ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ «ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ» ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Υπό κατάληψη βρίσκεται το κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο της Αθήνας από τη Δευτέρα.

Αγνωστοι εισέβαλλαν στο χώρο, τον κατέλαβαν προκειμένου να μεταφέρουν 70-75 μετανάστες. Το περιστατικό κατήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής του ΕΜΠ Γιώργος Γκαζέτας. Οπως υποστήριξε οι καταληψίες δεν είναι φοιτητές και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη σχολή και το Πανεπιστήμιο. Ωστόσο από τη Δευτέρα που κατέλαβαν το χώρο εκδίωξαν τους φοιτητές υπό την απειλή βίας. Πλέον τα μαθήματα της σχολής πραγματοποιούνται σε άλλο κτίριο στου Ζωγράφου.
Οι καταληψίες εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως κατέλαβαν το χώρο για να μεταφέρουν μετανάστες από την πλατεία Βικτωρίας.

Η ανακοίνωση της κατάληψης έχει ως εξής:
«Το απόγευμα της Δευτέρας 29/02/2016, μετά από πρωτοβουλία της κατάληψης Θεμιστοκλέους 58 και σε συνεργασία με αλληλέγγυες/ους, καταλάβαμε το κτήριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό οικογένειες μεταναστών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στοιβαγμένες στην πλατεία Βικτωρίας.


Καλούμε ομάδες, συλλογικότητες και άτομα να στηρίξουν έμπρακτα την κατάληψη ώστε να την μετατρέψουμε σε κέντρο αγώνα ενάντια στα κράτη και στα σύνορά τους.
Άμεση δράση ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο!
Nar Tawra Al Horiya | Φωτιά Εξέγερση Λευτεριά!
Ανοιχτή συνέλευση την Τρίτη, 1 Μάρτη 2016, στις 18:00
μες στο κτήριο Γκίνη, Πολυτεχνείο (είσοδος από οδό Στουρνάρη, Εξάρχεια)».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *