AΠΙΣΤΕΥΤΟ: 16,6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΑΟ – «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ» ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και των ασφαλιστικών χρεών που μεταβιβάστηκαν απ’ όλα τα ασφαλιστικά ταμεία στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) δεν αφήνουν περιθώρια για λάθος εκτιμήσεις και προβλέψεις. Τα ποσά των οφειλών είναι ιλιγγιώδη και μεγεθύνονται ανά τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 2ης τριμηνιαίας έκθεσης του ΚΕΑΟ για το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2016, τα χρέη που συσσωρεύτηκαν ανήλθαν στο δυσθεώρητο ποσό των 16.613.714.104,63 ευρώ. Το ποσό αυτό παρουσιάζεται αυξημένο κατά 900 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα τρίμηνο, καθώς στο α’ τρίμηνο το έτους του 2016 οι οφειλές όλων των ταμείων που μεταβιβάστηκαν στο ΚΕΑΟ ήταν 15,7 δισ. ευρώ. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η αύξηση κατά 43.793 των οφειλετών που καταγράφηκαν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ ο συνολικός αριθμός τους στο ΚΕΑΟ ανέρχεται στους 314.790 (ιδιώτες και επιχειρήσεις).

Στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν ότι με ασφαλιστικές εισφορές που κυμαίνονται σε ποσοστά από 40% έως και 46% (βαρέα) του συνολικού μη μισθολογικού κόστους θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η επιβίωση πολλών επιχειρήσεων, αλλά και εξίσου δύσκολη η αποπληρωμή των υπαρχουσών συσσωρευμένων οφειλών.

 

One thought on “AΠΙΣΤΕΥΤΟ: 16,6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΑΟ – «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ» ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

  • 6 Οκτωβρίου 2016 at 22:13
    Permalink

    Και στις εκλογές παρόντες. Ελληνίδα- Έλληνα, απαξίωσες την πολιτική; Δεν σε έχουν ανάγκη. Κερδίζουν που εσύ απέχεις. Έχουν τους δικούς τους ψηφοφόρους και εκλέγονται. Αποφασίζουν για σένα ότι θέλουν, χωρίς εσένα.
    Αυτή η καταστροφή γίνεται, διότι οι Έλληνες πολίτες, απαξίωσαν την πολιτική και άφησαν το κουμάντο, να το κάνουν κάποιοι δημόσιοι, οι οποίοι δεν εργάστηκαν ποτέ στην ζωή τους. Τώρα ξυπνάμε. Σε νέο κόμμα και στην Βουλή.

    Reply
Αρέσει σε %d bloggers: