ΜΠΑΣΚΕΤ: ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ «ΦΑΒΟΡΙ» ΦΑΡΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΕΜΠΕΙΡΟ» ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν στο μπάσκετ κρίνεται απόψε, με τον Παναθηναϊκό να είναι έτοιμος να προσθέσει τον 17ο τίτλο στην τροπαιοθήκη του και πέμπτο συνεχή.

Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν στο ΟΑΚΑ τον εκπληκτικό Φάρο Κερατσινίου στις 17:30 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, σε παιχνίδι με απόλυτο φαβορί.

Η πειραϊκή ομάδα, σύλλογος της Α2, έκανε «πράγματα και θαύματα» στην πορεία της ως τον τελικό, αποκλείοντας πέντε ομάδες της Α1 (!) για να φτάσει ως το τελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης.

Το συγκρότημα του Ανδρέα Πολέμη «σκότωσε» Κολοσσό Ρόδου, Λαύριο, Τρίκαλα, Κηφισιά και ΠΑΟΚ στον ημιτελικό, αλλά σήμερα η μάχη είναι άνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό, που θα παίξει σε 22η φορά σε τελικό και 12η συνεχή!

Στο ρόστερ του Φάρου, πάντως, βρίσκονται παίκτες πασίγνωστοι στο ελληνικό στερέωμα, με αξιοσημείωτη παρουσία στην Α1 αλλά και στην Εθνική Ανδρών, όπως οι Μιχάλης Κακιούζης, Μανώλης Παπαμακάριος, Μάριος Μπατής και ο πρώην «πράσινος», Γάιος Σκορδίλης.

Ο αγώνας έχει και συναισθηματική αξία για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη, καθώς θα είναι ο τελευταίος της καριέρας του στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Καστοριανό άσο να είναι ο πρώτος σε συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλλου με 11, όλες ως αθλητής της αθηναϊκής ομάδας, ενώ είναι ο παίκτης με τις περισσότερες κατακτήσεις, συνολικά 9.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *