυνομία έγινε γνωστό ότι η διέλευση σταμάτησε από τις 7 το βράδυ της Τρίτης με αποτέλεσμα 4 λεωφορεία με πρόσφυγες να αναγκάζονται να περιμένουν επί ώρες σε βενζινάδικο, 20 χιλιόμετρα μακριά.

Ο Αντώνης Ρήγας, από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, κατήγγειλε στο ΑΠΕ ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις οργανώσεων και εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι ελληνικές αρχές αρνούνται να επαναλειτουργήσουν τον καταυλισμό δίπλα στην ουδέτερη ζώνη.

«Ετσι, οι πρόσφυγες περιμένουν επί ώρες, μέσα στο κρύο, στο βενζινάδικο, αντί να βρουν καταφύγιο στις θερμαινόμενες σκηνές που έχουμε στήσει» δήλωσε.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *