ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ: «ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΕ…ΜΕ ΧΡΕΩΣΑΝ ΚΑΙ 6.000 ΕΥΡΩ».

«Toν Οκτώβριο του 2012, ψάχνοντας στο site του ΟΑΕΕ, εντόπισα μια εγκύκλιο, στην οποία αναγραφόταν, πως μπορούσα να λάβω πλήρη σύνταξη από το ταμείο, ανεξαρτήτως ηλικίας, εφόσον έχω αδελφή με 67% αναπηρία και 25 χρόνια ένσημα στον ΟΑΕΕ. Προσωπικά, τα χρόνια ασφάλισης μου είναι 30, συν 1 χρόνο στο ΙΚΑ. Είμαστε και οι δύο ανύπανδρες. Η εγκύκλιος έθετε επίσης ως προϋπόθεση την συνοίκηση για τα τελευταία 5 χρόνια ή να έχω στα χέρια μου δικαστική επιμέλεια που εκδόθηκε προ 5ετίας για την αδελφή μου. Δικαστική επιμέλεια δεν είχα, αλλά με την Αργυρώ, την αδελφή μου, συνοικούμε τα τελευταία…57 χρόνια. Αυτό έτσι και αλλιώς αποδεικνύεται και από τις φορολογικές μας δηλώσεις. Επίσης, ο ένας από τους δύο γονείς μας να είναι πάνω από 75 ετών. Η μητέρα μου, όταν κατέθεσα τα χαρτιά, ήταν 90 χρονών. Σήμερα είναι 94. Ξεκινώ από το ΙΚΑ, που ήταν και ο τελευταίος φορέας ασφάλισης μου. Καταθέτω όλα τα χαρτιά στο ΙΚΑ. Περνάει…1,5 χρόνος. Για να δείτε πόσο αργά κινείται το δημόσιο, κατέθεσα τον Σεπτέμβριο του 2012 τα δικαιολογητικά στο ΙΚΑ και ο φάκελος μου έφτασε στον ΟΑΕΕ στις…06/12/13. Η απόσταση; Το κεντρικό υποκατάστημα του ΙΚΑ είναι στην Αριστοτέλους και ο ΟΑΕΕ απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο. Δέκα λεπτά με τα πόδια. Παίρνω λοιπόν, μια επιστολή από τον ΟΑΕΕ, η οποία μεταξύ άλλων, μου ζητά και μια οριστική δικαστική επιμέλεια. Απευθύνομαι σε μια δικηγόρο και την πληρώνω…2.500 ευρώ. Έτυχε να έχω τα χρήματα αυτά, γιατί την περίοδο εκείνη, δούλευα ως καθαρίστρια στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας μέσω των πεντάμηνων προγραμμάτων. Περνά πάλι…ένας χρόνος, και καταφθάνει νέα επιστολή από τον ΟΑΕΕ για τις οφειλές μου. Χρωστούσα 23.000 ευρώ. Μου ζητούσαν να πληρώσω τις 3.000 ευρώ εφάπαξ, έτσι ώστε τα υπόλοιπα 20.000 ευρώ να διακανονιστούν/συμψηφιστούν με την μελλοντική μου σύνταξη. Στέλνω λοιπόν την δικηγόρο μου να ξεκαθαρίσει στους…»κυρίους» και τις… «κυρίες» του ΟΑΕΕ, πως τα 3 χιλιάρικα που ζητούν, εγώ θα τα δανειστώ και για αυτόν τον λόγο ζητά μια διαβεβαίωση, ότι σε περίπτωση που πλήρωνα τα χρήματα αυτά, η καταβολή της σύνταξης μου δεν θα παρουσίαζε κανένα πρόβλημα. Έλαβα μόνο μια…προφορική διαβεβαίωση, ουδέποτε γραπτή. Νωρίτερα όμως, είχα ήδη λάβει επίσημο έγγραφο από το ταμείο, το οποίο έλεγε ότι σε περίπτωση εξόφλησης των 3.000 ευρώ, η σύνταξη μου θα «έτρεχε κανονικά». Το χαρτί αυτό μάλιστα, δίδεται στον ασφαλισμένο…ΜΟΝΟ…στην περίπτωση που θα ακολουθήσει σύνταξη. Άρα ήμουν διασφαλισμένη. Λάθος υπόθεση, όπως φάνηκε και στην συνέχεια « δηλώνει στο bangladeshnews.gr, η πρώην ελεύθερη επαγγελματίας, Ελευθερία Βαρβέρη.

ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑΘΗΚΑ ΤΥΧΕΡΗ…

«Ευτυχώς που δεν δανείστηκα. Πως βρήκα τα χρήματα; Αναγκάστηκα να πουλήσω τα χρυσαφικά της μητέρας μου, οικογενειακά κειμήλια μεγάλης αξίας…για 3.109, 36 ευρώ. Στις 18/08/14, καταθέτω τα 3.109 ευρώ και πέφτει το χρέος μου στα 20 χιλιάρικα».

Απόδειξη
Η απόδειξη καταβολής των 3.109, 36 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα από την κα. Ελευθερία Βαρβέρη.
ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΦΡΟΥΔΕΣ…

«Περνάνε 20 ημέρες και επικοινωνώ μαζί τους για να ρωτήσω πως εξελίσσεται η υπόθεση μου. Με πληροφορούν…μαγκωμένα…ότι δεν μπορούν να καταλάβουν πως με επιβαρύνει η αδελφή μου οικονομικά και αιτούμαι σύνταξη, από την στιγμή που λαμβάνει 500 ευρώ ως αναπηρική σύνταξη. Αυτοί πιστεύουν, πως δύο γυναίκες μπορούν να ζήσουν με 500 ευρώ σύνταξη και την μία εξ’αυτών, άνεργη. Τρεφόμαστε με κάρτα σίτισης. Η αναπηρία δεν έχει έξοδα; Δεν πληρώνει συμμετοχή για τα φάρμακα της; Η καθημερινότητα δεν έχει έξοδα; Το ότι ζει στο σπίτι μου δεν συνιστά επιβάρυνση; Και το σημαντικότερο: Από τα κεντρικά του ΟΑΕΕ στην Αθήνα με διαβεβαίωσαν πως δεν θα προκληθεί κανένα πρόβλημα από την σύνταξη της αδελφής μου. Τελικά, όλα αποδείχθηκαν μάταια. Έλαβα απορριπτική, παρά το γεγονός ότι τους έδωσα τα τρία χιλιάρικα και ακολούθησα κατά γράμμα τα όσα μου είπανε. Ανέφεραν επίσης ως δικαιολογία ότι δεν έλαβαν την δικαστική επιμέλεια με ημερομηνία προ πενταετίας, πράγμα όμως που δεν μου είχε ζητηθεί ΠΟΤΕ. Μου ζήτησαν απλά μια δικαστική επιμέλεια, την οποία και τους παρέδωσα. Είναι γραμμένο στο ίδιο το έγγραφο τους με τα δικαιολογητικά. Την ίδια ώρα, προχώρησα σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης. Έχω μάλιστα και έγγραφο που φέρει την υπογραφή του κ. Λέανδρου Ρακιντζή. Σε αυτό αναφέρεται ξεκάθαρα ότι υπήρξα θύμα υφαρπαγής οφειλομένων εισφορών και μη-γνώσης του νόμου εκ μέρους των εργαζομένων του ΟΑΕΕ. Δηλαδή, οι υπάλληλοι με «πήραν στο λαιμό» τους, μην γνωρίζοντας τον νόμο, δηλαδή την δουλειά τους. Δεν με ενημέρωσαν σωστά για το τι ακριβώς…δικαστική επιμέλεια ζητούσαν».

καταγγελία Δημόσιας Διοικισης
Το έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης: Αναφέρεται σε: 1)Υφαρπαγή οφειλομένων εισφορών, 2) Εσφαλμένη ερμηνεία/εφαρμογή νόμου.
ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ…

«Κάνουμε ένσταση στην απόφαση του ΟΑΕΕ, την οποία μας την απορρίπτουν. Δύο υπογραφές υπέρ μου και μία κατά. Προχώρησα παράλληλα σε αγωγή εναντίον του ΟΑΕΕ, στα Διοικητικά Δικαστήρια. Είμαι όμως άτυχη, γιατί έχουν απεργία οι δικηγόροι. Στις 11/05/2016, μετά την καταβολή των 3.109 ευρώ, έλαβα γνωστοποίηση οφειλής από τον ΟΑΕΕ και ενημερώθηκα ότι ΧΡΩΣΤΑΩ ΞΑΝΑ…22.191, 72 ευρώ. Δηλαδή, οι αλήτες αυτοί μου πήραν 3 χιλιάρικα, αφού πούλησα τα χρυσαφικά της μάνας μου, και όχι μόνο δεν πήρα σύνταξη, αλλά βρέθηκα ξανά χρεωμένη με πάνω από 2.00ο ευρώ. Και βέβαια, αυτό το ποσό μέσω προσαυξήσεων θα αυξάνεται στο διηνεκές. Έχω να τα πληρώσω αυτά τα χρήματα; Όχι. Βλέπετε…μας τελειώσαν και τα χρυσαφικά της μαμάς. Εκτός αν της…βγάλω τα δόντια. Αστειεύομαι, αλλά το σημείο στο οποίο μας έφτασαν οι τύποι αυτοί».

Βεβαίωση οικονομικής αδυναμίας από κοινωνική λειτουργό του δήμο
Βεβαίωση οικονομικής αδυναμίας απο τον δήμο Θερμαϊκού. Αποδέκτες: Η κα. Βαρβέρη με την αδελφή της.
ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ…

«Η σύνταξη μου δεν βγήκε τελικά, γιατί το…»συνοικούμε» σήμαινε ότι έπρεπε να καταθέτω μια κοινή φορολογική δήλωση, όχι δύο ξεχωριστές, στην οποία να παρουσιάζεται η αδελφή μου ως προστατευόμενο μέλος. Όσον αφορά την δικαστική επιμέλεια έπρεπε να ήταν…προ πενταετίας. Ασχέτως αν το έγγραφο με τα δικαιολογτικά ζητούσε μόνο μια οριστική δικαστική επιμέλεια. Τελικά τι απέμεινε από όλα αυτά; Πέρα από την κάρτα σίτισης; Θα μπορούσαν να κάνουν την δουλειά τους σωστά, να είναι ενημερωμένοι περί των απαιτήσων της εγκυκλίου και να μου έλεγαν, «Κα. Βαρβέρη, μην ματαιοπονείτε, δεν δικαιούσαστε σύνταξη και βάλτε σε μια προτεραιότητα το χρέος σας, προς αποφυγή χειρότερων συνεπειών». Και εκεί θα τελείωνε το θέμα. Αντιθέτως αυτοί, επειδή δεν γνωρίζουν την δουλειά τους και τους νόμους, με «εξανάγκασαν» να πληρώσω 6.ο00 ευρώ περίπου, να μπω σε μια απίστευτη περιπέτεια για να καταλήξω με ένα…τεράστιο μηδέν. Η σημερινή μου κατάσταση έχει ως εξής: Χρωστάω ΟΑΕΕ, χρωστάω ΙΚΑ, χρωστάω εφορία, χρωστάω και τράπεζες. Το εισόδημα μου ανύπαρκτο. Οι καταθέσεις μου ανύπαρκτες. Περιμένω και εγώ δεν ξέρω τι. Πάντως όχι σύνταξη…».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *