ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΒΟ

Σε τραγική κατάσταση συνεχίζει να βρίσκεται η άλλοτε πανίσχυρη κρατική βιομηχανία της ΕΛΒΟ, αφού τα χρήματα που πρέπει να καταβάλει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ουδέποτε μπήκαν στους λογαριασμούς, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι και η ΕΛΒΟ να μην μπορεί καν να εκπληρώσει βασικές λειτουργικές ανάγκες.

Η εταιρεία βρίσκεται για μια διετία και πλέον σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, κάτι που σημαίνει ότι είναι μετέωρη, χωρίς καμία κυβερνητική απόφαση για το τι μέλει γενέσθαι.

«Οι εργαζόμενοι ξαναζούν την ίδια τραγική κατάσταση που πέρασαν το 2013 απλήρωτοι για μήνες, με καθημερινή ανασφάλεια και χωρίς παραγωγικό έργο. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αποφάσισε τελεσίδικα τον Ιανουάριο του 2016 και δικαίωσε την ΕΛΒΟ έναντι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το οποίο οφείλει να της καταβάλει 9 εκατομμύρια ευρώ. (Τα χρήματα αφορούν πρόγραμμα παραγωγής οχημάτων διαφόρων τύπων που κατασκεύασε και παρέδωσε η ΕΛΒΟ στο ΓΕΣ). Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία καταβολή οδηγώντας εταιρεία και εργαζόμενους σε δυσχερέστερη κατάσταση. Η ΕΛΒΟ σήμερα αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε βασικές λειτουργικές της δαπάνες όπως η ΔΕΗ, το Αέριο κλπ.», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΛΒΟ, που έχουν ζητήσει από τους υπουργούς Οικονομικών και Άμυνας την οικονομική και παραγωγική κατάσταση της εταιρείας ζητώντας παράλληλα την λήξη της ειδικής εκκαθάρισης και την ανάθεση στην ΕΛΒΟ προγραμμάτων ανακατασκευής ή/και παραγωγής οχημάτων για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με σκοπό την ενίσχυση του παραγωγικού έργου εταιρείας.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κ. Βίτσας σε επίσκεψή του στην ΕΛΒΟ τον Φεβρουάριο του 2016 ανακοίνωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στους εργαζόμενους ότι «κάνουμε προσπάθεια να γίνει επανεκκίνηση της ΕΛΒΟ» και δεσμεύτηκε για μία σειρά ενεργειών που θα έδιναν ανάσα στην εταιρεία. «Μέχρι σήμερα καμία ενέργεια δεν έχει γίνει», αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζόμενων που παραμένουν απλήρωτοι για δύο μήνες «χωρίς να διαφαίνεται καμία προοπτική πληρωμής», όπως επισημαίνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *