ΑΝΤΙΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ «ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μια πράξη «βίας ενάντια στη βία της εξουσίας» και όχι μία ρομαντική ιστορία βλέπει στον έρωτα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας ο Κωνσταντίνος Ρήγος. Από τις 19 Φεβρουαρίου, στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, παρουσιάζει μία διαφορετική εκδοχή του κλασικού λυρικού κειμένου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Με όχημα την ποιητική μετάφραση του Δημητρίου Βικέλα και έχοντας στο πλευρό του μία ομάδα νέων ταλαντούχων ηθοποιών, ο γνωστός χορογράφος και σκηνοθέτης δημιουργεί μια παράξενη χώρα, όπου κατοικούν δύο Ιουλιέτες, επτά Ρωμαίοι, ένας ιερέας, μια υψίφωνος και μια μέτζο σοπράνο.

Στη χώρα αυτή τίποτα δεν είναι οικείο. Τα τοπία στερούνται ομορφιάς, ο ήλιος ποτέ δεν ξημερώνει, η μουσική ενοχλεί αντί να ευφραίνει, ο ρομαντισμός χλευάζεται, ο έρωτας απαγορεύεται, το μίσος επιβάλλεται απ’ την παράδοση και η εξουσία -αόρατη, μα πανταχού παρούσα- προάγει και τιμωρεί ταυτόχρονα το ξέσπασμα της βίας. Μέσα στο δυσοίωνο αυτό κόσμο, ένα ζευγάρι αποφασίζει να πάει κόντρα στην παράδοση και επαναστατεί με τον δικό του τρόπο. Tι μπορεί να συμβεί όμως όταν όλα ανατρέπονται;

«Εξαρχής με γοήτευε αφενός η περιγραφή της βεντέτας που ταλανίζει μια ολόκληρη κοινωνία κι αφετέρου η ιδιότυπη αίσθηση του χρόνου που αναδύει το έργο» παρατηρεί ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ο οποίος επανέρχεται σε σαιξπηρικό έργο οκτώ χρόνια μετά το «Πολύ κακό και τίποτα» που είχε ανεβάσει στο Εθνικό Θέατρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *