ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι η 6η αναβολή της συγκεκρίμενης δίκης από το 2013 όταν και προσδιορίστηκε για πρώτη φόρα.

Πρόκειται για την υπόθεση »Παγίας» και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου επρόκειτο να δικαστεί την Τετάρτη η υπόθεση, χορήγησε νέα αναβολή, για την 1η Νοεμβρίου, λόγω της συνεχιζόμενης πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων για το Ασφαλιστικό.

Συνολικά, στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί 16 άτομα, ανάμεσα στα οποία ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, οι οποίοι καταδικάστηκαν για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ και αποφυλακίστηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους συγκαταλέγονται τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών (Αναστάσιος Γερογιάννης, Θεόδωρος Αθανάσαρος και Μιχάλης Ζορπίδης) και έντεκα δημοτικοί υπάλληλοι. Ανάμεσα στις κατηγορίες που αποδίδονται στα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι αυτές της απιστίας, της απάτης, της πλαστογραφίας και της ψευδούς βεβαίωσης.

Η «Παγία», αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη μικροδαπανών του δήμου, ενώ η ζημιά που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- προκλήθηκε στο Δημόσιο προσεγγίζει το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *