ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:…ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Μόνο παραπονεμένοι δεν πρέπει να αισθάνονται οι αγρότες, καθώς οι κινητοποιήσεις τους κάθε άλλο παρά…μοναχικές ήταν. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και οι έμποροι της Θεσσαλονίκης αφού πολλά μαγαζιά σήμερα παρέμειναν κλειστά, όχι μόνο ως ένδειξη συμπαράστασης στις ομάδες που πλήττονται από τα μέτρα αλλά και ως κραυγαλέα…ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κυβερνητικά σχέδια περί φορολογίας και ασφαλιστικού. Οι επιχειρηματίες από την πλευρά τους ζητούν σταθεροποίηση της κατάστασης έτσι ώστε να ξεκινήσει επιτέλους το «μαρσάρισμα» της οικονομίας, αν και φαίνεται να γνωρίζουν καλά ότι οι πιθανότητες αποφυγής του «πικρού ποτηριού» των νέων υφεσιακών μέτρων κυμαίνονται από εξαιρετικά δύσκολες…έως αδύνατες.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΟΣΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ

«Το έκλεισα το μαγαζί μου για να διαμαρτυρηθώ για την κατάσταση που βιώνουμε. Μας διέλυσαν. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Μετά από 41 χρόνια δουλειάς έχω διαλυθεί. Πως θα ζήσουμε έτσι; Τα χρήματα που βγάζουμε δεν φτάνουν για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας.»

20160204_134125
Σόνια Λαζαρίδου, ιδιοκτήτρια καταστήματος ένδυσης: «Δεν υπάρχει καμία προοπτική ανάπτυξης στην Ελλάδα»

«Αισθάνομαι εξοργισμένη με όσους άνοιξαν τα μαγαζιά τους σήμερα. Θέλω να πάω και να τους δείρω, γιατί ενώ έχουμε όλοι προβλήματα, αυτοί οι επιχειρηματίες κοιτάνε μόνο την πάρτη τους και αφήνουν τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι, αν υπάρχει μια πιθανότητα έστω, αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν είμαστε ενωμένοι. Σήμερα πάντως έχω την αίσθηση ότι η απεργία των εμπόρων ήταν σε γενικές γραμμές επιτυχημένη. Πολλά μαγαζιά δεν άνοιξαν» συμπληρώνει με ένα αίσθημα περηφάνειας η κα. Λαζαρίδου.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ

«Οι κινητοποιήσεις δείχνουν το πραγματικό μέγεθος της αγανάκτησης του κόσμου. Δεν ξέρει τι να κάνει, δεν ξέρει τι να πιστέψει. Θεωρεί ως ύστατο μέτρο για να αντιμετωπίσει αυτό που τον χτύπησε τις απεργίες και το κλείσιμο των καταστημάτων. Δυστυχώς, χωρίς εναλλακτική λύση, όσο και αν πονάει η οικονομία, λύση δεν υπάρχει.»

20160204_113255
Ο Κώστας Χατζαρίδης, Γ.Γ Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης…»κυνηγά» τις κινητοποιήσεις.

«Έχουν μετατρέψει το ασφαλιστικό…σε φορολογικό. Εξαλείφουν δηλαδή την ανταποδοτικότητα του συστήματος, δημιουργώντας παράλληλα τεμπέληδες και ανθεκτικά πλαίσια μαύρης εργασίας. Μετά τα 25 χρόνια, γιατί να συνεχίσει κάποιος να δουλεύει και να πληρώνει εισφορές, όταν ουσιαστικά δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στο ασφαλιστικό του;» δηλώνει απογοητευμένος στο bangladeshnews.gr ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Κώστας Χατζαρίδης.

ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

«Κρατάω κλειστό το μαγαζί μου σήμερα για το μέλλον των παιδιών μου. Τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία μου, την ζωή μου όλη. Επικρατεί φοβερή ανασφάλεια, η αστάθεια της οικονομίας είναι άνευ προηγουμένου. Θέλω να μάθω που πηγαίνουμε, να ξέρουμε επιτέλους τι μας ξημερώνει αύριο. Η αγορά έτσι και αλλιώς τι θέλει; Σταθερότητα, ομαλότητα. Χωρίς πρόγραμμα δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε».

20160204_111230
Ευαγγελία Μοσχοπούλου, ιδιοκτήτρια καταστήματος υπόδησης: «Η αστάθεια που επικρατεί παραλύει την αγορά»

«Σκέφτομαι σοβαρά να μάθω στα παιδιά μου σουηδικά και να τα στείλω στη Σουηδία. Εκεί τουλάχιστον τους περιμένει μια καλύτερη ζωή. Θέλω να σταματήσω να αισθάνομαι ότι μας κοροϊδεύουν. Να πάψουν οι πολιτικοί να κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους, κανείς έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του» τονίζει προβληματισμένη η κα. Μοσχοπούλου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *