ΔΩΡΕΑ 750.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ

Πέντε δημόσια νοσοκομεία θα λάβουν δωρεά συνολικού ύψους 750.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών τους σε ιατρικά αναλώσιμα για τρεις μήνες, μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η δωρεά αποτελεί μέρος του νέου κύκλου δωρεών του ιδρύματος, συνολικού ύψους 2,24 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες επικεντρώνονται στους τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας στην Ελλάδα.

Ο νέος κύκλων των δωρεών αποτελεί μέρος της Δεύτερης Πρωτοβουλίας του Ιδρύματος ενάντια στην κρίση, η οποία έχει ως στόχο να συμβάλει στην ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από τις δυσμενείς συνέπειες της κρίσης στη χώρα μας.

Επιπλέον, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενέκρινε νέα δωρεά στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας για τη μερική υποστήριξη της λειτουργίας των κέντρων του οργανισμού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά και για τη δημιουργία δύο νέων κέντρων σε Περιστέρι και Ιωάννινα.

Επίσης, δωρεά στο Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας «Φιλική Φωλιά» για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του οργανισμού και για προμήθειες τροφίμων. Το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας «Φιλική Φωλιά» στηρίζει παιδιά και εφήβους από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, μονογονεϊκές οικογένειες και οικογένειες με κοινωνικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα μακροχρόνιας ανεργίας που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου.

Και τέλος, δωρεά για τη νέα οργάνωση «Το Μεγάλο μας Σπίτι», η οποία έχει ως στόχο να δημιουργήσει το πρώτο κέντρο γονέων και παιδιών ηλικίας έως 3 ετών στη χώρα μας που θα προωθεί την παιδική κοινωνικοποίηση και τη μητρότητα, παρέχοντας τις υπηρεσίες του εντελώς δωρεάν.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σχολιάζει ότι «οι κρίσιμοι τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα στην Ελλάδα της κρίσης. Οι νέες μας δωρεές αποσκοπούν στη δημιουργία προγραμμάτων που θα συνδράμουν ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και των μελλοντικών προοπτικών των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη».

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *