ΑΜΕΡΙΚΗ: 28 ΕΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΣΕ ΚΤΗΝΟΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕ ΖΩΑ

Η αστυνομία είχε εντοπίσει τον 25χρονο Jason Brown σε δωμάτιο ενός μοτέλ  στη Nevada, το οποίο είχε μετατρέψει σε σφαγείο.  Στο ψυγείο του βρήκαν μεταξύ άλλων, τέσσερα κεφάλια σκύλων, ενώ συνήθιζε να κινηματογραφεί τα κατορθώματά του. Ο Brown, έβρισκε τα κουτάβια θύματά του μέσω αγγελιών στο ίντερνετ.

Για την ασφάλειά του οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου με  αλεξίσφαιρο γιλέκο και με πολυάριθμη αστυνομική συνοδεία.  Μέσα και έξω από τη δικαστική αίθουσα, επικρατούσε το αδιαχώρητο από εξοργισμένους πολίτες. Στη δίκη, κατέθεσαν ορισμένοι από τους ανυποψίαστους πολίτες, που εξαπατήθηκαν για να του δώσουν τους σκύλους, νομίζοντας ότι είναι φιλόζωος. Ο Brown από τη μεριά του επικαλέστηκε εθισμό στα ναρκωτικά, για να δικαιολογήσει τις αποτρόπαιες πράξεις του αλλά οι ένορκοι δε πείστηκαν.

Ο δικαστής Elliot Sattler που είδε τα βίντεο, δήλωσε σοκαρισμένος από όσα παρακολούθησε. και  τον καταδίκασε σε 28 χρόνια φυλάκιση, γιατί βασάνισε, σκότωσε και διαμέλισε 7 σκυλιά.

Στη Νεβάδα, οι νόμοι για τη προστασία των ζώων είναι ιδιαίτερα αυστηροί ιδίως από το 2011 όταν μπήκε σε ισχύ ο νόμο Κούνεϊ (Cooney’s law), Ο Κούνεϊ, είχε βασανίσει φρικτά ένα σκύλο, ξεκοιλιάζοντάς τον ζωντανό. Η θυσία του δύστυχου τετράποδου όμως εξανάγκασε τις αρχές να αναθεωρήσουν το νομοθετικό πλαίσιο για τον βασανισμό ζώων και να μετατρέψουν αυτές τις πράξεις από πταίσματα ή στη »καλύτερη» τον περιπτώσεων, πλημμελήματα, σε κακουργήματα.
Η ποινή που επέβαλλε ο δικαστής Sattler, είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ επιβληθεί στα δικαστικά χρονικά των ΗΠΑ, για παρόμοια υπόθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *