ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:…ΜΠΑΧΑΛΟ

Κάτι…εξακολουθεί  να μην πάει καλά με το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Τα προβλήματα στο εσωτερικό του κτιρίου παραμένουν, αν και σε μικρότερο βαθμό συγκριτικά με το παρελθόν, προκαλώντας ουκ ολίγες δυσλειτουργίες στο διοικητικό προσωπικό των τμημάτων, σε δικηγόρους, αλλά και απλούς πολίτες. Ειδικότερα, στο αρχείο του Μεγάρου η συνολική εικόνα είναι αποθαρρυντική. Ο χώρος μοιάζει περισσότερο…με ένα τεράστιο κάλαθο αχρήστων, εντός του οποίου «κυριαρχεί» ένα πρωτόγνωρο «χαρτομάνι» με απελπισμένους υπαλλήλους και απογοητευμένους δικηγόρους να προσπαθούν…να προσανατολιστούν για να κάνουν την δουλειά τους. Φαίνεται σαν το «θαύμα» της τεχνολογίας να πέρασε…και δεν άγγιξε. Φθορά, βρωμιά και ακαταστασία επικρατούν σχεδόν παντού. Όσοι πιστεύουν πάντως ότι η γραφειοκρατική ελληνική δικαιοσύνη κινείται με «ρυθμούς χελώνας» σε θέματα διεκπεραίωσης μπορεί απλά να ρίξει μια ματιά στις εικόνες που κατέγραψε αποκλειστικά το bangladeshnews.gr για να διαπιστώσει ότι η…κακή εξωτερική παρουσία επιβεβαιώνει σχεδόν πάντα την εξίσου…κακή εσωτερική λειτουργία…

20160203_124234
Ντροπιαστικό σκουπιδαριό στην είσοδο του Αρχείου

 

20160203_124559
Το…θαύμα της μηχανογράφησης

 

20160203_124452
Νέα, σύγχρονα ράφια…πατώματος

«Το κρίνω απαράδεκτο όλο αυτό το «μπούκωμα» που υπάρχει. Δυσκολεύει υπέρμετρα το έργο μας. Πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα άμεσα από τους υπαλλήλους και τις καθαρίστριες. Γίνεται φανερός ο κακός τρόπος διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου. Να σας υπενθυμίσω ότι ο σκοπός του Αρχείου των Δικαστηρίων είναι η παροχή υπηρεσιών στους ενδιαφερόμενους και όχι η λειτουργία του ως αποθηκευτικού χώρου» δηλώνει οργισμένος στο bangladeshnews.gr o δικηγόρος Σωκράτης Γοριδάρης.

20160203_123947
Η…εξέλιξη στις μεταφορές δικογραφιών

 

20160203_124131
Καμία γωνιά…δεν παραμένει ανεκμετάλλευτη

 

20160203_124048
Για ανακύκλωση…ούτε λόγος

«Από το 2011 και μετά έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις στο Δικαστικό Μέγαρο. Κυρίως, στη θέρμανση των αιθουσών και στη καθαριότητα. Σε γενικές γραμμές όμως η εικόνα που παρουσιάζει το εσωτερικό του κτιρίου μόνο καλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Δείτε π.χ πόσα διάσπαρτα και άχρηστα αντικείμενα υπάρχουν στους χώρους του μεγάρου. Έπιπλα σπασμένα, καρέκλες χωρίς πλάτες και παρατημένες, φθαρμένοι τοίχοι. Αρκεί να σας πω ότι η Ασφάλεια επανειλημμένως έχει τονίσει πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση αυτή καθώς τα αντικείμενα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν  ως χώροι τοποθέτησης εκρηκτικών υλών. Ακόμη όμως παραμένουν» τονίζει στο bangladeshnews.gr o δικηγόρος και πρώην Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μανώλης Λαμψίδης.

 

20160203_122609
Άνευ σχολίων

 

20160203_122152
Παρατημένο έπιπλο στον 1ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου: Ιδανική κρυψώνα για…

 

20160203_123402
Server σε κοινή θεά, προσβάσιμος σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν πρέπει…

«Πρόκειται για μια αηδία, για ένα αίσχος. Ειδικότερα τον χειμώνα, στο κέντρο του Δικαστικού Μεγάρου από παντού στάζει, είμαστε με τις ομπρέλες. Το μόνο που μπήκαν στο κόπο να «καλλωπίσουν» είναι τους χώρους του Δικηγορικού Συλλόγου. Να φανταστείτε ότι στο αρχείο επειδή η έλλειψη χώρου έχει φτάσει σε σημείο «ασφυξίας» καλούν τους δικηγόρους ανά τακτά χρονικά διαστήματα να παραλαμβάνουν φακέλους με υποθέσεις που τους αφορούν γιατί μετά από λίγο…τους καταστρέφουν για να «ανοίξουν» χώρο, ο οποίος όμως σε λίγο καιρό θα ξαναγεμίσει με αρχεία. Είναι ένας «φαύλος κύκλος, μια αδιέξοδη κατάσταση», όπως επισημαίνει στο bangladeshnews.gr η δικηγόρος Μαρία Κριτζιώτη.

20160203_124653
Η υγιεινή…πάνω από όλα

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *