ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΕΑ

«Για 70 χρόνια, ο κόσμος καλωσόριζε την IKEA στο σπίτι του. Τώρα, ήρθε η σειρά μας να σας καλωσορίσουμε στο δικό μας». Έτσι, απλά ο σουηδικός κολοσσός επίπλωσης και οικιακού εξοπλισμού ανακοινώνει τα εγκαίνια μουσείου αφιερωμένου σε αυτόν, στα τέλη του μήνα.

Το μουσείο φιλοξενείται στο πρώτο κατάστημα της IKEA, στην σουηδική πόλη Aelmhult (το κατάστημα άνοιξε το 1958 και έκλεισε το 2012, όταν άνοιξε δεύτερο κατάστημα στην πόλη). Σχεδιάστηκε από τα αρχιτεκτονικά γραφεία Wilkinson Eyre Architects και Uulas Arkitekter και θα στεγάσει μία μόνιμη έκθεση περισσότερων από 20.000 επιτευγμάτων της εταιρείας.

Ο χώρος της μόνιμης έκθεσης πλαισιώνεται από χώρο περιοδικής έκθεσης, εστιατόριο, κατάστημα και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.
Ειδικοί χώροι έκθεσης για εμβληματικά προϊόντα, όπως η βιβλιοθήκη Billy και ο καναπές Klippan – τα δύο προϊόντα της IKEA με τις μεγαλύτερες πωλήσεις – έχουν προβλεφθεί. Παράλληλα, σε σειρά δωματίων για συγκεκριμένες περιόδους θα εκτίθενται έπιπλα και αξεσουάρ της εταιρείας ανά συγκεκριμένη δεκαετία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *