ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αυξομειώσεις παρατηρούνται το τελευταίο 24ωρο στον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά.

Πολλοί πρόσφυγες από άλλα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας έπειτα από ενημέρωση που είχαν από ομοεθνείς τους για τη νέα δομή φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά, μετακινούνται από μόνοι τους προς το λιμάνι, με την ελπίδα να βρουν και αυτοί μια θέση στην επόμενη προγραμματισμένη μεταφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της νύχτας λιμενικοί εντόπισαν λεωφορείο με πρόσφυγες και μετανάστες που είχε φτάσει από άλλη περιοχή στο λιμάνι και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν.

Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι από τους μετανάστες και πρόσφυγες αρνούνται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία, με προορισμό άλλες δομές φιλοξενίας που βρίσκονται σε Μαλακάσα και Οινόφυτα ή σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς οι περισσότεροι επιθυμούν να βρίσκονται κοντά σε κέντρο πόλης όπου υπάρχουν ξένες τράπεζες για να μπορούν να λαμβάνουν χρήματα από συγγενείς τους

Σύμφωνα με την πρωινή καταμέτρηση από το Λιμενικό, ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών στο λιμάνι ανέρχεται σε 3.800 άτομα.

Σχετικά με τον Σκαραμαγκά, όπως είπε την Τρίτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ήδη έχει γεμίσει ο πρώτος τομέας χωρητικότητας περίπου 1.000 ατόμων και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει η μεταφορά άλλων 1.000 προσφύγων και μεταναστών στον δεύτερο τομέα.

Άγνωστο ωστόσο παραμένει πώς θα διαχειριστούν οι αρχές τους Σύρους και Αφγανούς, που μεταφέρονται στον συγκεκριμένο χώρο μετά από τα μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν στο λιμάνι.

Στο μεταξύ, το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέροντας μόνο πέντε μετανάστες από τη Μυτιλήνη, ενώ χθες άλλα έξι άτομα μετέφερε από τη Χίο το «Βlue star 1».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *