ΑΤΕΓΚΤΗ ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΤΑ ΙΤΑΛΙΑΣ, «ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΟΡΑ»

Σκληρή στάση κρατά η Αυστρία απέναντι στην Ιταλία για τους συνοριακούς ελέγχους στο Μπρένερ ελέω μεταναστευτικού, με τον υπουργό Άμυνας να τονίζει ότι η Βιέννη είναι έτοιμη «σε ακραία κατάσταση» ακόμη και να κλείσει τα σύνορα.

Μιλώντας από το Ίνσμπρουκ, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία, σε εκδήλωση του κόμματός του, ο αυστριακός υπουργός Άμυνας Χανς Πέτερ Ντοσκότσιλ δήλωσε πεπεισμένος πως η Αυστρία πρέπει να διατηρήσει την πρωτοβουλία, τονίζοντας πως η Βιέννη έχει υποχρέωση «να βοηθήσει τον εαυτό της», όπως μεταδίδει η αυστριακή Standard.

Επανέλαβε την πρόθεση για έλεγχο συνόρων στο Μπρένερ λέγοντας πως «εάν η Ιταλία κάνει όπως περιμένει και η Γερμανία όπως περιμένουμε, τότε στο Τιρόλο θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα».

«Επειδή Αν Ιταλία επιτρέπει ανεξέλεγκτη διέλευση και η Γερμανία στέλνει πίσω πολλούς από αυτούς, τότε η Αυστρία θα γίνει χώρος αναμονής» ανέφερε. Θα πρόκειται τότε για «ακραία κατάσταση», εξήγησε, στην οποία «τα σύνορα στο Μπρένερ θα κλείσουν».

Λέγοντας πως η Βιέννη πρέπει να «παίξει επίθεση», κάτι που σημαίνει «να υπάρχουν σε διάθεση νομικά μέτρα, είπε πως το επόμενο βήμα είναι να κληθεί η Ρώμη να διενεργεί ελέγχους στην ιταλική πλευρά.

Ο Ντοσκότσιλ εξέφρασε επίσης τη δυσπιστία της αυστριακής κυβέρνησης απέναντι στην συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό: «Η Τουρκία παίζει μας, και δεν γνωρίζουμε για πόσο θα ισχύει αυτή η συμφωνία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *