ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΤΑΜΕΙΑ…ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ!

«To βλέπετε και εσείς…ως θέαμα δεν είναι και ότι καλύτερο. Ιδίως για εμένα που διατηρώ εμπορικό κατάστημα. Και εγώ πάντως σε λίγο καιρό φεύγω, «εγκαταλείπω» το…Εμπορικό Κέντρο Πανοράματος. Η κατάσταση είναι τραγική. Έχουν κόψει το ρεύμα των κοινοχρήστων χώρων, η καθαρίστρια πλέον δεν έρχεται, και σαν να μην έφτανε αυτό, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα στόρια της κεντρικής εισόδου του εμπορικού…κλείνουν, δίνοντας την εντύπωση στους περαστικούς πως ο χώρος είναι όντως κλειστός. Φεύγω γιατί δεν μπορώ να αντέξω άλλο να ζω και να εργάζομαι εδώ μέσα. Κόσμος δεν μπαίνει…ούτε για μια απλή βόλτα. Για ποιο λόγο άλλωστε να μπουν; Ο χώρος είναι παραμελημένος και βρώμικος. Μερίδιο ευθύνης φέρουν φυσικά και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων οι οποίοι απλά…δεν ασχολούνται. Με ενοχλεί η αδιαφορία τους. Πρέπει να ενδιαφερθούν περισσότερο μπας και το εμπορικό «ζωντανέψει» ξανά. Ευτυχώς τα ενοίκια είναι χαμηλά και η ενοικίαση εφικτή, αλλά η συνολική εικόνα είναι αποθαρρυντική. Ποιος να έρθει εδώ και γιατί να επενδύσει τα λεφτά του; Μπορεί να περάσει μια εβδομάδα και να μπουν όλα και όλα…2 άτομα. Έτσι όμως, καμιά επιχείρηση δεν μπορεί να κρατηθεί, ούτε βεβαίως ο επιχειρηματίας» υποστηρίζει στο bangladeshnews.gr, η Μαρίνα Βασιλειάδου, ιδιοκτήτρια καταστήματος με χειροποίητα κοσμήματα στο Εμπορικό Κέντρο Πανοράματος.

TA…AΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

20160622_105737

20160622_105825(0)

20160622_110135

Οι αριθμοί μαρτυρούν την αδυσώπητη αλήθεια: Από τα 50 και βάλε καταστήματα που στεγάζονται στο Εμπορικό Κέντρο Πανοράματος, μια «χούφτα» εξ’αυτών παραμένουν ανοιχτά, προσπαθώντας να επιβιώσουν σε ένα χώρο όπου η βρωμιά και η εγκατάλειψη είναι εμφανής σε κάθε σημείο. Ακόμη και το… πάλαι ποτέ «παντοδύναμο» Πανόραμα βλέπει το επιχειρείν να φυλλορροεί, «θύμα» και αυτό των διαβρωτικών συνεπειών της κρίσης. Όσοι έχουν απομείνει, «εκμεταλλεύονται» απλά το φθηνό ενοίκιο. Η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών καταστημάτων έχει κλείσει. Το μέλλον του εμπορικού κέντρου παραμένει άγνωστο, ενώ κρυφός πόθος και επιθυμία των περισσότερων ιδιοκτητών είναι ο ερχομός ενός «εύρωστου» επιχειρηματία που θα αναλάβει το σύνολο του κέντρου και θα το αναβαθμίσει. Γιατί αν παραμείνει ως έχει…σε λίγο θα καταρρεύσει. «Κακή» και η εικόνα του Εμπορικού Κέντρου Ωραιοκάστρου. «Ενοικιάζεται», «πωλείται». Αυτά έχουν αφισοκολλημένα τα πιο πολλά καταστήματα στις βιτρίνες τους, με τους υφιστάμενους επιχειρηματίες…να φυσούν και να ξεφυσούν, περιμένοντας μάταια να κάνει την εμφάνιση του κάποιος πελάτης που θα αφήσει ένα μέρος από το πενιχρό εισόδημα του στο ταμείο  των μαγαζιών. Πανόραμα και Ωραιόκαστρο. Και οι δύο πλούσιες περιοχές στο παρελθόν, «νεόπτωχες» στο παρόν…με άγνωστη κατάληξη στο μέλλον. Η παρακμή των εμπορικών τους κέντρων καταδεικνύει καλύτερα από κάθε τι άλλο, ότι η κρίση δεν κάνει γεωγραφικές και οικονομικές διακρίσεις. Χτυπά τους πάντες. Ανεξαιρέτως. Και το κάνει με ιδιαίτερη βία και αποτελεσματικότητα…

«ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ» ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ…

ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ…

«Σε όλη την Ελλάδα τα ίδια «χάλια» δεν ισχύουν; Αν μου βρεις μια περιοχή, πέρα από τις αμιγώς τουριστικές, όπου τα πράγματα πηγαίνουν καλά, πηγαίνω και εγώ με την «μία». Έχω φύγει χωρίς δεύτερη σκέψη. Κάποτε πλήρωνα τριπλάσιο ενοίκιο και «έβγαινα» μια χαρά. Τώρα δεν μπορώ να το μαζέψω με τίποτα, παρά το γεγονός ότι μειώθηκε. Έχω απλήρωτο τον ΟΑΕΕ εδώ και 4 χρόνια. Άλλος παραλογισμός αυτός. Μας χρεώνουν κάτι που δεν μας παρέχουν. Πως να τακτοποιήσω τα χρέη που έχω προς το ταμείο μου όταν δεν μπορώ να «κουμαντάρω» τους υπόλοιπους λογαριασμούς; Το έχω το μαγαζί αυτό εδώ και 15 χρόνια. Διαθέτω έναν «κύκλο»πελατών, αλλά και οι άνθρωποι αυτοί, δεν μπορούν να είναι διαρκώς…παρόντες στο μαγαζί μου και να το στηρίζουν. Έχουν τις δικές τους υποχρεώσεις, τα δικά τους «ζόρια». Όπως είναι αυτοί, είμαστε και εμείς. Η κίνηση του κόσμου έχει μειωθεί τουλάχιστον 70%. Τι άλλο να κάνω; Μειώσαμε το προσωπικό, μειώσαμε το ενοίκιο. Δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο δυστυχώς για τον ΟΑΕΕ και το ρεύμα. Το air-condition πια δεν το χρησιμοποιούμε για να εξοικονομήσουμε ρεύμα. Αν μπει κάποιος πελάτης μέσα στο μαγαζί θα το ανοίξουμε, δεν θα τον αφήσουμε να σκάσει. Αλλιώς…παραμένει κλειστό. Η κατάσταση έχει γίνει ασφυκτική. Αν μας αναγκάσουν να βάλουμε και τις νέες ταμειακές μηχανές… «καήκαμε». Θα δουλεύουμε για τις τράπεζες! Με τόσο μικρούς τζίρους θα πρέπει να δίνουμε δηλαδή χρήματα και στους τραπεζίτες; Μπορούμε μήπως να ανεβάσουμε τις τιμές για να ανταπεξέλθουμε; Όχι βέβαια. Επομένως, ως ελεύθεροι επαγγελματίες, βρισκόμαστε σε ένα οικονομικό και ασφαλιστικό «αδιέξοδο». Είμαι πολύ πικραμένος. Ποια πιστεύω εγώ πως είναι η μόνη λύση; Να χρεοκοπήσουμε και να ξεκινήσουμε από την αρχή. Να τα «βγάλουμε» όλα από πάνω μας και να το «πιάσουμε από το μηδέν». Εναλλακτική δεν υπάρχει» δηλώνει στο bangladeshnews.gr, o Σάββας Κανάκης, ιδιοκτήτης καφετέριας στο Εμπορικό Κέντρο Ωραιοκάστρου.

Σάββας Κανάκης, ιδιοκτήτης καφετέριας στο Εμπορικό Κέντρρο Ωραιοκάστρου: Μας έχουν «πνίξει» τα χρέη. Με τους καταναλωτές «εξαφανισμένους» πως μπορεί να επιβιώσει μια επιχείρηση; Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αρχίσουμε ξανά από την αρχή. Τα μαγαζιά δεν αντέχουν άλλο. Όσα παραμένουν με το….ζόρι ανοιχτά, δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να πληρώνουν ακατάπαυστα λογαριασμούς. Έτσι όμως, δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο στον οποίο έχουμε «παγιδευτεί», ούτε βεβαίως θα δούμε ποτέ και ανάπτυξη…».
«ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ» ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *