ΑΠΟΡΙΕΣ…ΑΠΕΡΓΩΝ: ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ;

Δεν υπήρξε ούτε ένας διαδηλωτής σήμερα στο Άγαλμα Βενιζέλου που να μην εξέφρασε την αγανάκτηση και τον θυμό του για τα μέτρα που προωθεί προς ψήφιση η…αριστερή κυβέρνηση. Η συγκέντρωση ήταν ογκώδης και γεμάτη παλμό. Ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι και άνεργοι χαρακτήρισαν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «υπάκουη» απέναντι στις εντολές των θεσμών και παράλληλα…»αδίστακτη» ως προς την υλοποίηση τους. Δηλώνουν αποφασισμένοι να επιστρέψουν ξανά και ξανά στους δρόμους προκειμένου να αποτρέψουν όσα φοβούνται ότι θα υποθηκεύσουν το μέλλον των ίδιων…και των παιδιών τους.

ΕΙΜΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΕΣΟΥΝ

«Βρίσκομαι εδώ για να διαμαρτυρηθώ για όλα αυτά που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Τα μέτρα είναι δυσβάσταχτα και είμαι αγανακτισμένη. Να φανταστείτε ότι ο εργοδότης μου έκλεισε το μαγαζί του και μας παρακίνησε να απεργήσουμε ερχόμενες εδώ, στο Άγαλμα Βενιζέλου. Εγώ θα ερχόμουν έτσι και αλλιώς, ακόμη και αν το μαγαζί ήταν ανοιχτό. Είμαι εξοργισμένη με όλα αυτά που προσπαθεί να περάσει το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση.»

20160204_115136
Μαρία Ταρενίδου, ιδιωτική υπάλληλος: «Ήταν υποχρέωση μου να απεργήσω σήμερα»

«Θέλουν να μας ξεζουμίσουν και να μας κάνουν να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί. Εγώ όμως δεν πρόκειται να καταλήξω βουλγάρα εργαζόμενη» συμπληρώνει με θυμό η κα. Ταρενίδου.

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

«Δεν μπορούν να γίνουν δεκτές νέες μειώσεις συντάξεων. Ο άνδρας μου παίρνει 740 ευρώ σύνταξη. 150 με 170 ευρώ χρειάζεται μόνο για τα φάρμακα. Πρέπει όμως να πληρώσουμε ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, αέριο. Τα μέτρα που έχει στο μυαλό της η κυβέρνηση να τα αφήσει. Είναι τα χειρότερα μέτρα που θα μπορούσαν να υπάρχουν. Εγώ ένα πράγμα δεν έχω καταλάβει: Τα παίρνουν από τους συνταξιούχους, τα δίνουν στους δανειστές, οι οποίοι μας τα ξαναδανείζουν;» ρωτά αγανακτισμένη η 68χρόνη κα. Όλγα.

20160204_120241
Αβραμίδου Ολγα, συνταξιούχος: «Πόσο ακόμη θα πέσουν οι συντάξεις μας; Δεν αντέχουμε άλλο»
ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΜΕΡΙΚΩΝ

«Οι άνεργοι μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, και μισθωτούς πρέπει να διεκδικήσουμε μια καθολική, κοινωνικού χαρακτήρα, δημόσια ασφάλιση. Η άνοδος του τεχνολογικού επιπέδου είναι τέτοια που μπορεί να προσφέρει στους εργαζόμενους καλύτερους μισθούς και πιο αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής. Ζούμε όμως σε μια καπιταλιστική οικονομία, που σκοπός και στόχος μαζί, είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους του κάθε επιχειρηματία και εργοδότη.»

20160204_115819
Διονύσης Κωφός, άνεργος: «Πρέπει να παλέψουμε για ένα ανθρώπινο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης»

«Τα μέτρα της κυβέρνησης; Απαράδεκτα. Εξυπηρετούν το κεφάλαιο» δηλώνει απογοητευμένος ο Διονύσης Κωφός.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ

«Τα μέτρα είναι άδικα, καταπιεστικά. Δεν βλέπω να υπάρχει φως στο τούνελ, δεν βλέπω προοπτικές ανάπτυξης. Οι μισθωτοί δεν παίρνουν τα λεφτά που αξίζουν, δουλεύουν περισσότερες ώρες για λιγότερα λεφτά. Δεν είναι μόνο θέμα των αφεντικών, αλλά πρωτίστως της κυβέρνησης καθώς επέτρεψε να διαμορφωθεί αυτή η αδιέξοδη κατάσταση. Σίγουρα υπήρξαν εργοδότες που πάτησαν πάνω στα μέτρα και στα λάθη των κυβερνήσεων, αλλά υπήρξαν και επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να κόψουν μισθούς και να απολύσουν προσωπικό χωρίς να το θέλουν.»

20160204_120851
Λάμπης Αλατζόγλου, ιδιωτικός υπάλληλος: «Αυτό που ζούμε οφείλεται στα διαδοχικά λάθη των κυβερνήσεων»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *