ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Στην διαβεβαίωση ότι θα υπάρξουν αντίποινα για τους δράστες του πολύνεκρου τρομοκρατικού χτυπήματος στην Άγκυρα, προχώρησε η Τουρκία, δείχνοντας ως υπεύθυνους τους Κούρδους της Συρίας και το καθεστώς της Δαμασκού.

«Η Τουρκία δεν θα διστάσει να εξασκήσει το δικαίωμά της σε αυτοάμυνα, οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τόνισε:

«Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε με αποφασιστικότητα κατά των ανδρείκελων των ξένων δυνάμεων που διέπραξαν αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τις δυνάμεις που κρύβονται πίσω από αυτές».

ΟΗΕ και ΝΑΤΟ καταδίκασαν την επίθεση, εκφράζοντας την ελπίδα να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη. Την συμπαράστασή τους στην Άγκυρα εξέφρασαν και οι ΗΠΑ, σημειώνοντας: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Τουρκίας, έναν σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, έναν ισχυρό σύμμαχο».

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα στην Άγκυρα το βράδυ της Τετάρτης, όταν ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη καθώς διέρχονταν από το σημείο στρατιωτικά οχήματα με αποτέλεσμα 28 άνθρωποι -εκ των οποίων οι 26 ήταν στρατιώτες- να χάσουν την ζωή τους και 61 να τραυματιστούν.

Πάντως ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι ότι έγιναν εννέα συλλήψεις μετά την επίθεση και έχουν αναγνωριστεί οι δράστες της χθεσινής επίθεσης Άγκυρα, τονίζοντας ότι το χτύπημα πραγματοποίησε μαχητής των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG).

Ο Νταβούτογλου σημείωσε ότι η επίθεση υλοποιήθηκε σε συνεργασία του YPG με μέλη του PKK στην Τουρκία, κάτι που όπως τόνισε, αποδεικνύει ότι οι Κούρδοι της Συρίας που στελεχώνουν το YPG, αποτελούν τρομοκρατική οργάνωση.

Κατονόμασε ως άμεσα υπεύθυνο για την επίθεση το καθεστώς της Δαμασκού και διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να βομβαρδίζει θέσεις των YPG στη Συρία. Όπως έγινε γνωστό τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν χθες στρατόπεδα Κούρδων και στο Ιράκ.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *