ΔΑΦΝΙ: ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Σε κίνδυνο υποστηρίζουν ότι βρίσκονται ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς έληξε προσφάτως η σύμβαση φύλαξης ενός εκ των ακαταλόγιστων ασθενών που νοσηλεύονται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί». Οι νοσηλευτές με επιστολή τους προς τον διοικητή του ψυχιατρείου και τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης προειδοποιούν για επικίνδυνη κατάσταση που δεν αποκλείεται να οδηγήσει και στην απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ του Νομού Αττικής (ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ), στο ΨΝΑ «Δαφνί» νοσηλεύονται 90 περίπου «επικίνδυνοι» ασθενείς που έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής και άλλες βαρύτατες πράξεις. Πρόσφατα δεν ανανεώθηκε για οικονομικούς λόγους η σύμβαση με την εταιρία φύλαξης ενός εκ των ασθενών αυτών. Η επικινδυνότητα του ασθενούς αυτού έγινε αντιληπτή από τη διοίκηση του νοσοκομείου μετά τη θανατηφόρα πυρκαγιά της 5ης Σεπτεμβρίου 2015, οπότε και αποφασίστηκε η φύλαξη του από ειδικό προσωπικό.

Οι νοσηλευτές σε αλλεπάλληλες επαφές με τα συναρμόδια Υπουργεία και την ΥΠΕ έχουν ζητήσει την διαμόρφωση ειδικών θαλάμων νοσηλείας για τους συγκεκριμένους νοσηλευομένους καθώς και λήψη όλων των πρόσθετων προστατευτικών μέτρων ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των υπολοίπων ασθενών και του προσωπικού του νοσοκομείου.

«Βρισκόμαστε ενώπιον του παράδοξου και οξύμωρου φαινομένου ασθενείς-κρατούμενοι που έχουν κριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο ως επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια, έχοντας διαπράξει αξιόποινες πράξεις, και δη ανθρωποκτονίες, να θεωρούνται ‘ακίνδυνοι’ για εργαζομένους, ασθενείς και συνοδούς» αναφέρει η ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ σε ανακοίνωσή της.

Οι νοσηλευτές ζητούν την άμεση διευθέτηση της φύλαξης των ασθενών αυτών ώστε να μην βρεθεί η ελληνική κοινωνία ενώπιον δυσάρεστων εξελίξεων, με ενδεχόμενη απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *